Працівники ЖКГ тепер їздитимуть по Тернополі на електромобілі

Працівники ЖКГ тепер їздитимуть по Тернополі на електромобілі
Електромобілем, вартістю мільйон гривень, тепер користуватимуться працівники управління ЖКГ. Авто для потреб міста взяли в оренду, каже Сергій Надал.

- Автомобіль є не гібридним, а повністю електричним, - каже пан Надал. - Повного його заряду вистачить на 100 кілометрів пробігу. Заправка ж “повного баку” обійдеться в 10 грн. Тобто, саме в таку суму обійдеться міському бюджету один день обслуговування такого авто. Повністю воно заряджається за 5 годин.

Оренда автомобіля обходиться місту саме в ті кошти, які би витрачали на пальне, каже заступник мера Владислав Стемковський.

 - Оренда електромобіля вартує 8 000 грн на місяць. Ми не витрачаємо грошей на придбання авто, а платимо за його оренду таку суму, в яку нам зазвичай обходиться вартість пального для звичайного авто на місяць, - каже пан Стемковський. - Орендний договір укладаємо на рік, з перспективою його продовження. В планах, можливо, ще одне таке авто.

Відео дня

- Такий автомобіль не наносить шкоди навколишньому середовищу, бо є екологічно безпечним, стверджує пан Надал, який і провів тест-драйв.

Двигун працює тихо, навіть не чути, чи він ввімкнений. Рушає авто дуже плавно, у нього навіть немає вихлопної труби. Тобто, ні про які викиди CO2 в атмосферу не може бути і мови, - розповідає пан Надал.

 - Особливість цього авто одна – він повністю електричний, зовнішньо – це аналог бензинового Renault Fluence розповідає заступник директора Shooter UA Андрій Андрущак. - Якщо перерахувати для порівнняня кілометр дороги на електромобілі та бензиновому авто, то електромобіль обійдеться разів в десять дешевше. Офіційно в Україні такі авто не продають, оскільки авто обходиться імпортерам досить дорого і не має відповідного попиту.

В Україну такі автомобілі завозять ентузіасти: у Львові вже є десь 20, аналогічно в Києві, розповів пан Андрущак.

- Такі ж електромобілі ми в рамках співпраці надали міським радам Львова, Києва та Тернополя. Заряджати такі авто в Тернопільській області, на жаль, немає де. Даний автомобіль ми укомплектували зарядним пристроєм, який зараз знаходиться в гаражі, де авто стоятиме. А надалі плануємо зарядні пристрої таки встановити у вас, якщо буде плідна співпраця і попит на відповідні авто. 

В Тернопільській області гібридні авто, тобто, такі, які можуть працювати і на бензині, і на електриці, вже є. Даний же електромобіль, як стверджує Андрій Андрущак, буде офіційно першим.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    сраки на велосипед і вйо, бл*.., може хоть тоді інфраструктура потрібна з'явиться в місті
  • Євгенія Цебрій

    не розумію лише одного, які функції виконують ці працівники жкг, які кататимуться на цьому автомобілі? це ж авто не прибиратиме міста, не возитиме двірників чи ремонтників... тобто щоб працівник жкг проїхався містом, йому аж потрібено орендувати електромобіль за 8 тис грн в місяць? в чому взагалі чому суть акції? чому саме жкг? і яке управління наступне в черзі на електромобіль?)

    Анонім reply Євгенія Цебрій

    2 роки тому мер придумав польоти на дирижаблі. Потім йому стукнуло зробити на Набережній парковку для яхт. Хіба ви забули? Тепер - електромобіль... Льоня Космос рулить!...
  • Анонім

    А чи не забагато "мільйонів" останнім часом, "пане" Надал? Мільйон - туди, мільйон - сюди! А з 2-х мільйонів - мільйон на вибори?
  • Анонім

    Який нафік електромобіль!!!! Маршруткою!!! Або велосипедами по велодоріжках що Надал "побудував"!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up