Партнер рубрики Події

Провулок Галицький - небезпечний для пішоходів


Провулок Галицький - небезпечний для пішоходів
Щодня десятки тернополян вранці, поспішаючи на роботу, йдуть провулком Галицьким і наражаються на неабияку небезпеку.

- На час ремонту для об'їзду вулиці Збаразької можна було б для громадського транспорту організувати реверсний рух через провулок Галицький, - розповідає тернополянин Зеновій Гаврилюк. - По краях провулку встановити два світлофори. Хвилину світлофор пропускає транспорт в одному напрямку – зверху вниз. Потім хвилину – в іншому напрямку. Саме так роблять у цивілізованих країнах.
Чоловік вважає, що завдяки реверсному руху, маршруткам тоді не доводилося б об'їздити Збаразьку хтозна якими кругами.
- Але як зробили вже, так і зробили, - каже Зеновій Гаврилюк. - Та найбільше обурює те, що міська влада не можна виконати навіть елементарних речей, які не потребують великих затрат. Хіба важко відправити двох працівників, щоб пообрізали гілки по краях провулку Галицького.
За словами пана Гаврилюка, щодня десятки тернополян вранці, поспішаючи на роботу, йдуть провулком Галицьким і наражаються на неабияку небезпеку.
Тротуару на цій вулиці немає, тому пішоходи ходять обочиною. Але ускладнює ситуацію ще й те, що гілки дерев виступають на дорогу і закривають оглядовість водіям.
- Ось гляньте, дорога змійкою стрімко звивається вниз, - каже чоловік. - Як водій має побачити того пішохода, що там на обочині дороги? Адже гілки дерев повністю закривають оглядовість.


Зеновій Гаврилюк направив звернення у міську раду з проханням вирішити цю проблему. Заступник міського голови Владислав Стемковський відповів на цей лист.
“На Ваше звернення від 19.06.2014 повідомляємо, що з метою забезпечення належної оглядовості та попередження виникнення можливих аварійних ситуацій у зв'язку із збільшенням  транспортного потоку через провулок Галицький дано доручення спеціалізованій організації забезпечити виконання робіт із підрізки зелених насаджень на вищезазначеній території”. - йдеться у листі-відповіді.
Відповідь заступника міського голова подана ще 23 червня, однак станом на 8 липня, на провулку Галицького ніяких робіт із підрізки зелених насаджень так і не проводили.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    те що на відео це фігня....я їхала зранку маршруткою то по тому провулку машини в 2 ряди спускалися вниз а люди бідні йшли по кущах і бардюрах в 10см від транспорту!!!!!! це катастрофа....не дай Бог зачепив би когось водій.....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up