Схоже, почався сезон нападу собак

Схоже, почався сезон нападу собак
Двох підлітків з укусами бродячих собак ми застали в травмпункті дитячої лікарні. Обох покусали бродячі собаки без кліпсів на вухах. Були й інші звернення, розповіли в медзакладі. Збільшилась кількість пацієнтів і в травмпункті лікарні швидкої допомоги.

Одна з покусаних їхала на велосипеді навпроти залізничного. Їхала повільно, бо ж була на тротуарі і оминала людей.

- Підбігли дві собаки, зростом вище коліна й почали нападати, - пригадує Марта Грицюк. - Вкусили за ногу. Я тих собак і раніше біля вокзалу часто бачила.

Відео дня

Дівчина звернулась до медиків. Рани не надто глибокі, але оскільки собаки бродячі, необхідно пройти курс антирабічної терапії, а це госпіталізація і неприємні уколи.

- Це ж взагалі не нормально, що поміж людей бігають агресивні собаки, - каже мати дівчини. - Влада мала б якось впливати на ситуацію. Є ж притулок, є ж комунальники. Ми не одні такі. Покусаних вже багато.

Інша постраждала просто йшла вулицею поблизу будинку на Коновальця, 18. Від зграї місцевих собак відокремились дві і накинулись на дівчину. Як наслідок, глибокий укус за ногу і довгий курс лікування.

- Я не бігла, не розмахувала руками і не провокувала тварин, - розповідає Вікторія Шеленко, - вони просто підбігли ззаду. - Кліпсів не було...

Собаки з місцевої зграї, майже всі не стерилізовані. Та й кліпса на вусі гарантій не дає. По Тернополю вже не раз бачили вагітних кліпсованих собак, яким нібито провели недешеву стерилізаційну операцію.

- Ті собаки постійно зграєю бігають по Коновальця і сусідніх вулицях, - каже тернополянка Ірина Шинкаренко, яка була з Вікторією. - Гавкотом спати не дають, ввечері пройти неможливо. Недавно якусь бабусю покусали, перед тим чоловіка місцевого. Ті собаки там родяться, множаться, сім'ями живуть.

Випадок нападу собаки на дитину був і на ринку, як повідомили читачі. Але мати встигла підняти малечу на руки і якось відійти від агресивного пса.

Чи багато нападів та що робити, якщо собака таки вкусив, запитали в головного лікаря лікарні швидкої допомоги Ярослава Чайківського.

- Дійсно, за останіх два дні кількість звернень збільшилась, - говорить пан Чайківський. - Якщо зазвичай в середньому за тиждень було п'ять звернень, то зараз стільки за два дні. Людям, яких покусали собаки, необхідно звернутися в травмпункт нашої лікарні, адже рану необхідно обробити, а також отримати протирабічне щеплення. Вакцина для нього є.

Поспілкуватися з заступником начальника управління ЖКГ міськради Олегом Соколовським, який зокрема відповідає за цей аспект діяльості міськради, не вдалось. Чоловік на довготривалій нараді. Маємо надію, що міська влада зверне увагу на ситуацію та вирішить її. Мова не йде про ліквідацію тварин. Говоримо про відлов та перетримку собак в "Дичківському притулку".

Сподіваємось, тернополяни будуть обережними і оминатимуть скупчення бродячих тварин.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анонім

    Бродячі собачи - це не тільки укуси. Це ще й яйця глистів в їхніх випорожненнях усюди: в парках скверах, на дитячих майданчиках. Бо хіба хтось проводить дегільментизацію бродячим собакам? Ясна річ, що ні.

    Собак потрібно безжально виловлювати. А гроші на їх утримання брати із власників домашніх тварин, які порушують правила вигулу: вигулюють собак без поводків, в неналежних місцях, а бійцівських собак - без намордників. І штрафи за це мала б встановити міська влада, штрафи солідні.
  • Anastasiia Standret

    Надіюсь люди, які нарікають на бродячих собак, хоч раз самі поїдуть в Дичків і побачать, як дівчата-волонтери  весь свій час присвячують годуванню, лікуванню і пошуку господарів для собак, а також питанням стерилізації, просто тому, що їм небайдуже і вони хочуть допомогти виршити питання безпритульних тварин. Я жодного разу не бачила людей, яким би виділили на це гроші з держ. бюджету, чи отих комунальників. Окрім того, що писати, як це так собаки бігають по вулицях і ніхто нічого не робить, спробуйте самі допомогти і особисто перевірити, як відбувається відлов, стерилізація, догляд за собакою і пошук подальшої домівки.

    Натка reply Anastasiia Standret

    Дорогі волентери. Ніхто Вам не дорікає . Ви робите те, що у ваших силах. Але на жаль цього замало для вирішення проблеми бродячих собак. І власне цим має займатись влада. Є  проблема і таких собак у місті багато. І людей від них,  на жаль, постраждалих є досить. То вирішити було б таки простіше, якби собак  справді відловили і знищили.  Зрештом, мабуть у себе вдома ви  теж не допускаєте лишніх мешканців. Я дуже сумніваюсь, щоб ви наприкалад тішились від сусідства з  щурами, я говорю не про ручних, а про тих що живуть у підвалах. І не думаю, що вас би тішило б , якби така тварина ходила до вас у гості, вільно гуляла по хаті. Чи їх теж треба вдловлювати і стерилізувати? Так і собаки. Стерелізовані чи ні вони несуть загрозу. Собака має мати господаря , який за неї відповідає, інші собаки не повинні  жити на вулицях міста з міркувань безпеки городян.

    Іванова Галина reply Натка

    У центрі на майдані пес вкусив сусідську дівчинку.. і що хіба їх поменшало  з того часу? А там гуляють дуже багато діток! А собаки лежать... і коли надумається їм кусають людей... Треба їх знищувати.

    Anonymous reply Anastasiia Standret

    Любов до тварин - це добре,але мені теж незрозуміло,яким чином поїздка в Дичків полегшить ситуацію людям, яких покусали бродячі собаки.
  • Таня )))

    Сьогодні на центральному ринку маса безпритульних собак. То песик спить, то просто відпочиває, розтянеться на весь тротуар.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up