Партнер рубрики Події

На «Сонячному» жінка покалічилась через черешню

На «Сонячному» жінка покалічилась через черешню

Травмовану тернополянку забрала швидка. У жінки розбита голова та, ймовірно, поламані ребра, розповіли сусіди, які стали свідками інциденту. Дерево вигорнуло із землі разом з корінням.

Жінка у дворі дев'ятиповерхівки рвала черешню, дерево впало і сильно її травмувало.

Це сталось сьогодні, 21 червня, близько 21.00 у дворі на вул. Симоненка, 5.

  • Жіночка з першого поверху рвала черешню разом з племінницею, - розповів сусід постраждалої. – Вилізли на дерево. За деякий час черешня почала падати. Молодша зіскочила, старша впала на асфальт. Зверху на неї ще впало дерево і «прибило» її.

У жінки, кажуть сусіди, розбита голова і, ймовірно, переламані ребра. Травмовану людину одразу забрала «швидка».

Відео дня

Кожне дерево має свого балансоутримувача, пояснив заступник начальника управління ЖКГ міськради Олег Соколовський.

  • Якщо воно росте на території жеку – він балансоутримувач. Якщо поблизу дороги – балансоутримувачем є відділ технагляду міськради, - пояснив Олег Соколовський. - Якщо дерево впало, не потрібно дозволу міськради. Складається акт про те, що воно впало, чи що воно аварійне, його зрізають, ріжуть і акт приносять до нас, в управління ЖКГ. Так говорить законодавство.

Таким чином діє спрощений механізм. Якщо дерево, скажімо, нахилене – теж не потрібно дозволу міськради, пояснив посадовець. Потрібно скласти акт, який підписує троє людей, і принести його  в управління ЖКГ.

  • А ми вже, відповідно, всі документи дооформимо, - каже Олег Соколовський. - Щойно складений акт – дерево можна різати. Якщо дерево, що впало, є небезпечним для мешканців, балансоутримувач має його прибрати моментально. І саме балансоутримувач несе за це відповідальність. 

Як стало нам відомо, ще вчора ввечері дерево порізали. До 7.30 ранку 22 червня вивезли навіть гілля і двірники замели територію. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Певно дуже грубі баби були,що дерево з корінням вирвало.Жаль дерево,росло собі,нікому не мішало...цілий рік око радувало.Нє,треба було там баби...
  • David Starr

    І що? Кожен рік у червні величезна кількість людей калічиться через черешні, бо це дерево само по собі дуже ламке.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up