Партнер рубрики Події

Шведи у Тернополі розкажуть, як в Європі будують гармонійно

Шведи у Тернополі розкажуть, як в Європі будують гармонійно
Шведи в Тернополі розкажуть, як в Європі забудовують міста
Міжнародний Урбаністичний воркшоп (майстерня) з розвитку міста пройде у Тернополі 19-21 листопада. У рамках проекту — створення стратегії розвитку міста від ГО «Змінюємо Україну».

- Ми запросили експертів з урбаністичної сфери зі Стокгольма (Швеція), - розповів один з організаторів заходу громадський активіст Любомир Шимків. – Вони проведуть семінар для представників будівельних компаній і представників влади. Фахівці розкажуть, як працюють в Європі, щоб забудова міст була комплексною і гармонійною. Впродовж цих днів учасники створять цікаві напрацювання, в кінці ми їх обов’язково представимо для громадського обговорення. Загалом учасники воркшопу мають напрацювати лінію, як має виглядати місто, як має в нас здійснюватися забудова тих же парковок.

З огляду на те, що запрошені і будівельні компанії, і громадські активісти, і міська рада, і небайдужі тернополяни, мають бути цікаві ідеї, зазначають організатори. Для участі в заходах потрібно зареєструватися за таким посиланням: https://docs.google.com/…/1Kny7qM7HhreX330lwu_e8M…/viewform…

Організатори заходу: «New Urban Topologies Stokholm Sweden», Громадська ініціатива «Changing Ternopil Тернопіль», Тернопільська міська рада.

Відео дня

Програма заходу:
19 листопада — публічна презентація програми — «БункерМуз», бул. Тараса Шевченка, 1, о 19 год. - запрошують усіх зацікавлених та ініціативних тернополян запропонувати ідеї стосовно урбаністичного розвитку нашого міста; Вхід — безкоштовний, за реєстрацією. 

20 листопада — презентації досвіду урбаністичних ініціатив від гостей із Львова, Харкова, Івано-Франківська, Києва, — фундація патріарха Йосипа Сліпого, вул. Листопадова, 7 , від 10 до 14 год.;

- 15 год. — для гостей  - екскурсія Тернополем;

- 18-21 год. — спільна робота із представниками Тернопільської міськради, будівельних компаній, громадськими активістами над проектами розвитку Тернополя;

21 листопада — презентація ідей та обговорення, початок – о 12 год.

Учасники воркшопу — громадські активісти: «Урбаністика Тернополя», «Школа Молодої Еліти», Урбан-рух «Липнева» (Львів), «Тепле Місто» (Івано-Франківськ), Влодко Зотов — проект «Печерська для всіх» (Київ), «Майстерня» (Харків), «Файне місто» (Тернопіль), «Інститут планування та розвитку» (Харків), управління стратегічного розвитку міської ради, головний архітектор міста, представники обласної організації Національної спілки архітекторів України, представники будівельних компаній: «КреаторБуд», ТОВ “Добробуд” , ТОВ «Тернопільбуд».

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрій Укр

    Наївні шведи )

    Вони напевне думають що тернопільські забудовники будують будинки поміж будинків,бо бідолашні не можуть додуматись як будувати гармонійно)

    А слабо провести шведам семінар як побудувати дім на дитячому майданчику,підєднатись до зношених,ще радянських систем,і зекономити на трансформаторній підстанції,каналізації,водопроводі,газогоні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up