На "Місто професій" до Тернополя приїде Марина Порошенко

На "Місто професій" до Тернополя приїде Марина Порошенко
У ролі лікаря, будівельника, пожежного, моделі, фотографа, автослюсаря, вчителя зможуть спробувати себе маленькі тернополяни у "Місті професій". Цей проект проведуть у нашому місті 20 вересня у парку ім. Шевченка, початок у 13.00. Загалом діти зможуть "приміряти" на себе близько 30 професій.

В Тернополі "Місто професій " проводять вже вдруге. Цього року на цей проект до нас приїде перша леді України Марина Порошенко.
- Вона сама обрала Тернопіль серед багатьох міст, адже тут ще не була, - каже ініціатор проекту «Місто професій» Тетяна Люлька. - Ми сподіваємося, що їй у вас дуже сподобається.
Місто професій – це інтерактивна гра для дітей, продовжує пані Люлька. 
- У парку буде розгорнуте інтерактивне містечко, - каже вона. - При вході кожна дитина незалежно від віку отримає паспорт і зможе влаштуватися на роботу та отримати зарплату. Ми хочемо щоб діти розуміли, що гроші на карточку у їхніх батьків не просто так з'являються, а для цього потрібно працювати. Свою зарплату діти зможуть самостійно витрачати. В умовному магазині за спеціальну валюту – "єврики" - малеча зможе придбати собі солодощі та книги. 

Щоб заробити, приміром, на морозиво, яке коштує 500 євриків, дітям треба буде опанувати 10 професій. Адже одна професія – 50 євриків. Відповідно, якщо дидина хоче щось придбати їй треба більше працювати. На кожну професію роботодавець виділяє півтора хвилини. Адже дітей буде дуже багато.

Відео дня
blockquote>

- Запрошуємо всіх дітей міста та області у парк Шевченка, отримати свій паспорт, попрацювати на роботі, - каже Тетяна Люлька. - Запрошуємо дітей віком від двох до 18 років. До речі, були в нас і курйозні випадки. Наприклад, в Хмельницькому у проекті взяла участь півторарічна дівчинка, яка вже могла говорити. Вона дуже гарно опанувала професію телеведучої і з мікрофоном брала інтерв’ю. Це був неймовірний момент. Тому, якщо ваші діти вже можуть ходити і говорити, вони отримають паспорт і підуть працювати. В нас були випадки, коли 20-річні підходили і просили паспорт, ми - не проти. Ми і батькам готові надавати ці паспорти. 

"Місто професій" – дуже важливий захід для того, щоб діти могли визначитися у виборі професії, додає голова благодійного фонду «Подоляни» Тетяна Чубак. 
- Адже раніше, коли ми були маленькими, переважно нам казали батьки, ким стати і яка професія є кращою. І насправді було важко зорієнтуватися, - каже вона. - На сьогодні світ професій розширився. І взагалі, світ змінився, тому дітям зробити вибір ще важче. Тому дуже приємно, що буде такий захід і діти зможуть спробувати ряд професій на собі. 

До слова, "Місто професій" запрошує до співпраці хірургів та стоматологів, які вміють працювати з дітьми. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up