Партнер рубрики Події

Підвал, у якому розлилась ртуть, забетонували

Підвал, у якому розлилась ртуть, забетонували

Наразі вхід до підвалу обгороджений стрічкою та закритий за металевими гратами, але чимало місцевих мешканців навіть не знають, що поблизу пролилась ртуть.

 

 

На засіданні виконкому 21 вересня виділили 3500 грн на повторні заміри на  Петлюри, 3, де понад тиждень тому пролили ртуть. Аналізи проводили в Хмельницькій лабораторії, а не в Тернопільській міській санітарно-епідеміологічній станції.  Як повідомляв начальник Управління цивільного захисту населення Ігор Лівінський, жодної загрози для життя мешканців багатоповерхівки немає.

Як поінформували на виконкомі, 20 вересня підвал забетонували - потрібно тиждень щоб засохло, і тоді проводитимуть повторні заміри.

Нагадаємо, у підвалі 9-ти поверхового житлового будинку на бульварі С. Петлюри 8 вересня працівники ЖЕКу виявили сумку, в якій були ємності із ртуттю.

Відео дня

До слова, мало хто з місцевих мешканців знає, що на Петоюри, 3 розлилась ртуть.

- Коли все сталось, мене тут не було, - розповідає мешканка під’їзду. - Але дочка, коли гуляла з дитиною бачила, як прибиральниця несла спочатку одну закриту банку, а потім трохи привідкриту. Казали, що все тут вичистили, робили якісь заміри - кажуть, усе безпечно.

Наразі вхід до підвалу обгороджений стрічкою та закритий за металевими ґратами.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    А ,що толку бетонувати невідомо скільки та ртуть лежала розлитою . В таких будинках вентиляційні канали тянуться з підвалів через всі квартири і аж до даху . І то ,що вони там обгородили це все фігня оскільки пари ртуті могли піти через вентиляцію . Я взагалі дивуюсь нашій безпечності . Щось ніхто не розглядав варіант терористичного акту при нинішній ситуації в країні . У нас зараз по місту є такі підвали у котрих двері відкриті 24/7 і хто хоче може зайти і підложити все ,що хочеш . Я вважаю ,що в даному випадку треба було відкривати кожен підвал і дивитися хто ,що тримає . Я вас запевняю у нас люди тримають по підвалах не тільки ртуть ,а ще кислоти ,газові балони карбід , масло . А масло і кисневий балон це таке може бути ,що нікому не снилося .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up