Партнер рубрики Події

Після 20.00 Тернополем їздитиме наполовину менше маршруток

Після 20.00 Тернополем їздитиме наполовину менше маршруток
Скоротити наполовину кількість маршруток на дорогах після 20.00 планують у Тернополі. Відтак чекати на автобуси у вечірній час доведеться 16-20 хвилин, а то й довше. Таким чином міська влада стримуватиме зростання тарифів на проїзд.

Про це повідомив начальник міського управління транспорту Ігор Мединський. Зміни, як каже він, розпочнуть діяти вже наприкінці листопада, коли на дороги виїдуть шість закуплених у Чехії тролейбусів і збалансується питання з транспортом у місті. Нагадаємо, у Тернополі також за рахунок цих тролейбусів забрали з доріг 14 автобусів. 

- У вечірній час  ми складаємо розклад руху так, що після 20.00  на кожен масив не буде бігати стільки транспорту, так як сьогодні, - по 10-8 автобусів одного маршруту, - каже пан Мединський. - Ми наполовину їх скоротимо. І це обов'язково треба робити. Якщо ми хочемо всіх їх ганяти, будь ласка, нехай всі їздять, і нехай росте тариф і нехай пасажири не ображаються на владу, що вона робить різного роду кроки,  щоб збалансувати ситуацію з тарифами. 

Якщо маршрутка №16 їхала після 20.00 через кожних 8 хвилин, зараз вона буде їхати через кожних 16-20 хвилин. Аналогічно №19, аналогічно 30, 20, 22, продовжує посадовець. Тобто кількість транспорту скорочується на 50%. 
- Ну нема ради. Щось потрібно робити, - каже Ігор Мединський. - Або бити пасажира по кишені або все ж скорочувати кількість транспорту. Але ще раз наголошую - не ущемити комфорт пасажирських перевезень. Позиція міської влади - максимально стримати ріст тарифів. Бо якби ми не вживали ніяких заходів, давно проїзд подорожчав би. 
До слова, нині на маршрутній мережі міста щоденно курсує 213 автобусів та 49 тролейбусів. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (32)
  • Анонім

    Класну схему Мединський провернув. Спочатку зняв деякі маршрути через те що ввели пару тролейбусів. Зняв в основному маршрути своїх конкурентів. Зараз обмежить рух маршруток в нічний час. А коли люди почнуть бузити він поверне маршрутки але вже свої тай по підвищених тарифах. Ось так.
  • Микола Унгурян

    фігня те все ,№28 вже в 19.00-19.30 з"їжджають з маршруту, а після 20.00 їх взааглі немає.

    Анонім reply Микола Унгурян

    Якщо маршрутки їздять не за графіком - звертайтесь до міського керівництва зі скаргами.

    Микола Унгурян reply Анонім

    скільки вже тих звернень було, а результату жодного
  • Анонім

    Нормальні тролейбуси хоча б до 22:30 продовжити і буде вам щастя!
  • Анонім

    а зробити наприклад "єдиний тариф" (обєднати  проїзд по 1-2 маршрутках в один білет) як це зроблено в усьому цивілізованому світі слабо?? розуму чи бажання не хватає!!

    Анонім reply Анонім

    Єдиний тариф, наскільки я знаю, ввела раша з анексованої Кубані в анексований Крим. Нам мавпувати це не треба.

    Процесорович reply Анонім

    Тобто, вдалі ідеї не потрібно втілювати в життя, бо їх вже запровадила раша? Лол.  З такою логікою до бананаленду залишилось небагато.

    Анонім reply Процесорович

    Ви не зрозуміли. Саме єдиний тариф не потрібно.



    Треба тариф, який діє якийсь певний час у певну зону. Але треба закупити дуже дорогі електронні компостери і електронні валідатори, що коштуватиме мільйони.



    Якщо їх не закупити - доведеться на кожній зупинці ставити касу, подібну до залізничної, де б на касовому апараті вручну виписувались квитки в зупинки А до зупинки Б через В. Бо це б тривало довго і в салоні кондуктор не встигав би справитися.

    Анонім reply Анонім

    Крім того, доведеться ввести контролерів (не плутайте з кондуктором) у тролейбусах і маршрутках. Що неминуче підвищить проїзд.



    Цікаво, що в німеччині, де діють знижки на проїзд з пересадкою, проїзд по місту коштує в першу зону 1,95 євро, в другу - 2,4 євро, на окраїни - 2,9 євро. І з нового року ці ціни будуть на 15-20% підняті.

    Люди, якщо у вас є гроші платити за проїзд хоч би половину того - будь ласка, давайте введемо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up