Партнер рубрики Події

Підприємці пікетують під міською радою проти тарифів та забудови ринку

Підприємці пікетують під міською радою проти тарифів та забудови ринку

Тернопільські підприємці з Центрального ринку у пʼятницю, 19 серпня, прийшли під міську раду перед початком сесії. Люди вимагають, щоб ринок не забудовували і щоб їм зменшили орендну плату, яку нещодавно підняли на 100%. 

- Ми підприємці, орендуємо місця на Центральному ринку, - розповідає Оксана Магдич. - Але щоразу у нас на ринку незрозуміло які інвестори роблять реконструкції і забудови. Напевно, це комусь вигідно, йде якесь відмивання коштів. Ми розіслали заяви у всі інстанції, не знаю, що з цього вийде. Але думаю, що все таки доб'ємось правди.

Люди бояться, що в результаті забудови земля, на якій є торгові споруди підприємців, перейде у приватні руки. І тоді, громада міста втратить понад 1 млн 300 тис. грн на рік від сплати за оренду земельної ділянки.

- В результаті  міська казна недоотримає кошти, а ми втратимо робочі місця, - кажуть підприємці. - Більшість депутатів навіть не в курсі, що там відбувається. Це питання вирішувала групка депутатів. Ми перейшли з ринку на підприємство матеріально-технічного забезпечення міської ради 1 липня 2014 року. Станом на 1 березня 2016 року оплата за квадратний метр з 78,60 грн виросла на 100 % до 157, 35 грн.

Відео дня

Підприємці почали зʼясовувати, у з звʼязку з чим підняли орендну плату. А у відповідь від підприємства почули, що якщо їм умови не подобаються, то можуть не стояти на ринку, на їхнє місце знайдуться охочі.

- Ми хочемо, щоб нам зменшили орендну плату, - каже пані Оксана. - Договір оренди ми з ними маємо. У договорі підвищення тарифів не прописано, зате вони зробили додаток, у якому прописали підвищення. І 1 березня вони заставили усіх підписати цей додаток. 

Прийшли підприємці під міську раду, щоб на сесії міської ради взяли до уваги їхнє питання. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (104)
  • Микола Унгурян

    щодо намірів влади сумніві немає - свої люди забудують і підвишять в рази оренду, потім підприємці той тариф закладуть у вартість товару і всерівно в кінцевому результаті заплатить покупець, але .. "І 1 березня вони заставили усіх підписати цей додаток." - що значить заставили? з паяльником та праскою? а чому підприємці через суд не відстояли попередній договір? Потрібно об"єднуватись до виникненя таких ситуацій щоб протистояти свавіллю влади.



    А щодо "розумників"-надалопоцреотів- так про яку реконструкцію та впорядкуванняйде мова? та МАФіоізація ринку називається впорядкуванням?
  • Oleg Susla

    Вчора директор ринку Ювілейний на вул. Злуки оголосив про закриття ринку  тому , що землю ринку викупив Креатор Буд. Чи був на це дозвіл міськради? Адже ця земля виділена для торгівельної діяльності.
  • Хомик Іриска

    Доброго дня. Я не кажу що базар ідеальний.Коли я стикався з деякими власниками торгових точок на базарі,ніхто слова не сказав нічого проти про реконструкцію чи окультурення самого ринку,з правом повернення на те саме місце і з тою самою орендою.В інтернеті є багато прикладів як з пережитку 90-х можна зробити ультра сучасний по архітектурних мірках базарчик. Але діло в тому,що одного прекрасного дня до тебе підійдуть і скажуть що замість твого ларька буде "НОВУС-2" чи "Орнава" і тому склалася така ситуація. Підприємець боїться вкладати свої кошти в будку, якої завтра може не бути. Може дехто хоче щоб замість базару був розважальний центр? То до прикладу,хто не знає,в центральній частині міста,ДЕХТО так говорить,є НОВУС,ОРНАВА,ПЛАЗМА і збоку від центрального автовокзалу теж супермаркет. Чи ви думаєте що замість розваленого ринку,побудують щось корисне для громади міста? то ви дурень,побудують гіпермаркет і жилий комплекс. дуже дорогий для нашої зас,,,,,ної тернопільської еліти. Тепер пишу для гонорових які не можуть вибрати пралку, я вибирав миючий пилосос "Зелмер",подивився в інтернеті на сайті "прайс юа" коштує від 3800 до 4200 грн а купив на нашому УЛЬТРА ДОРОГОМУ  БАЗАРІ ЗА 3600 грн.
  • Анонім

    А в ночі 21 серпня виросли будівлі...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up