Підозрювали в крадіжці, знайшли траву

Підозрювали в крадіжці, знайшли траву
В неповнолітнього тернополянина, якого солдати нацгвардії затримали вчора ввечері за підозрою в крадіжці фруктів з кіоску на зупинці вулиці Карпенка, при огляді виявили й згорток паперу з речовиною схожою на коноплю. Траву відправили на експертизу.

Інцидент трапився вчора ввечері на вул.Карпенка. На 102 зателефонували власники кіоску де продають фрукти-овочі. Повідомили, що невідомий вкрав ящик з гранатами. Першими на місце прибули Нацгвардійці з собакою. Оперативно оглянули територію та двори довкола. Неподалік, біля фундаменту недобудованої будівлі знайшли розірваний ящик з фруктами. Вочевидь, як озвучили згодом люди в формі, крадій зістрибуючи з фундаментного перекриття на землю, пошкодив ящик. В дворах неподалік ті ж солдати виявили хлопчину, який за описом продавчині був схожим на злодія (дівчина продавець не бачила обличчя, зате роздивилась силует та одяг). Куртка хлопця була грязною, рука поцарапана.

- Ми тримаємо хлопця до прибуття слідчих, - повідомили солдати нашому кореспонденту.

Довкола почали збиратись люди. Зокрема рідні та друзі затриманого хлопчини. Як згодом з'ясувалось він – неповнолітній. Оточуючі обурювались чому дитину утримують як злочинця. Переконували людей в флормі, що він не міг вкрасти. Рідні ж затриманого агресивно кричали до Нацгвардійців, лякали скаргами, судами, тикали і матюкали. Зі сторони це виглядало дуже не правильно, зважаючи на те, що затриманого просто тримали не застосовуючи до нього ані сили, ані психологічного тиску.

Відео дня

- Тримаємо навіть не так через ту крадіжку, як з причини його стану, - неофіційно повідомив один з солдатів. - Подивіться на його очі і поведінку. Можливо він в стані наркотичного сп'яніння. Можливо має щось заборонене. Ми не можемо його обшукувати. Тому чекаємо працівникці відділу поліції по справах неповнолітніх.

І справді, зрачки хлопчини були дуже розширені, реакція та координація заповільнена, хоча алкоголем від сімнадцятирічного юнака не пахло.... Працівники поліції (чи то в.о. працівників поліції), які прибули на місці, все задокументували, опитали свідків. Представник же поліції по справах неповнолітніх запропонував юнаку, в присутності його матері і з її дозволу, викласти усе наявне в кишенях. Погодились. Виклавши усе, хлопець повідомив, що більше нічого нема. Один з правоохоронців промацяв його куртку і повідомив, що там ще щось є.

- Я нічого не знаю, якщо щось і є, то мені туди підкинули, - сказав хлопець. Версію підтримала мати.

Правоохоронці запропонували дістати. Один з понятих заперечив і вказав на те, що краще огляд продовжити матері чи правоохоронціям (бо ж якщо б підкинули і хлопець торкнувся, то були б його відбитки, а віддтак і вина – авт.). Зрештою з внутрішньої кишені дістали згорток паперу. В середині трава.

- А хти ж ... вже кажи твоє чи не твоє? Кажи правду, – сказала мати хлопця.

- Не моє, не знаю що це, - заперечив підліток.

В розмову втрутився представник поліції по справах неповнолітніх.

- Дивись, є два варіанти: ми беремо твої відбитки і знімаємо відбитки зі згортка, або ти каже усе як є, - сказав правоохоронець. - Крім того, ти пройдеш освідчення на стан наркотичного сп'яніння. Ти ж сам знаєш, що курив і що відбитки твої є.

Хлопець, опустивши очі, зізнався – трава його. Варто сказати, що друзі, які донедавна кричали про невинність хлопця та "галімих мєнтів", які вітром здуло...

- Конопля моя, для власного вживання,- сказав затриманий. - Знайшов на даху будинку...

Від медосівдчення хлопця мати відмовилась. В відділок неповнолітнього, оскільки все розповів і все задокументували, не забирали. Крім того і власники кіоску вирішили претензій щодо крадіжки не висувати. Експертизу трави проводять. Якщо виявиться, що там більше 5 грамів хлопцю загрожує кримінал. Якщо менше – адмінвідповідальність. Проте він точно буде поставлений на облік "дитячої кімнати міліції". Закликаємо батьків – будьте уважніші до своїх дітей. Довіряйте, але і провіряйте! З'ясовуйте з якими друзями тусуються ваші діти і в якому стані вони приходять додому.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Не хочу виправдовувати хлопця,так як ситувції достовірно не знаю.Але хочу заперечити той факт,що обшук не проводили і чекали приїзду працівників поліції і батьків.Працівники нацгвардії зупинили хлопчину і полізли до внутрішнього кармана куртки,не зважаючи на те що хлопчина був неповнолітнім і без батьків.Потім привели на зупинку і визвали поліцію і вся зупинка гуділа,що затримали хлопця за підозрою в крадіжці,а знайшли траву,в внутрішні кишені куртки в цей час поліції небуло,потім зійшлись рідні хлопця і підїхала поліція.Де зробили обшук повторно.Ціла зупинка те бачила.Хлопця неоправдовую,але згідно чинного законодавства працівники нацгвардії по всій ймовірності порушили закон,бо провели обшук до приїзду працівників і батьків.Тобто без згоди.Хоч я посторонній,але враження що вони знали що у нього в кишені.А на рахунок куртки,то вона в нього була чиста,а не в плямах як пишуть.А всім батькам раджу бути пильними до своїх дітей,бо те є велике горе.ч
  • Анонім

    будучи свідком даної ситуації..працавників не лаяли..а от те що тримали и обшукували його  як злочинця правда..замовлення виконане..треба ж нашій новій поліціі просвітитись..де їх потрібно не дочекаешься..а де замовлення так вони тут як тут..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up