Партнер рубрики Події

Кого з Тернопільщини скоро покличуть в армію

Кого з Тернопільщини скоро покличуть в армію
У жовтні-листопаді цього року триватиме осінній призов громадян на строкову військову службу. З Тернопільщини цього року призвуть близько 300 чоловік. Служитимуть вони півтора року, а ті хто має ступінь "магістр " – рік. Призовників відправлятимуть у частини Львівщини, Києва, Харкова, Вінниці, Миколаєва, Чернігова.

Перше урочисте урочисте відправлення до лав Збройних сил України буде вже 7 жовтня. 16 строковиків поїдуть служити у військову частину у Старичі Львівської області.

Про осінній призов 2015 року 20minut.ua розповів начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби), заступник обласного військового комісара Олег Денисюк.

- В указі Президента обумовлено, хто підлягає призову та відправці призваних до лав Збройних сил України. А саме призваними до строкової служби можуть бути придатні за станом здоров'я до військової служби в мирний час чоловіки - громадяни України, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років. А також старші особи, які не досягли 27-річного віку. Сами таким є віковий ценз призовника, тобто 20-27 років.

До речі, є алгоритм поновлення на обліку призовників, старших 25 років, додає пан Денисюк.  
- Ми пам’ятаємо, що попередній закон передбачав перебування на обліку чоловіків, які досягли 25 років, - каже він. - А зараз це можуть бути особи не старші 27. Тож чоловік віком 25 років і старше, який бажає поновитися на обліку призовників, приходить до військкомату, пише заяву, проходить медогляд. І в разі, якщо він придатний за станом здоров'я,  його поновлюють на обліку призовників і подають на комплектування частин та підрозділів Збройних сил України під час чергового призову. Це - за його бажанням, примусово поновити його на обліку ми не можемо. 

Крім Указу Президента, є ще й закон України, згідно з яким, виклику до призовних дільниць на черговий призов також підлягають особи, які досягли 18-річного віку, розповідає Олег Денисюк. 

Відео дня

- Тобто ми викликаємо не лише осіб, які досягли 20 років і старше, - каже він. - Підлягають виклику до призовних дільниць чоловіки, які досягли 18-річного віку. По них буде винесено рішення призовних комісій. Тим, хто має право на відстрочку для навчання, по догляду за непрацездатними батьками чи іншими обставинами передбаченими законом, буде надана відстрочка. Або ж йому нададуть відстрочку за клопотанням голови районної призовної комісії до обласної, як особі, яка не досягнула 20-річного віку. Тобто молодших 20-річного віку на комплектування військових частин та підрозділів направляти не будуть, а їм дадуть відстрочку.

Також пан Денисюк наголошує, що призовників не будуть напрявляти на комплектування військових частин, які беруть участь у зоні АТО. 

До слова, строкову службу призовники будуть проходити у військових частинах Збройних сил України, Національної гвардії і Департаменту служби транспорту - так званих частинах інших військових формувань. Військові частини базуються в Старичах та Золочеві Львівської області, Десні Чернігівської області, Чернігові, Харкові, Києві, Кривому Розі, Вінниці, Миколаєві. На службу у військову частину в Тернополі строковиків не направлятимуть. Тут, у 44-й окремій артилерійській бригаді, служать лише військовослужбовці за контрактом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Барінова Олічка

    Здравствуйте,меня зовут. Оля помогите мне пож. Я очень хочу попасть в Воинскую Часть,село Старычи,что мне делать?как ето сделать?мне очень надо?у меня там муж?я хочу на учебку????мой номер:0975865691
  • Анонім

    "Тож чоловік віком 25 років і старше, який бажає поновитися на обліку призовників, приходить до військкомату, пише заяву, проходить медогляд. І в разі, якщо він ..." - невже є такі дурні?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up