Чим гордиться Степан Барна після 100 днів роботи

Чим гордиться Степан Барна після 100 днів роботи
Про налагодження міжнародних контактів, розвиток туризму, сільського господарства, спиртової галузі області, боротьбу з корупцією, пільги для населення говорив під час звіту про свої перших 100 днів роботи голова тернопільської обладміністрації Степан Барна. А також він представив стратегію розвитку області, яку розробив у перший же день перебування на посаді.

В основі цієї стратегії є людина. Пріоритетними напрямками стратегії, за словами пана Барни, є: вклад в людину, економіку, туризм, село, дітей.

Звітував пан Барна 9 липня на подвір’ї Збаразького замку. Окрім преси, сюди запросили голів райдержадміністрацій. Заздалегідь підготовлену промову очільник області читав близько години. 
- Я не дарма вибрав як місце звіту про роботу за 100 днів Збаразький замок, - наголосив він. - Наша команда наочно демонструє, що туризм є одним з пріорітетних напрямків. Тому, незважаючи на об’єктивні труднощі, сфера гостинності Тернопільщини не стоїть на місці, а постійно розвивається. Реконструкція діючих готелів, спорудження нових туристично-відпочинкових комплексів здійснюють в основному за рахунок внутрішніх інвесторів, яким ми надаємо всесторонню підтримку, оскільки це - робочі місця, податки до місцевих бюджетів.


Тези зі звіту Степана Барни про перших 100 днів роботи на новій посаді:

Відео дня
  • Коли я очолив область, переді мною стояло два глобальних завдання - це сформувати і збалансувати команду та збудувати фортифікаційні споруди. Зараз впевнено кажу: ми це зробили і зробили швидко та якісно. Призначено всіх керівників районів, вони відкриті для запитань щодо своєї роботи. Ми зробили те, чого не робила ще жодна держустанова в Україні – оголосили найбільший відкритий конкурс на заміщення сотні вакантних посад в структурі облжержадміністрації та в районах. Вже після нас вакансії оголосили в Одеській та Донецькій ОДА. Наша область першою в України виконала поставлені Міноборони завдання. Незважаючи на те, що за Тернопільщиною було закріплено об`єкти в першій лінії оборони, а зазвичай там мають будувати інженерні війська, ми якісно та швидко завершили спорудження майже 17 кілометрів фортифікаційних споруд.

- У результаті діяльності ради підтримки учасників АТО прийняли обласну програму підтримки осіб, які брали участь в АТО та членів сімей загиблих під час проведення АТО. Ця програма - на 2015-2019 роки. Обласною програмою „Турбота” на 2015 рік передбачені 2,7 млн грн для надання одноразової допомоги учасникам АТО та членам сімей загиблих учасників АТО. Ми вже виплатили 900 тис. гривень вищезазначеній категорії осіб. 89 особам, у тому числі 11 неповнолітнім дітям, встановлено право на пільги як члену сім’ї загиблого ветерана війни.

  • Розвиток економіки - одне з найголовніших завдань влади області.  Спеціальна комісія відібрала 42 проекти регіонального розвитку, які включено до узагальненого переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, на загальну вартість майже 102 млн гривень.

- За цей короткий час ми налагодили тісні міжнародні контакти. Ми зустрічалися з представниками українського бізнес-клубу Чехії, провели форуму-конференцію «Мобільна українська молодь», отримали гарантії від компанії «Вуд Конекшн» про створення впродовж 2-3 місяців близько 70 робочих місць та інвестування в фабрику підлоги та виробів з деревини. Тернопільщину відвідало 11 почесних та 3 Генеральні Консули, яким представлено інвестиційний потенціал області. За результатами проведених перемовин досягнуто домовленості щодо організації відпочинку за кордоном груп дітей із сімей воїнів АТО (Угорщина – 40 дітей, Сербія – 15 дітей, Польща – 70 дітей, Литва – 20 дітей).

  •  В другому кварталі цього року ми відновили роботу 2-х непрацюючих  спиртзаводів області – Борщівського МПД ДП «Укрспирт», яке  простоювало з початку року і  ДП «Зарубинський спиртовий  завод» Збаразького  району, яке не працювало майже 5 років. За рахунок  залучення  інвесторів на Зарубинському СЗ  у реконструкцію  виробництва інвестовано понад 60 млн.  грн,  розпочато  виробництво  з кукурудзи біоетанолу, вирощеної місцевими  сільгоспвиробниками. На  підприємстві створено 108 нових  робочих місць,  потужність доведено  до  6000 дал спирту на добу.

- Зараз ми працюємо над тим, щоби зробити Тернопільщину базовою областю для окремих спортивних дисциплін. Ми хочемо, щоб активніше використовувався потенціал Кременецького району - санна траса, лижні трапліни, можливості парапланеризму. Окрему увагу хочемо приділити зимовим видам спорту, зокрема біатлону, адже маємо під боком олімпійську базу з біатлону, де маємо збудувати нову трасу. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Цілком згоден)
  • Анонім

    А я мав на Стьопу справді великі сподівання... Як можна бути таким поцом?! Себе князем всія Тернопільщини оголосив? Нашо вся ця показуха - в замку, висять штандарти, почет і приблиена шляхта всілася по місцях і аплодує... Я не здивуюся, якшо там ше гармати били... От же ж блін!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up