Партнер рубрики Події

Заступника Надала взяли на хабарі 135 000 грн

Заступника Надала взяли на хабарі 135 000 грн
Заступник міського голови Тернополя хотів "винагороду за рішання справи" в розмірі 217 тис.грн. При обшуку в нього знайшли і вилучили 135 тис. грн, повідомляє Генпрокуратура. Це сталося 19 травня близько обіду. Працівники міліції закрили та оточили по периметру міськраду. У соцмережах говорять, що на хабарі попався заступник мера Володимир Камінський...

14.12. Головний міліціонер Тернопільщини Олександр Богомол наразі нічого не коментує.

"Міську раду Тернополя захопили озброєні автоматичною зброєю люди. Представляються працівниками головного управління УБОЗ. Ухвали на проведення слідчих дій уже годину часу відмовляються показати. Міська рада зачинена. Нікого не випускають і не впускають. Діяльність заблокована. Багато кабінетів зломані ломом", - написав о 13.34 год. 19 травня у ФБ Ігор Гірчак.

14.20. як повідомляє журналіст "20 хвилин" із місця події, правоохоронці шукали підозрюваного по багатьох кабінетах. Врешті найшли і почалися слідчі дії. Хто саме цей підозрюваний - офіційно журналісту не говорять. Але наш кореспондент був свідком телефонної розмови міліціонера, в якій прозвучало прізвище "Камінський".

Відео дня

А цей коментар Ігоря Гірчака - теж із місця подій - із середини будівлі.

14.50. біля міської ради зібралося майже все керівництво міліції. а посадовців міськради немає. розійшлися. входи в мерію і далі зачинені, повідомляє наш журналіст. Підозрюваний ще всередині.

14.58 пише Ігор Гірчак "В кабінеті голови огляд, який більше був схожий на обшук"

15.03 :
 

15.10. приїхала карета швидкої. вони біля парадного входу в міськраду. наразі нікого не впускають.

15.25. під час входу медиків швидкої у міськраду також пробували прорватися кілька депутатів-свободівців. проте правоохоронці їх виштовхали. 

15.29. Головний міліціонер області Олександр Богомол дав короткий коментар : "відбулася операція з затримання. брали участь як тернопільські правоохоронці, так і київські. Частина депутатів і працівників міськради зараз перебувають у приміщенні мерії, беруть участь у слідчих діях.

15.32. наш журналіст чув розмову міілціонерів, що викликають підмогу. Скоро мають виводити з міськради посадовця. 

15.37. Свободівці голосно обдзвонюють своїх побратимів - кличуть усіх під міськраду, чув наш журналіст.

15.54. До чорного входу міської ради "підігнали" фольксваген правоохоронців. Кажуть, готуються туди виводити посадовця.

16.19. коментар Генпрокуратури: 
"Генпрокуратурою України спільно з співробітниками Міністерства внутрішніх справ України викрито протиправну корупційну діяльність заступника Тернопільського міського голови, депутата Тернопільської облради, який, займаючи відповідальне становище, з метою незаконного особистого збагачення, зловживаючи своїм службовим становищем, систематично вимагав та одержував неправомірну вигоду за вирішення питань про надання у користування земельних ділянок на території міста Тернопіль, повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Зокрема, у посадовця під час обшуку виявлено та вилучено частину грошових коштів у сумі 135 тис грн, які він вимагав та отримав від громадянина за надання у користування земельної ділянки. Загалом заступник міського голови вимагав та отримав неправомірну вигоду на загал. суму 217 тис грн.

Заступника мера затримано на підставі ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. З ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна та із позбавленням права обіймати відповідні посади.

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на збір та фіксацію доказів, а також вирішується питання про обрання щодо затриманого посадовця запобіжного заходу.
Процесуальне керівництво у провадженні здійснюється Генеральною прокуратурою України.

16.19. У холі міськради чути чоловічі крики, каже наж журналіст із місця подій. Ймовірно виводять підозрюваного. Всередину міськради досі нікого не впускають.

16.31. Підозрюваного посадовця вивели з міськради і посадили в бус. Зробили це міліціонери дуже швидко.

16.50. Тимчасом у міськраді - пожежа, повідомляє очевидець.

 

фото з фейсбук Ігоря Гірчака

Про вогонь у підвалі міськради поежників повідомили 19 травня близько 17.00. Площа пожежі господарського приміщення (майстерні) становила близько 10 м.кв., кажуть в управлінні ДСНС України в Тернопільській області. За короткий час вогнеборці локалізували та ліквідували загорання. На гасіння даної пожежі залучали одну пожежна автоцистерну та спецавтомобіль, за допомогою видаляли дим. Причину виникнення пожежі та збитки встановлюють.

Сергій Надал стверджує, що інформація, начебто заступника затримували під час отримання хабара не відповідає дійсності. Водночас радник міністра МВС Антон Геращенко пише про цирк: "Його товариші вирішили помішати слідчим проводити слідчі дії і творчо підійшли до справи - організували в підвалі міськради пожежу, в надії що слідчі втечуть. Словом, цирк."

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (60)
  • Анонім

    Тай добре що підкинули !!!  На одного "касира" менше...
  • Анонім

    А  Камінському  таки підкинули хабар! Наші розумні міліціонери чогось не побачили камери!https://www.youtube.com/watch?v=xBH_vkMc744

  • Анонім

    Я був завжди проти Авакова але якщо він посадить Надала і Похиляк я буду його самим ярим фанатом.
  • Анонім

    що ти тішишся людино ненависнику сьогодні проблеми в нього а завтра в тебе таж система змите тебе як тільки винекне в цьому потреба
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up