Партнер рубрики Події

У Тернополі одразу три пікети: проти змін до генплану, проти забудови скверу та проти гомосексуалізму

У Тернополі одразу три пікети: проти змін до генплану, проти забудови скверу та проти гомосексуалізму

Люди протестували проти змін до генплану, проти забудови скверу на вул. Слівенська та навіть проти гомосексуалізму. Пікети відбулись під стінами міської ради, де проходить сесія, вранці у четвер, 16 червня.

Одні активісти протестують проти змін до генплану. Акція під міською радою мирна, люди прийшли з плакатами, на яких висловили свою позицію. 

- Ми прийшли для того, щоб висловити думку громади стосовно тих змін до генплану, які пропонує внести міська рада, - голова Тернопільської обласної партійної організації "Демократичний Альянс" Денис Милий. - Ми думаємо, що генплан сфальсифікований і цьому є багато доказів, які уже передані до правоохоронних органів.

Previous Next

Відео дня

Є багато фактів незаконного виділення земельних ділянок, каже пан Милий.

- І для того, щоб не допустити легалізації усіх цих речей, ми висловлюємо свою думку, - продовжує співрозмовник. - В порядку денному цього питання немає. Але я не думаю, що той факт, що ми висловимо зараз свою думку, а питання немає у порядку денному, що це має якесь значення. Ми маємо свою думку і висловлюємо її депутатам і просто так цього не залишимо.

Це уже не перший пікет активістів проти змін у генплані. Проте після попередніх пікетів, як зазначив Денис Милий, нічого не змінилось. 

- Інформація як була абсолютно закрита для громади, так і є досі, - додає чоловік. - кримінальне провадження ще розслідується, результатів немає. Ми хочемо, щоб депутати не розглядали цих злочинних питань доти, поки не буде усе прозоро для громади і поки не буде конкретних рішень. 

Ще одна акцію протесту поруч з активістами, які проти генплану, влаштували мешканці будинку на вул. Слівенська, 11. Вони проти забудови скверу.

- Це проблема не лише нашого будинку, а й інших, - говорить представник будинкового комітету Жана Кійко. - Проблема у тому, що сквер між нашими будинками хочуть забудувати. Вирубати старі дерева. І сьогодні може вирішуватись доля цього скверу.

Люди скаржаться, що зелена прибудинкова зона уже віддана під забудову і там почались роботи.

- Уже знищили клумби, повиривали кущі, навіть намітили вирубку 40-річних дерев і це без жодного обговорення з нами, мешканцями, - каже жінка. - Наші мешканці випадково побачили, що за будинком працює будівельна бригада, викликали поліцію. Поліція нас підтримала. 

Завдяки протесту людей, як каже пані Жана, роботу припинили на місяць. 

- Ми хотіли відновити насадження у нашому дворі, однак вчора до нас прийшов чоловік, який сказав, що це його територія і привів хлопців спортивного вигляду, які погрожували жінкам, які саджали квіти, - продовжує Жана Кійко. - Його цікавило чому ми саджаємо квіти на його території. Відколи це його територія? 

Мешканці будинку кажуть, що відстоюватимуть свої права до кінця. 

Під міською радою поруч з цими двома був ще один пікет. Жінка протестувала проти гомосексуалізму. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    А шо, гомосексуалізм внесли в генплан Тернополя?
  • Анонім

    Якщо подумати, то це один і той самий пікет. Пікет проти підарасів, які змніюють через свої "шкурні" інтереси генплан і забудовують наше (колись гарне) місто.

    Anonim Anonimus reply Анонім

    Перевожу ваші слова,бандити депутати зі самопомочі повністю узурпували владу в Тернополі,тепер садовий спокійно може возити сміття зі львова до Тернополя,садовий  просто то що збудовано раніше хоче прибрати  до рук і тому генплан не приймаеться,мало того  вже дірвалися  до розподілу міського бюджету  тепер будуть  красти під виглядом різних проектів, ковбой з  псевдопатріотом протринькали  гроші на  велодоріжки,бо я з ними ЗГОДЕН,велосипед це основа життя.Тепер ковбой з другим псевдопатріотом  роздерибанять з бюджету тернополя 5 мільйонів роздадуть скаженим бабам активісткам,щоб і далі цирки влаштовували під міськ радою,АБО ЗБАЦАЮТЬ ПРОЕКТ ТИПУ ПОДОРОЖІ  ДО МАРСУ, Я ХОЧУ  ТЕРНОПОЛЯНАМ ВІДКРИТИ ОЧІ  ЩО ДЕПУТАТИ  ЗЛОДІІ КЕРУЮТЬ МІСТОМ,НАС ЧЕКАЕ  ГОЛОД ХОЛОД РОЗРУХА, ЩЕ Й ЗНИЩЕННЯ ТЕРНОПОЛЯ  БО МІСТА БЕЗ ПАСПОРТА НЕ ІСНУЕ, ЙОГО НЕМА,якщо ти патріот депутате то бери і зі зброею в руках в ато, а робити собі піар хлопе ти вміеш, не словом а ділом  підтверди всій патріотизм, а не як баба  взулася в кеди зав'язала шнурівки в кольори і біснується

    Анонім reply Anonim Anonimus

    Аnonist anonimus  стули свого писка ,бо лайном всіх забризгав.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо потім він добровільно мобілізувався 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up