Партнер рубрики Події

На засміченій “Циганці” більше відпочивальників, ніж на “Дальному пляжі”

На засміченій “Циганці” більше відпочивальників, ніж на “Дальному пляжі”
Єдине паспортизоване місце для купання на Тернопільському Ставі - “Дальній пляж”, що у парку “Загребелля”. Попри це, городяни активніше навідуються на альтернативний пляж “Циганка”. Хоча сама місцина офіційно не призначена для відпочинку, а біля берега — сміття.

- Так, я знаю, що тут нібито не можна плавати, що на дні є якісь підводні ями і тому подібне, - каже 27-річний Олег Остапів. - Але до “Циганки” від парку Шевченка — рукою подати. Пішки іти 5-10 хвилин. А на “Дальній” добиратися треба зо пів дня, або катером по Ставу. Хоча, я вважаю, суттєвої різниці між цими двома пляжами немає. Подумаєш, на “Дальному” офіційно дозволили купатися. І що? Вода ж по всьому Ставу - однакова, хто б що не доводив.

Відео дня

Спеціалісти “Тернопільського обласного лабораторного центру” ще 20 травня взяли взірці води на “Дальному”. Вони встановили, що вода там відповідає нормативним вимогам і за бактеріологічними, і за санітарно-хімічними показниками. Такий же вердикт винесли взірцям із “Циганки”. А також воді у “Моржатнику”, що в парку “Топільче”.

“Дальній пляж” і справді більш-менш прибраний, переконався 20 червня кореспондент 20minut.ua. Чисто й біля самої води. Однак сміттєві баки - переповнені. А окремі кабінки для переодягання перетворили у туалет.

Для порівняння, 2 червня близько 16.00 журналіст побував і на “Циганці”. Там у будень засмагало чимало відпочивальників. Облаштовували собі місцини як на газоні, так і просто на асфальті біля водойми.

Оскільки “Циганка” - пляж неофіційний, тому кабінок для переодягання там не знайти. Проблема і з пошуком вбиральні.

- Коли "прижме", то бігаємо в кущі біля бази “Буревісник”, - усміхнено пояснює студент Ігор. - А що пляж тут нормальний. Сюди багато людей приходять не так покупатися, просто посидіти, відпочити. І пивзавод недалеко, тому тут постійно людно.

У воді біля проржавілої металевої пристані на “Циганці” - купа сміття: пусті пластикові пляшки, упаковки з-під снеків тощо. На бетонних брилах - застигла піна незрозумілої консистенції. Неподалік посеред Ставу видніється перевернута пластмасова діжка, схожа на буйок.

Та відпочивальники не гидяться цьому. Заходять у воду, купаються. Позначки, що купання там заборонене — немає. Принаймні кореспондент не помітив цього у межах, де найактивніше гуртувалися люди.

Тернополяни кажуть, на “Циганці” їм комфортно. І дивуються, чому цю ділянку не зроблять офіційним місцем відпочинку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Власники бару Палуба ,це Кібляр В.Л.(начальник міського відділу земельних ресурсів), та Фролов Ю.В.(начальник геокомзему).
  • Anonymous

    Нехай прибирання організують власники тих ресторанів і кафе,що розташовані на самому березі!
  • Anonymous

    А хто насмітив? Та ті, що в тому смітті відпочивають
  • Anonymous

    це ж як треба себе не любити щоб лежати біля купи сміття....ходити пісяти в кущі (а при жарі ці запахи ой як чути)......то капец!!!! фуууу.......чого ж не зробиш заради краси))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up