Тернополян закликають обрати сотню найкращих

Тернополян закликають обрати сотню найкращих
Масштабний проект, який має дві мети: активізувати громадянське суспільство та визначити топ 100 гідних довіри тернополян, стартував сьогодні в Тернополі.

Прийняти участь в таких "виборах" зможе кожен – організатори створили чотири варіанти голосування. Вони наголошують: механізми для чесного формування нової громадянської еліти Тернополя добре продумані, а сам проект – не політичний і об'єктивний.

"Все в руках тернополян"
Попри ситуацію в країні, проект на часі, переконані організатори.
- Один хороший тернополянин, наш друг, якого вже нема серед живих, говорив: "В Україні дві війни: одна на Сході, а інша в середині кожного з нас та в країні", - говорить співініціатор проекту Назар Зелінка. - Ці внутрішні вороги у кожному: страх, байдужість, інертність, а вороги держави – корупція та продажність. Ми вирішили реалізувати проект, який поможе перемогти цих ворогів. Ідея проекту виникла у нас чотирьох: я, Олег Удич, Віктор Гурняк і Олег Різник. Реалізовувати, нажаль, мусимо вже без Віктора... Одна мета проекту - активізувати тернополян. Інша – визначити сто авторитетних, чесних, високоморальних тернополян, які є прикладом і які не торгуватимуть своїм ім'ям.

Організатори, спільно з тернополянами, хочуть визначити нову еліту, яка б не вимірювалась наявністю влади та грошей, а тими справами, які робили і тою репутацією, яку мають.

 - Тільки дуже лінивий або дуже байдужий не візьме участі в проекті, – вважають організатори. - Країна змінилась, змінились люди. Громада повинна повірити в те, що вона може і повинна впливати на процеси. Люди повинні повірити в свої сили...
Проект реалізують за кошти тих хто зголоситься, але вони не впливають на перебіг висунення кандидатів чи голосування – все в руках тернополян.

 - Люди зараз втратили віру в те, що якісь масштабні проекти можуть бути незалежними, - говорить пан Назар. - Звикли, що за всім стоять політики. В даному випадку це не так. Ми максимально відкриті, ми закликаємо до роботи журналістів і готові все розповідати і показувати. Зараз кошти на реалізацію дають тернопільські підприємці Руслан Савчишин та Ярослав Колодій. Шукаємо й інших партнерів. До речі, ініціаторів проекту, в учасниках не буде. Ми самоусуваємось аби не було жодних закидів чи підозр.

Про те, що за "виборами" не стоять "лялькарі", як це дійсно часто буває в Україні, ручається й інший співініціатор Олег Різник.

 - Можете називати цей проект романтичним, а нас і тих хто дає кошти романтиками, - говорить пан Олег. - В Тернополі, на щастя, справді є люди, які готові "викидати" гроші на ось такий проект.

Сподіваються на 50 тисяч тернополян
Виокремлення тих, кому вірять тернополяни, відбуватиметься не в форматі соцопитування, де вибірка 2-3 тисячі тернополян. Організатори мають намір залучити до участі в проекті 30-50 тисяч тернополян. Аби залучити та вмотивувати таке число людей, проект супроводжує інформаційна кампанія. Кликатимуть долучитися з газет, бордів, радіо, ТВ, під час круглих столів. Будуть інформативні листівки в скриньки. Людям допоможуть повірити в їхні сили та можливість впливати на процеси.

 - Передбачені два великі етапи проекту, - розповідає Олег Різник. - Перший – збір кандидатур. Ми не пропонуємо готовий перелік, ми даєм можливість його створити, а такого ще ніхто не робив. Варіантів подачі чотири: зателефонувати в кол-центр, надіслати СМС, вписати кандидата на сайті, підійти до одного з п'яти наметів в Тернополі і заповнити просту анкету. Кандидатів від однієї людини може бути безліч. В день, до 10 кандидатів. Проте двічі подати одну й ту ж людину – неможливо.

Все, як пояснили організатори, буде прив'язане до мобільного номеру телефону – чи то СМС, чи дзвіноч, чи сайт чи анкета. Всі дані вноситимуть в систему і вона блокуватиме повторне висунення того, кого вже пропонували з номеру.

 - В загальний список потраплять усі, кого запропонували мінімум 50 разів, - каже пан Олег. - Ми сподіваємось, що таких висунених буде більше 500 людей. Други, фінальний етап, передбачає обрання з-поміж тієї кількості сотню кращих. Обрання топ сто буде здійснюватися такими ж чотирьма методами: телефоном, смскою, через сайт та з допомогою бюлетенів з кандидатами в наметі. Варто сказати, що і на першому етапі і на другому лише тернополяни зможуть висувати та голосувати – є технічна можливість відсіяти не місцеві номери.

Хоч проект і не політичний, організатори вболіваюють за політичне майбутнє обраних тернополянами. Політичним силам доведеться вмовляти гідних і авторитетних міщан приєднатися до них.

 - В ідеалі цих 100 тернополян, яких висунуть та оберуть тернополяни, можуть стати списком людей з яких політичні сили братимуть собі кандидатів, - говорить Назар Зелінка. - Якщо до влади на різних рівнях, не важливо від якої сили, потраплять ті люди в яких вірять і які чесні та свідомі, ситуація переламається. Уявіть, приміром, що майбутній склад міської ради не ті люди, які пройшли завдяки технологіям, грошам та зв'язкам, а ті, які мають авторитет і честь.  Вони виведуть місто на інший рівень, вони керуватимуться совістю, турбуватимуться про своє ім'я і довіру людей.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

ДОВІДКА
Перший етап, під час якого можна пропонувати гідних тернополян, стартував 13 лютого і триватиме до 15 березня. Другий стартує 17 березня і триватиме до 15 квітня, саме в цей час можна голосувати за запропонований список аби сформувати топ-100.

Запропонувати кандидата на голосування можн зателефонувавши за номером 096-686-17-23 або надіслати СМС з ПІП кандидата на цей же номер. Також висунути кандидата можна на сайті www.top100.te.ua. Можна запропонувати людей і в одному з п'яти наметі, які з'являться в люддних місцях Тернополя. Такими ж механізмами можна буде й проголосувати в березні за запропонованих громадою людей.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    Що за бредовий проект!!!!

    Кращі зараз знаходяться під Луганском і Донецьком!

    Якщо кращі, то дати ім повістки, автомати і вперед вперед...

    Дивлюсь і дивуюсь як деякі дипутатики "потипу Турського" понакрадались за період каденціі і тепер хочуть вписати своі фаміліі в історію міста.

    Хлопці скоро народ повстане і вашою кровю впише вас в історію злодіів міста!!!

    Всидався б ще і сестру сюди приплів....що ж вони такого зробили для міста окрім, що обікрали?!?!

    ГАНЬБА!!!

    Анонім reply Анонім

    Підтримую!!!

    Проект негайно закрити

    а тим, що понтуються в проект ТОП100 злоинців міста!!! І в котел щоб просрались...

    ..
  • Анонім

    Проект дуже на часі! Потрібно вибрати з поміж тернополян найдостойніших, які зможуть розвинути місто, а не набивати собі кишені!
  • Анонім

    не розумію суті цього проекту. у міській раді ніби тільки 60 депутатських місць, а не 100.

    Анонім reply Анонім

    Після адміністративної реформи взагалі буде лише 20 або 25

    Анонім reply Анонім

    Якщо та адмінреформа взагалі буде. З реформами дуже плачевна картина.

    Анонім reply Анонім

    Та вони ж не міську раду обирають. Вони формують список тернополян з найвищим рівнем довіри.
  • Анонім

    Я подав трьох людей на їх сайт і на другий день вони появились. Коли підтримав кількох з переліку, то також відписало що голос зарахований.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up