Повістки примусово роздають проcто на зупинках

Повістки примусово роздають проcто на зупинках
Тернополянин Максим Ніковський скаржиться на поведінку працівників військкомату. Він стверджує, що його синові вручили повістку просто на зупинці громадського транспорту
Тернополянин Максим Ніковський скаржиться на поведінку працівників військкомату. Він стверджує, що його синові вручили повістку просто на зупинці громадського транспорту.

- Антон чекав на автобус на зупинці в селі Острів, - розповідає пан Максим. – До нього підійшли люди у камуфляжі і на місці виписали повістку. Це був уже підготовлений бланк, куди вписали ім’я, прізвище і дату. Підпису комісара не було.

Чоловік обурюється, що працівники військкомату упродовж попередніх хвиль мобілізації не надсилали повісток на домашню адресу сина.
- Вони знайшли простіший метод, як «відловлювати» людей – давати повістки на зупинках. Невже немає законних методів роботи? – наголошує він.

Максим Ніковський показав журналістові повістку, яку його синові вручили 2 червня. На повідомленні є печатки міського військкомату.
- Антон має „білий білет” — у нього епілепсія, - продовжує співрозмовник. – Він пройде медкомісію, і я впевнений, що служити не буде. Але й інших хлопців відловлюють на зупинках, замість того, щоб робити це цивілізовано.

Відео дня

Військовий комісар обласного військового комісаріату Володимир Катинський наголошує, що законом чітко не визначені місця, де потрібно вручати повістки.

- У нинішніх умовах, коли у країні нестабільна ситуація, доводиться вручати повістки і на зупинках, і на робочих місцях, - каже він. – На жаль, патріотизм деяких людей - на нулі. Вони свідомо уникають мобілізації, переховуються, ігнорують працівників жеків та військкоматів, які приходять із повістками додому. Насправді ж, за законодавством, ми можемо сповіщати про це і по телефону.

Комісар каже, що вручення повістки – це не направлення на службу в армії. Громадянин України спочатку повинен з’явитися у військкомат для уточнення облікових даних та проходження медичного огляду.

- Якщо людина має проблеми зі здоров’ям, вона не піде служити, це визначено законом, - пояснює пан Катинський. – Тому немає чого боятися.
Ми спробували детальніше розпитати про цей інцидент у міського військового комісара Сергія Гаврилюка. Той відмовився коментувати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (76)
  • Даша Брицька

    Друг зараз на фронті. Казав, що на медкомісію не відправляють. Проходили вже на навчаннях, та і то , чисто для галочки. Броніки дали жахливі, купляли йому самі, рюкзак теж. Воду привозять тільки волонтери. І доречі, військомати - то найгірше зло. Їм пофігу на все, аби тільки виконати план. Най хоч один покаже приклад і сам піде на фронт. А то ні, сидять собі в теплих кабінетиках і забирають людей з астмою( реальний приклад). А от, що буде, якщо він почне задихатись під час військового завдання на фронті? Підставить і себе, і всіх інших. Ще й сім'я компенсацію не отримає, бо помер не від ворожої кулі. А ще, ми так ржемо з рашки, яка відправляє на фронт всіх підряд, а самі. ?.
  • Μитрофанова Марина

    подавайте позовну заяву до суду. тільки там можна визнати незаконне вручення повістки. спочадку в суд, а тоді з рішенням суду у воєнкомат
  • Анонім

    А хтось кричав з еранів телевізорів що там будуть одні добровольці!Доброволець буде отримувати 1000 в день і життя його буде застаховане на 1000000!Правди нема ні тут ні там.
  • Анонім

    Не зрозуміло що це війна чи антитерористична операція йде?За роки незалежності все просрали.Була сильна ядерна країна.Довели ту країну до ручки ці безголові правителі.Крим просрали,без единого вистрілу віддали.А чому на крим не посилають?Там точно російскі війська е!Питань виникае багато???

keyboard_arrow_up