Партнер рубрики Події

Пацієнти травмпункту проклинають комунальників

Пацієнти травмпункту проклинають комунальників
На переламані та вивихнуті руки і ноги, забиті голови та інші травми скаржились 12 січня у травмпункті Тернопільської лікарні швидкої допомоги. Там у пору ожеледиці - аншлаг. Тернополяни скаржаться на непосипані та нерозчищені дороги, тротуари та пішохідні переходи.

Схожа ситуація уже була. Читайте також: У травмпункті - аншлаг

Загалом за вчора, 11 січня, як повідомляє головний лікар лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський, до травмпункту звернулось 30 людей. Сьогодні станом на 16:12 пацієнтів вдвічі більше - 60.

- Сказати, що до травмпункту приходять сотні людей я не можу, адже це - не так, - каже Ярослав Чайківський. - Так, сьогодні збільшилась кількість пацієнтів. Але з тих шістдесяти лише 24 травмовані на вулиці. Інші приходять з побутовими травмами.

Читайте також: Комунальники запевняють, що добре прибирають Тернопіль. Ви згідні?

Відео дня

Кореспондент 20minut.ua близько 17.30 у травмпункті побачила чергу десь з 20 чоловік. Щоправда, травмовані з них - лише половина, інші - це рідні та близькі потерпілих. Люди обурюються, чому влада так халатно відноситься до проблем зі слизькими дорогами та тротуарами. 

- Вони зовсім совісті не мають, чи що? Хочуть, щоб люди повбивались на тому льоду? - скаржиться Олена Стецюк. 

Жінка прийшла до травмпункту з сестрою, яка впала на вулиці.

- От сестра йшла до магазину, а дорога то не посипана, - розповідає жінка. - От вона і впала.

Поки кореспондент 20minut.ua розмовляла з пані Оленою, її сестрі на праву руку накладали гіпс. Потерпіла скаржиться, що тепер півтора місяці не зможе нічого робити.


Самі ж комунальники стверджують, що свою роботу вони виконують совісно. Як повідомив начальник управління ЖКГ міста Олег Соколовський, ЖЕКи для прибирання прибудинкових територій мають необхідну техніку. А загалом по місту близько 60% тротуарів неможливо прибрати механізовано, тому за цю частину роботи відповідають двірники. Тому тернополян просять проходити тротуарами тільки тими ділянками, які розчищені від снігу та посипані спеціальною сумішшю. 

Щоб не впасти на вулиці, медики радять носити взимку зручне взуття, жінкам краще обійтися без високих підборів, старатися уникати слизьких місць, а йти лише по посипаних доріжках.
При можливості, не падати на витягнуті руки, адже так можна їх серйозно травмувати.
Краще падати на бік, а не на спину. 
Але в будь-якому, людям взимку треба бути обережнішими на вулиці, старатися не бігти по дорозі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Анонім

    Позакручуйте шурупи в підошви, реально помагає не впасти ( не пишіть сам собі закрути )
  • Анонім

    Якби були б вибори місцеві ось тепер то яка би ВО Свобода чи ще хтось з патріотів вже би з прапорами самі б чистили і говорили що організували.......Ти більше тротуари повинні були обігрівастися, як колись  казали свобоцівці..........

    Анонім reply Анонім

    там, де теплий тротуар - там якраз ніхто і не падав.
  • Хома

    По-перше, навіщо в заголовок вставляти те, чого в тексті замітки немає. По-друге, проклинати - гріх.

    По-третє, травмована сестра жінки, що дала інтерв'ю, "йшла до магазину", і, можливо, біля магазину й впала. А комунальники біля магазинів не прибирають.
  • Олена Степанова

    В Старому парку суцільний льод, ще й горбочками. Пройти старшим людям не реально. Шлях, який я зазвичай долаю за 5 хвилин сьогодні зранку зайняв 15.

    P.S. На високих підборах не ходжу.

    Анонім reply Олена Степанова

    парки - то не тротуари. вони прибираються в останню чергу. і не силами ЖЕКів, а працівниками парків

    Олена Степанова reply Анонім

    Організація, яка обслуговує парки є КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ! І в кошторисі закладено статтю на прибирання парків.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up