Нападають собаки – звертайтеся в міліцію

Нападають собаки – звертайтеся в міліцію
На агресивних собак все більше нарікають тернополяни. Зграї "добрих" песиків можна побачити на вул. Лесі Українки, Пирогова, Оболоня, Симоненка, повідомляють читачі 20minut.ua.

Тварини часто голодні, через що й злі. Вони гавкають на людей, а іноді й чіпаються до них. Про інцидент з собакою поблизу зупинки на вул. Миру повідомила читачка Олена Муха. Жінка назвала цього собаку "чорним демоном". Адже за її словами, він наганяє страх на перехожих і вже не на одного кидався.

- На вихідних він шарпнув мого сина за плече, - каже жінка. – На щастя, завдяки одягу він не прокусив шкіри, все обійшлося лише невеличким синячком. Але дитина дуже злякалася.

Відео дня
> Наступного дня жінка бачила, як цей собака шарпнув за куртку якусь дівчину. Тернополянка каже, що поскаржилася на цю проблему на довідку міськради "1580". Там їй сказали зателефонувати в управління житлово-комунального господарства міськради. В управлінні її переадресували ще на інший номер. Проте туди пані Олена не змогла додзвонитись, адже лінія була занята. Врешті жінка втомилась від безрезультатних спроб щось вирішити.

- Цей собака - дуже небезпечний, - каже тернополянка. - Страшно ходити дорогою через нього. Нещодавно я змушена була ховатися в овочевому кіоску. Дехто в соцмережах пише, що він когось проводжав або хотів погратись. Але мої діти його не чіпали, а він накинувся… Може, я некоректно охрестила цього собаку "демоном". Я поважаю роботу волонтерів, які доглядають собак. Але тут йдеться про безпеку моїх дітей…

Жінка додає, що пес має синю бірку на вусі. Але вона не впевнена наскільки він безпечний. Вона також зауважує, що останніх декілька днів вона не бачила демона. Можливо, він перекочував на іншу вулицю.

Водночас в управлінні ЖКГ пояснюють: бірка на вусі означає, що собака - стерилізована і не може давати потомства та не буде агресивною у період "весіль". На жаль, від захворювання на сказ бірка тварину не оберігає. Тому городянам треба буди обережними у поводженні з цими тваринами.

- Собака є собака, і її поведінка завжди може бути несподіваною, - погоджується заступник начальника управління ЖКГ міськради Олег Соколовський. – Але закон дозволяє лише стерилізацію. Інших дій стосовно собак ми вчиняти не можемо. Якщо собака кидається на людей, треба повідомляти в міліцію і лише вона має право застосувати табельну зброю.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    Йшла до подруги по вул. Руська, напала велика чрно- біла собака, покусала за руку . 4 дня кружку з чаєм підняти не могла. Подзвонила в санстанцію щоб зловили пса та провірили , оскільки він періодично появляється біля дому. по телефоні сказали , що це вже не перша скарга на цю тварину, і що служба по відлову не працює з нового року. Дали номер у міську раду - там звичайно дали інший номер на який додзвонитися неможливо. Ніхто не хоче брати відповідальність. Мешканці бояться, особливо за дітей. Наскільки ця проблема важлива для звичайних містян? Небезпека стати жертвою нападу бездомних собак — перша в рейтингу міських проблем. Це питання нашої влади. Якщо небуде відповідних служб і притулків для тварин то що буде через рік? Розлючені жителі почнуть самі відстрілювати або труїти собак - це не вихід.
  • Anonymous

    hahahah
  • Anonymous

    ррр
  • Anonymous

    я працюю у службі по відлову собак нас уже три місяці не випускають робити свою роботу служба знаходиться в КП ТМ ШЕД так що коментарі зайві
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up