Партнер рубрики Події

На Живова, схоже, будуватимуть під вікнами

На Живова, схоже, будуватимуть під вікнами
Біля будинку по вулиці Живова, 6 з двадцятих чисел листопада час від часу з'являлась важка техніка та працівники — зрізали дерева, викорчовували пеньки, розрівнювали клумби, рили котловани. Такі роботи свідчать про майбутнє будівництво.

Будуватимуть, якщо вірити глибоким траншеям в землі під фундамент, за десять-п'ятнадцять метрів від житлового будинку. Тобто перед вікнами людей.

- Люди не піднімали шуму, бо думали що то може якісь ремонтні роботи з комунікаціями, чи можливо якась парковка, - говорить мешканка будинку. - Але коли під сокиру пішли дерева, зрозуміли що до чого. Може журналісти поможуть дізнатися хто і що будує, а головне як можна будувати щось на прибудинковій території людям під вікнами. Бо ж поки ми всі зрухаємось, згуртуємося, то вже перший поверх вибудують.

Відео дня

Містобудівні умови та обмеження видає міська рада. Державно-будівельні норми, генеральний план, правила забудови та здоровий глузд для них часто, як показує забудова міста, умовності від можна відступити (хоча закон каже по іншому – авт.). Тому будівництво в Тернополі, як виглядає, відбувається за принципом щедра "подяка", вирішує все.

- Надати інформації в телефонному режимі ми не можемо, лише через запит, - повідомили в управлінні архітектури міської ради, де ми запитали які роботи відбуваються по Живова, 6 та хто їх проводить. - Питання потребуӕ вивчення, бо ж можна помилитися чи щодо робыт чи щодо виконавця.

Наразі збираємо усі документи та з'ясовуємо хто причетний до забудови, то ж продовження буде...

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олена Степанова

    Рішенням сесії ТМР № 6/31/82 від 26.04.2013 року погоджено суб’єкту підприємницької діяльності Назарук Оксані Орестівні  передачу в суборенду земельної ділянки площею 0,0640 га за адресою вул.Живова фізичній особі-підприємцю Васильчишину Миколі Богдановичу. Поруч цієї ділянки є ще одна з кадастровим номером 6110100000:12:012:0028 площею 0,03 га. Цю земельну ділянку рішенням сесії ТМР № 6/38/69 від 31.10.2013 року передано безоплатно у власність Васильчишину Миколі Богдановичу ДЛЯ ВЕДЕННЯ САДІВНИЦТВА, а вже 31.01.2014 року рішенням сесії ТМР 6/44/83 змінено цільове призначення і тепер ця ділянка призначена ДЛЯ БУДІВНИЦТВА ЗАКЛАДУ ТОРГІВЛІ. Цим же рішенням затверджено розрахунок розміру втрат сільськогосподарського виробництва в сумі  2тис. 268грн.( дві тисячі двісті шістдесят вісім гривень) за земельну ділянку площею 0,03 га за адресою вул. Живова для будівництва та обслуговування закладу торгівлі за рахунок земель сільськогосподарського призначення (багаторічні насадження).



    Якщо за 0,0640 га ще можна поборотися, щоб там нічого не будували, то за 0,03 га боротьба буде на мійпогляд безрезультатною, бо це приватна власність. От вам і ще одна схема. Віддають у власність безоплатно під садівництво, а потім змінюють цільове призначення.
  • Олена Степанова

    Інформація з архіву проектів рішень сесії ТМР за 2013 рік скачаних з сайту ТМР:



    01.04.13

    В.Л.Кібляр

    Про погодження передачі в суборенду ФО-П Васильчишину М.Б. земельної ділянки площею 0,0640га за адресою вул.Живова

    Розглянувши звернення суб’єкта підприємницької діяльності Назарук Оксани Орестівни та фізичної особи-підприємця Васильчишина Миколи Богдановича, керуючись ст.12, 123 Закону України «Про оренду землі», враховуючи висновки постійних комісій з питань містобудування, з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, міська рада

    ВИРІШИЛА:

    1. Погодити суб’єкту підприємницької діяльності Назарук Оксані Орестівні (ід. номер ________) передачу в суборенду земельну ділянку площею 0,0640га за адресою вул.Живова фізичній особі-підприємцю Васильчишину Миколі Богдановичу (ід. код _____) на термін дії додатку до договору оренди земельної ділянки зареєстрованого в Тернопільській регіональній філії державного підприємства “Центр державного земельного кадастру від 18 березня 2010р. за № 611010004000080.

    2. Зобов’язати фізичну особу-підприємця Васильчишина Миколу Богдановича в місячний термін оформити договір суборенди земельної ділянки.





    02.04.13

    В.Л.Кібляр

    Про погодження передачі в суборенду суб’єкту підприємницької діяльності Назарук О.О. земельної ділянки площею 0,0640га за адресою вул.Живова

    Розглянувши звернення суб’єкта підприємницької діяльності Назарук Оксани Орестівни, керуючись ст.8 Закону України «Про оренду землі», Законами України «Про Державний земельний кадастр», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», враховуючи висновки постійних комісій з питань містобудування, з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, міська рада

    ВИРІШИЛА:

    Погодити суб’єкту підприємницької діяльності Назарук Оксані Орестівні (ід.номер _________) передачу в суборенду земельної ділянки (кад.номер 6110100000120120013) площею 0,0640га за адресою вул.Живова на термін дії договору оренди земельної ділянки, зареєстрованого у відділі використання земельних ресурсів Тернопільської міської ради від 24.03.2006р. за №2360.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up