Партнер рубрики Події

«Тернопіль Комунал Сервіс» та МШЕД таки сплатять 100 тис. грн штрафу, бо «порішали» тендер

«Тернопіль Комунал Сервіс» та МШЕД таки сплатять 100 тис. грн штрафу, бо «порішали» тендер
Тернопільські антимонопольники оштрафували ТОВ «Тернопіль Комунал Сервіс» та КП «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця» на 100 тис. грн. за антиконкурентні узгоджені дії, що спричинили спотворення результатів торгів. Вищий господарський суд підтвердив: таки мусять заплатити. У МШЕД відмовляються говорити на цю тему, а переможці тендеру спочатку видадуть зарплату двірникам, а потім платитимуть штраф

 

Підприємства, які прибирають місто, «порішали» документи для тендеру.

Атимонопольники, проаналізувавши матеріали і документи, з’ясували, що і ТОВ «Тернопіль Комунал Сервіс» (далі – ТКС) і КП «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця» (далі – МШЕД) подали документи, які свідчать про те, що учасники наперед визначили між собою переможця торгів. Тобто, узгодили тендерні пропозиції. Йдеться про прибирання Тернополя.

Відео дня
l>
  • Ще 30 травня 2013 року Тернопільське обласне територіальне відділення Анимонопольного Комітету (далі – АК) оштрафувало ТКС і МШЕД загалом на 100 тис. грн. за антиконкурентні узгоджені дії, - повідомив заступник начальника АК Тарас Куйбіда. - ТКС, аби перемогти, запропонував по незначній частині робіт суттєво занижені та економічно необґрунтовані ціни в умовах реальної відсутності у нього необхідної матеріально-технічної бази. А МШЕД приховав економічну здатність надавати ці послуги за цінами, нижчими, ніж у поданих ним цінових пропозиціях.
  • Після перемоги ТКС у торгах МШЕД, згідно з укладеним між ними договором, виконувало значну частину робіт, які були предметом торгів. Причому - за значно нижчими цінами, ніж подані в цінових пропозиціях замовнику торгів.

    Документи готувала одна людина?

    В АК говорять, що складалось враження, ніби для тендеру документи координувала одна людина. Хоча, за логікою, організації мали б змагатись за свій шмат грошей з бюджету не на жарт. А вийшло, що одна фірма рвалась до перемоги у тендері, а інша була лише прикриттям.

    Відповідачів зобов’язали сплатити штрафні санкції до державного бюджету – кожне підприємство по 50 тисяч.

    Львівським апеляційним господарським судом 05.12.2013 р. скасовано вказане рішення АК. Однак, ті подають апеляцію і Вищий господарський суд 25.02.2014 р. скаргу задовольнив.  

    • Апеляційний господарський суд не спростував доводів АК стосовно причин не лише схожості оформлення частини документів конкурсних пропозицій, які кожне з цих товариств було зобов’язано готувати окремо та без обміну інформацією між ними, - йдеться в постанові Вищого господарського суду України. - А й безпідставного заниження окремих видів витрат з метою здобуття перемоги та господарських відносин, що склались між ТКС і МШЕД в 2012 році із закупівлі послуг з прибирання вулиць м. Тернополя. 

    У МШЕД кажуть: «Без коментарів», а ТКС платитиме

    У КП МШЕД шоковані звісткою, що 50 тис. грн штрафу таки доведеться сплатити. Директор цієї організації Андрій Козак відмовився обговорювати із журналістом ситуацію щодо надто подібних документів для тендеру. Відповідь була лаконічною та категоричною: «Без коментарів».

    Звідки братимуть гроші для сплати штрафу, керівник навіть не уявляє. Адже підприємство останнім часом ледь жевріє, а працівники тривалий час не отримують зарплатні. Із останньою питання обіцяють закрити до кінця місяця. А щодо сплати штрафу, пан Козак лише розводить руками: «Не бачу ще ніякого виходу».

    У ТОВ «ТКС» платити штраф будуть. От лише після того, як розрахуються з двірниками і виплатять їм повністю зарплатню.

    Ми обов’язково виконуватимемо рішення суду, хоча з ним незгодні, – каже в. о. директора ТКС Ігор Швець. – Однак, це є закон для нас. Наші представники не мали змоги поїхати до столиці, бо були заняті – займались справами щодо утримання міста в чистоті. В іншому випадку ми б доводили в суді свою правоту. 

    Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

    Коментарі (1)
    • Anonymous

      В нас біда в днржаві і в місті від того, що нема прохорості. В транспортній сфері нема чіткого обліку пасажирів, тож перевізники піднімають ціну хоч і так пприбутки добрі. Прибиральники сиплять по бумагах тони піску, яких ніде не видно. Місто цілодобово прибирає техніка, яку чомусь тернополяни майже не бачать. Сміття у нас рахується кубометрами і сміттєперевізники можуть "повітря" возити й рахувати. Це величезна біда бо там де мутно мутять. Моя особиста думка щодо прибирання міста - якби правильний підхід, а не бажання заробити лівака, то і за половину сум, які тратять Тернопіль міг би блистіти.
    Найчастіше Найчастіше
    Новини за сьогодні
    Новини Тернополя за сьогодні
    21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
    Дивитись ще keyboard_arrow_right
    Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
    keyboard_arrow_up