Партнер рубрики Події

Програма візиту глави УГКЦ до Тернополя

Програма візиту глави УГКЦ до Тернополя
10 грудня 2015 року у Тернопіль приїдк глава УГКЦ Святослав Шевчук
З вірянами в Архикатедрі і під час хресної ходи, а також з гімназистами та педагогами в Українській гімназії на вул. Коперніка зустрінеться предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук під час свого візиту до Тернополя 10 грудня.

З цієї нагоди у місті підготували окрему програму – на завершення Року Митрополита Шептицького.

– Спершу отець і глава УГКЦ відслужить молебень за мир і Боже благословення для українського народу. Потім відбудеться урочиста хресна хода від Архикатедри до Української гімназії на вул. Коперніка, де Блаженніший патріарх освятить пам'ятну дошку митрополиту Андрею, – говорить митрополит Василь Семенюк. – Потім буде слово патріарха до гімназистів.

Зустріч відбудеться саме в Українській гімназії, оскільки митрополит Андрей Шептицький бував у цій будівлі, коли в ній ще діяла реальна школа. Саме тому на фасаді закладу і встановили меморіальну дошку авторства Олеся Маляра, який уже створив для тернополян пам'ятник Івану Горбачевському, меморіальні дошки Діонізію Шолдрі, Вячеславу Чорноволу.

Відео дня

– Тернопіль був знищений у часи Першої і Другої світових воєн. Відбудовували місто у “стиалінсько-хрущовському” стилі, – розповідає громадський діяч і волонтер Вадим Перець. – Ми мало знаємо про місто, в якому живемо. А цими вулицями ходили митрополит Андрей Шептицький та патріарх Йосиф Сліпий.

Відкриття дошки сприятиме пізнанню міста, говорить пан Перець. А після того, за його словами, в Українькій гімназії проведуть погашення конверта і марки на честь митрополита Андрея.

Співавтор культурної програми з нагоди візиту патріарха УГКЦ Святослава Олег Герман каже, що в її основі програма “Три молитви митрополита”, яку тернополянам уже представляли в Українському домі “Перемога”. Буде багато цитат з творів Андрея Шептицького, актуальних для наших днів, пояснює він. Також гратиме камерний оркестр. Зрештою, глава УГКЦ поговорить з учнями гімназії та їхніми вчителями.

– Коли я запрошував Блаженнішого на цю радісну подію, то він радісно відгукнувся, – говорить митрополит Василь Семенюк.

 

Програма візиту глави УГКЦ до Тернополя

16.00 – молебень в Архикатедрі

16.00 – початок хресної дороги через вул. Сагайдачного, Театральний майдан, бульвар на вул. Чорновола і вул. Коперніка.

17.15 – Освячення меморіальної дошки, зустріч зі студентами, погашення марки і конверта

За інф. організаторів

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up