Тернопільські самооборонівці та бійці АТО вишивають братську ікону

Тернопільські самооборонівці та бійці АТО вишивають братську ікону
Робота над іконою триває ужебільше півроку, а після того, як її повністю вишиють, то передадуть в одну із київських церков. На окладі братської ікони вирізьблять символи "Самооборони Майдани Тернопільщини": щит, каски, палиці, "коктейлі Молотова".

- За весь час існування "Самооборона" та бійці АТО стали взаємопов'язаними, - говорить Ліліся Мусіхіна. - Бо самооборонці дуже часто йдуть воювати пліч-о-пліч з іншими бійцями. І ми вирішили власноруч вишити таку братську ікону "Самооборони Майдану Тернопільщини" та бійців АТО. 

Ікону волонтери вишивають уже понад півроку. Робота дуже клопітка, адже ікона велика і вишивають її бісером. 

Відео дня

- Вишивають усі наші хлопці, всі хто приїжджає на ротації, - продовжує пані Мусіхіна. - Пізніше ми передамо ікону нашому капелану "Самооборони Майдану Тернопільщини" отцю Івану Гуні і він планує передати її у Київ.Там її зберігатимуть у виставлять у церкві.

Братська ікона від звичних ікон відрізнятиметься окладом, розповідає Лілія Мусіхіна. Якщо на інших іконах, як це прийнято, оклад рослинний, геометричний, то у цій іконі оклад зроблять характерним для "Самооборони Майдану Тернопільщини".

- Самооборона це щит, каска, палиці, "коктейлі Молотова", - додає волонтерка. - Таким чином ми хочемо, щоб наступному поколінні щось таки залишилось від наших хлопців. До речі, якщо є бажаючі волонтери повишивати, тоді це буде братська ікона волонтерів, бійців АТО  та "Самооборони Майдану Тернопільщини". 

Довідка

Бажаючі допомогти з вишиттям ікони можуть приходити на штаб "Самооборони Майдану Тернопільщини" за адресою вул. Грушевського, 1. Контактний номер:  098-596-26-80.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Добродій

    Щит, каска, палиці, "коктейлі Молотова" на іконі? Оригінально. Ще Ісуса Христа з укропською нашивкою, в касці і кулеметом вишийте. Щоб була згадка. Ми ж глибоко віруючий народ, християни. Але не забувайте побільше крові проляти за незаможність України, а то якось не по геройське, не по славному, не по українське.

    Люди, читайте Біблію, починаючи з Нового Завіту. Там національностей нема, там є Святий Дух, Христова Церква і спасіння душам вашим. Вмирати треба тільки за Господа, а вбивати взагалі ні за що не треба. Навіть за національну ідею. Її і придумали для того, щоб ви один одного просто так мочили.

    Пізнайте істину і істина зробить вас вільними.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up