Партнер рубрики Події

Переселенець Віктор із Донецька розводить біля Тернополя перепілок

Переселенець Віктор із Донецька розводить біля Тернополя перепілок
Нове захоплення знайшов на Тернопільщині – переселенець із Донецька Віктор Скібіцький. Він зайнявся розведення перепілок.

Разом з родиною Віктор живе в селі Біла поблизу Тернополя. Він є інвалідом другої групи, вісім років тому після падіння з висоти на роботі травмував хребет. Після цього йому вдалося стати на ноги завдяки заняттю спортом. Нині Віктор – майстер спорту з фехтування. Тренування продовжує і в Тернополі. Вже навіть виступав за наше місто, представляючи спортивну організацію "Інваспорт" - привіз до Тернополя нагороду за перше місце. 

Переїхав Віктор з сестрою і батьками до Тернополя у жовтні минулого року з Донецька. Там вони жили неподалік аеропорту. Спершу сім'я переїхала у Донецьку область, частина якої не відноситься до зони АТО. Думали перечекати там, розповідає мама Віктора пані Лариса.

- Втім, коли побачили, що військові дії затягуються, вирішили як переїжджати, то тільки на Західну Україну, - каже вона. -Так і познайомились з волонтером Іриною Жигуновою. Вона допомогла нам із проживанням у гуртожитку в Білій. Ми змушені були переїхати, адже подивилися, що скоро зима, син - спортсмен, йому треба тренуватися, а в Донецьку тренування неможливе. Тому ми й опинилися тут. 

Згодом родина поселилася у будинок в приватному секторі в Білій, яке допомогла знайти соцпрацівниця сільради Білої. Тут Віктор і почав розводити перепілок. Каже, що зацікавився пташками завдяки знайомому, з яким разом тренувався. 

- Ми з ним часто спілкуємось і він розповів мені, як доглядати за цими пташками, - каже Віктор. – До речі, цей знайомий - з Мар'їнки – гарячої точки на Донеччині. Під час обстрілів, у сарай, де жили перепілки, потрапив осколок і пташки розбіглися, деяких позабирали ДНРівці.  

Зараз у Віктора є 9 перепілок. Пташок йому привезла волонтер Ірина Жигунова. 
- Спершу одну сім'ю – чотири курочки та півня, - каже чоловік. - Потім другу  та 20 інкубаційних яєць. Ми доклали до них ще і зараз вони в інкубаторі. А 6 червня мають бути курчата!

Віктор додає, що наразі лише вчиться розводити цих пташок. А в майбутньому планує своє захоплення перетворити у невелику власну справу, яка приноситиме доходи. Адже інвалідові знайти роботу важко. 

Previous Next

Відео дня

У Віктора є перепілки двох видів – білі та рябі. Харчуються пташки магазинним кормом, до якого чоловік підмішує крупи та зелень. 
- Білі англійські перепілки не лякливі, а рябі куріпки – японські - більш вибагливі та лякливі, - каже Віктор.  

До слова, інкубатор Віктор Скібіцький змайстрував власноруч, прочитавши, як його робити в Інтернеті.
- Якщо є бажання і трохи вмінь, то це нескладно зробити, - каже він. - Собівартість інкубатора – 250 грн, тоді як заводський коштує близько 700 грн. 
Проекспериментував Віктор інкубатор на курячому яйці, з якого успішно вилупилося курча. Зараз експериментальне курчатко живе разом з перепілками, всі подружилися між собою.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    Таким переселенцям, які мають серце і доброту ми завжди раді , просто видно це по людях.
  • Анонім

    Воно то звичайно добре, погано тільки, що наші хлопці на Сході замість них гинуть...

    Олена Степанова reply Анонім

    Погано взагалі що наші хлопці гинуть. А те що декларуєте Ви, схоже на розпалювання ворожнечі

    Анонім reply Олена Степанова

    Ви можете так говорити, коли Ваш син, або чоловік буде воювати. Інакше - ви просто робите на цьому собі ім'я

    Анонім reply Анонім

    Будь уважною !!! Чітко написано що людина інвалід ...
  • Анонім

    Хорошi люди все собi раду дають
  • Анонім

    Молодець!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up