Продали автомобілі облради. Позашляховик "пішов" за 93 830 грн

Продали автомобілі облради. Позашляховик "пішов" за 93 830 грн
Менше години тривав аукціон з продажу автомобілів комунального автотранспортного підприємства обласної ради. Позмагатися за вигідні ціни прийшли півтора десятка учасників.

Кожен лот розігрували окремо з поміж тими, хто на нього зареєструвався, сплатив 17 гривень реєстраційного внеску та 10% від стартової ціни лоту. Торги проводила Правобережна товарна біржа.

Перший лот – позашляховик Toyota Land Cruiser 1999 року випуску. Його стартова ціна, яку встановили експерти, 55 200 гривень (без ПДВ). Купити його хотіли одразу п'ятеро учасників. Кожна наступна ставка збільшувалась на 10% від стартової ціни, тобто на 5 552 гривні. Торгувались активно майже усі до 70 тисяч. Потім в "фінал" вийшло три учасника, а згодом за ціну змагались двоє.

Відео дня

- Ціна за такий автомобіль дуже хороша, - підбадьорював та спонукав до підняття ставок представник товарної біржі, який проводив аукціон. - Двигу 4,7 це просто ракета. Раніше автомобіль возив чиновників обласної ради. Стан хороший. Тепер ви можете стати його власником.

Ці слова таки переконали одного з учасників підняти ставку, яка й стала фінальною. Організатор тричі повторив ціну, тричі закликав піднімати ставку вище, але бажаючих не було. Стук молотка. Продано!

- Ціна добра, - зізнається переможець лота Богдан Марко з Чорткова. - Я не вперше беру участь в таких аукціонах. Ту машину купляю для себе.

Наступний лот, який оголосили, № 4 - ЗАЗ-Daewoo Nubira 1998 р.в.. Стартова ціна без ПДВ 10 800 гривень. Поторгуватися за лот прийшли двоє: тернополянин років 25 з вигляду та жінка років 50 з Лановець. Кожну наступну ставку піднімали на 1080 гривень. Торгувались не довго.

- А можна я вийду пораджусь чи ціну ще піднімати, - перепитав чоловік. У відповідь почув, що умовами це заборонено про що всіх учасників повідомляли. Піднімати ціну чоловік не ризикнув.

- ...Три. Продано! - оголосив представник біржі.

Ціна продажу 18 360 гривень. Переможниця лоту щиро посміхалась.

- Та я не думала що за такою ціною купимо, то ж Тернопіль, - каже уже майже власниця авто Світлана Дарморост. - Ми в газеті побачили, що буде продаж. Виріши попробувати. Така машина нам дуже підходить.

Наступний популярний лот, на який прийшли чотири учасники, Mersedes-Benz Е 320 1997 р.в. Його стартова ціна 38 600 гривень. Торгувалися активно.

- Чудовий автомобліь. Це ж Мерседес. Для нього такий вік ніщо, - підбадьорював учасників "продавець". - Купуйте і не пошкодуєте. Ви не хвилюйтесь, він не всю обласну раду возив, а декілька чоловік.

Такі репліки дійсно діяли на учасників. Проте на передфінальній ставці все ледь не "зависло" – троє учасників погодились заплатити одинакову суму.

- Якщо ніхто не дасть більше, - доведеться знімати лот, - сказав представник організатору торгів. - Одну машину трьом продати не можемо.

Після хвилини роздумів один з учасників таки підніс табличку зі своїм номером, що означало підняття ставки. Авто пішло "з молотка" за 61 760 гривень.

- Жарко та й напруга сильна, - каже переможець тернополянин Богдан Максимів. - Купляв собі, продавати не буду. Перший раз беру участь, почув від знайомих. Чесно скажу, не думав що куплю, більше цікаво було.

На лот № 2 ЗАЗ-Daewoo Nubira 1999 року, стартова ціна котрого була 14 100 грн поторгуватись прийшло двоє. Один з учасників той самий чоловік, який купив позашляховик. Інший бажаючий приїхав на торги з Теофіполя. Чоловік років 60 з ціпком. Торгувалися не довго. Власник позашляховика майже не змагався за авто. Ще після купівлі Toyota сказав журналістам, що за інший лот де зареєстрований, активно змагатися не буде, аби іншим пощастило. Сказане виконав і мешканець Теофіполя з сумою в 17 тисяч гривень переміг в торгах.

- Звичайно я задоволений, якби не сподівався перемогти, я б не їхав- з посмішкою каже Анатолій Лукаржевський. - Тепер буду мати чим на рибу їздити, я ж на пенсії.

Два інші лоти, які планували продати на аукціоні: "Волги" 1990 та 1995 року так і не реалізували. Як повідомили організатори торгів не зголосився жоден учасник. Тепер автомобілі продаватимуть на одному з майбутніх аукціонів з нижчою стартовою ціно. Під час всього аукціону на торгах був присутній представник комунального автотранспортного підприємства: заступник директора.

- Стан всіх автомобілів добрий, - каже заступник директора комунального автотранспортного підприємства Ярослав Ратушко. - Там нема ржавщини, двигуни в відмінному стані, за автомобілями дивились. Учасники ж приходили і бачили танспорт. Наші працівники спеціально лишались навіть після роботи, щоб показати людям машини. Багато хто навіть фотографував, щоб десь з кимось порадитись. Звичайно, що хотілося б щоб ціни були вищими, але тішить те, що було по декілька учасників на лоти і вони торгувалися, ціни піднімали. Я дуже хвилювався за те, щоб були люди і щоб продали не по стартових цінах. Все пройшло чесно і прозоро.

Варто сказати, що суми з якими люди перемагали на аукціонах не фінальні для покупців. Переможцям ще доведеться сплатити ПДВ а також 10% від суми лоту Правобережній товарній біржі, яка організувала та провела торги.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • микола

    ЗАЗ-Daewoo Nubira 1999 рокуза 1400 долярів? Файно.На базари тре дати 4500- 5000.
  • просто так

    Продали за безцінок і тішитесь? Хто з нормальних , простих людей чув про цей аукціон? Всіх задіяних на АТО  на Схід, хай там показують свій розум.Розумники.
  • вфівфві

    так дурню,треба. влада має думати як заробити максимум грошей для області, а не аби як відмазатись.
  • Вадим Савка

    Йой, дурні. Та я ту новину про аукціон бачив на тому ж сайті разів три, в ФБ репости були і сайт облради писав. В РІА статтю велику бачив з таблицею і цінами стартовими... Вам шо, додому треба прийтьи, в двері постукати і сказати: Чоловіче, продавати машини будуть, хочеш?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up