На реконструкцію бою під Лисонею, який відбувся століття тому, з'їхалися тисячі людей

На реконструкцію бою під Лисонею, який відбувся століття тому, з'їхалися тисячі людей

Реконструкція бою, зустрічі із письменниками, концерт під відкритим небом та чимало інших заходів - ось як цими днями Тернопільщина відзначає соту річницю боїв під горою Лисонею.

Що цікаво: із Тернополя всіх охочих до місця бойової слави віз спеціальний потяг.

А саме відзначення річниці бою почалося ще вчора, у суботу, 3 вересня. Про це повідомляє Бережанська РДА.

На свято зібралося чимало гостей, а ті, хто не зміг потрапити, могли оцінити масштабність події за фотографіями та відео з-під Лисоні, якими 4 вересня рясніли соцмережі.

Відео дня

Постять гості дійства і фото із письменниками, які приїхали на річницю боїв. Серед них є, наприклад, письменницький тандем братів Капранових.

Уночі активісти вшанували могили загиблих в тому бою, а 4 вересня в обід відбулася його реконструкція.

Previous Next

До річниці також провели спеціальний військово-патріотичний вишкіл для молоді.

Завершитись свято має виступами гуртів Kozak System, "Рутенія", "ТаРута" та "Тінь Сонця".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Piter Savka

    Та ладно вам.. Роздайте їм справжні патрони.
  • Anonymous

    Є хоч хтось.хто зможе внятно пояснити у чому Гордість?

    1916 рік,війна Австо-угорщини та Російської імперії. Австоу-горщина ,яка володіла землями Галичини-України,кинула своїх поневолених халуїв у бій.во славу австроугорських інтересів.Чим пишатись? Тим що пішли у бій з під палки австріяк?Нє,ну реально. Це як свині пишатись що потрапила вудженою на весільний стіл

    Юсі reply Anonymous

    у бій - з-під палки? з кимось плутаєте, шановний
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up