Підприємці з ринку на "Алясці" пікетували ОДА (ОНОВЛЕНЕ)

Підприємці з ринку на "Алясці" пікетували ОДА (ОНОВЛЕНЕ)
Близько 50 підприємців прийшли вранці у четвер, 18 вересня, до будівлі Тернопільської ОДА з плакатами. Вони просять обласну владу звернути увагу на їхню проблему - ймовірну забудову ринку на "Алясці".

Підприємці кажуть, що їм відомо, що на місці того ринку хочуть зводити велику комерційну будівлю, а також багатоповерхівку. Вони вже були в міській раді, проте їх там не прийняли, тож вони прийшли до ОДА. 

В руках людей плакати "Надал, забери руки від ринку" і т.п.

- На ринку запланована реконструкція, - говорить підприємець з ринку Ярослав Бойко. - В директора та декількох осіб є приватне приміщення бару, молочного та м'ясного павільйону. Але реконструкція передбачає те, що в площі воно збільшиться у десять разів. Тобто це буде велика будівля на п'ять поверхів. Це все відбудеться і за рахунок торгових рядів чи місць, де ми працюємо. Крім того, будова ж передбачає і місце для заїзду і місце для вивантажування та складання і ділянка для техніки. Зараз на ринку працює більше ста підприємців...

Відео дня

Це, переконують люди, неєдина загроза.

- Також в межах нашого ринку запланована будова багатоповерхівки, де перший поверх — під комерцію, решта під житло, - каже пан Ярослав. - Це все зі збереженням статусу ринку. Тобто формально то буде ринок, а на ділі зовсім інше. Від того проблема і нам, підприємцям, бо чстина втратить місце, а частина перейде в нові будівлі де значно дорожча вартість оренди торгових площ, і бюджет міста втратить, бо ж потім землю зможуть приватизувати і покупці, бо ціни будуть вищими.

Про будівельні наміри, кажуть люди, від самого директора взнали. Та підозри виникли раніше.

- Ринку вже років 20, - говорить інший підприємець Ярослав Понита. - Щороку, на початку, з нами підписують річну угоду на торгове місце чи землю. Цьогоріч не підписали. Коли підняли шум, певно шоб втишити таки дали угоди, але до 30 вересня. Напевне тоді й почнеться масштабна забудова. Хоча і вже почали демонтаж накриття існуючого павільйону, після наших протестів, призупинили.

Під обласну адміністрацію прийшли, кажуть люди, в надії бути почутими.

- Ми розуміємо, що такими питаннями мала б займатися міська рада, - каже пан Ярослав Бойк, - туди ми теж ходили. Записались на прийом до міського голови, почекали потрібної дати, прийшли. А нам сказали, що голова чи то в відрядженні чи то в відпустці. Навіть не запропонували з замом поспілкуватися чи на інший час прийти. Просто проігнорували. Думаємо не просто так. Після того, як прийшли під ОДА з плакатами (тоді людям з очільником зустрітись не вдалось — авт.), почала з'являтися на сайтах і в пресі інформація від міської ради, про те, що проблеми нема, що це політичні ігри і тому подібне. Але проблема є. Ось, п'ятдесят людей. На ринку лишилось стільки ж. Попитайте, підніміть документи.

Попитаємо і піднімемо! Повну версію публікації читайте в наступному номері «RIA плюс».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Анонім

  • Анонім

    Щодо товару, який продається на ринку, шановні покупці він (товар) аналогічний товару центрального ринку. На деякий товар ціна значно менша ніж на центральному. Щодо якості. Вона (якість) всюди на ринках одинакова. Щодо накрутки. Хочете попробуйте самі торгувати!!!! Літом під палючим сонцем, весною з алергією, осінь з дощем, зимою з пекучим морозом. Після року роботи на лікарства піде купа грошей!!!! Якщо не подобається то не купуйте, йдіть купляти в супермаркет там Вас оригінальніше обдурять.

    Анонім reply Анонім

    Дійсно, хіба в Подолянах не Китай з простроченими салатами і тепличнимим невідомо звідки овочами-фруктами? Різниця дійсно в чеку...:)
  • Анонім

    Молодці, що боряться за свої права на торгівлю на цьому ринку. Підприємці заслужили на повагу до себе. Їх ніхто нехоче слухати, влада повинна прислухатися до їхньої думки щодо долі ринку. Найперше це повинен зробити  мер Тернополя Надал С. Земля під ринком в комунальній власності надана в оренду Тернопільському міському ринку. Землею володіє громада м.Тернополя. Боріться та поборете!!!!!!
  • Анонім

    куенги- хуєнги ,аноніми- ананіми ,Ви чесно як баби базарні .Причім тут податкова причім все решта .Вони підприємці і якщо нема дозволу підприємництва то ніхто з не заключить договір на право оренди землі для торгівлі.Прчім тут цетральний ринок причім накрутка ,задорого пендзлюй в Одесу на 7 км там ще дешевше.Як купляєш неякісний товар то дивись що купляєш ,очі для чого ,шоб потом говорити шо всі погані .Є випадки де люди збирають бутилки на молоко і продають .І кожен робить собі вибір де хочу там і купляю ,вас що насильно туда заганяють .Маршрутка тоже дорога хочеш їдеш хочеш чеши тапками а не возмущатись .А ти попробуй постій цілий рік і зимою і літом навіть накрутити на цьому ринку 100 процентів де торгівля йде дуже і дуже вяло .Мова тут не про то хто скільки вдре чи накрутить а про те як вас під носом грамотєї землю продають .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up