Партнер рубрики Події

Тернополян запрошують на благодійний пробіг

Тернополян запрошують на благодійний пробіг
Кошти на електроенцифалограф для Тернопільської обласної дитячої лікарні продовжать збирати 18 вересня під час благодійного марафону. Аби долучитися до благодійної справи, потрібно пробігти 1,6 км і пожертвувати у скриньки на Театральному майдані хто скільки зможе коштів для доброї мети.

О 18 годині представники громадських організацій запрошують усіх тернополян долучитися до благодійного забігу для збору коштів на обладнання для дітей, хворих на епілепсію. Старт і фініш забігу – на Театральному майдані, повідомляють організатори. Дистанція, як і попереднього разу, складатиме 1,6 кілометри. Забіг відбуватиметься центральними вулицями міста. Орієнтовно його можна пробігти за 15 хвилин. На деякий час рух транспорту в Центрі буде призупинено.

- Марафон стартує біля «Файного міста» на Театралці, прямуємо на бульвар Тараса Шевченка, далі до Євростудій, повертаємо на Словацького, далі по Грушевського, далі Листопадова, минаємо міську раду, повертаємо на Й. Сліпого, далі по Руській і знову по бульвару Шевченка і завершуємо забіг на Театральному майдані, - зазначила координатор проекту Аліна Дзюба. – Ми вибрали таку дистанцію, щоб і тренованій і нетренованій людині було під силу. Тут головне разом стартувати і разом бути на фініші. Тож чекаємо усіх з друзями, знайомими, сім’ями, щоб підтримати необхідний місту проект.

- Ми назвали свою акцію благодійний марафон, бо це марафон хороших справ, - зазначила співорганізатор марафону Ната Бенч. - Тобто якщо це 42 кілометри, то можливо у нас буде 42 хороші справи. Зараз ми робимо другий етап нашого марафону. В світі дедалі популярнішими стають благодійні забіги заради хорошої мети. Щоб достукатися до людей, донести хорошу мету і дати усвідомлення того, що до спільної мети ми можемо не просто йти, а бігти разом великою командою. До нашої акції долучаться дві танцювальні школи, тож на майдані буде їх шоу, розминка для учасників, а після фінішу всі разом виконають танцювальний флешмоб. Тож загалом захід триватиме близько години.

Відео дня

Нагадаємо, благодійний забіг заради збору коштів на придбання електроенцифалографа проводять вже вдруге. За перший етап, який відбувся 23 травня, вдалося зібрати 33121 гривню. Зараз на рахунку активістів вже близько 100 тисяч гривень, а на придбання необхідного обладнання потрібно загалом 150 тисяч гривень. Тож організатори сподіваються на активну участь тернополян і вірять, що цього разу акція пройде успішно і вдасться зібрати усю необхідну суму.

  • Після першого етапу марафону до нас долучилося багато громадських діячів з різних регіонів, зокрема з Чернівців, Коломиї, Хмельницького та Києва, - зазначила співорганізатор заходу Вікторія Фаріон. - Спільними зусиллями ми зібрали ще чимало коштів. Ми сподіваємося, що цього разу зберемо ще третину від необхідної суми і придбаємо прилад для обстеження дітей, хворих на епілепсію.

Долучився до акції і департамент сім’ї, молоді і спорту Тернопільської ОДА.

  • Дипартамент виступив співорганізатором заходу, ініціатори марафону прийшли до нас свого часу з ініціативою підтримати проект, оскільки в нас є більше досвіду в проведенні спортивних заходів і ми працюємо напряму з усіма службами, які нам можуть і повинні в цьому допомагати, як державтоінспекція, міліція та медична служба, тому ініціативна група звернулася до нас, ми підтримали марафон, і я радий з того, що ми маємо просту і зрозумілу для себе співпрацю для хорошої мети, - зазначив директор Департаменту сім’ї, молоді і спорту тернопільської ОДА Віктор Мацикур. - Вважаю, що біг дуже добре підходить до цієї цілі, бо є дуже демократичний, відкритий, простий, доступний. Він дає людям найбільшу змогу долучитися до благодійної акції, бо для велопробігу є різні технічні перешкоди. Тому ідея дуже подобається. Лише вважаю його для себе благодійним забігом, а не марафоном, бо власна назва означає пробіг на 42 км 195 метрів. Дякую за ідею, подаровану нам всім, бо такі речі треба проводити постійно. Дві третини дистанції так би мовити уже пробігли, тому я думаю, що в нас має бути яскравий і гарний фініш.

Долучитися до проекту крім участі в пробігу можна і перерахувавши кошти безпосередньо на картку Приватбанку 4149 4978 4450 1363.

-  Ми зробили розсилку по друзях і знайомих, щоб навіть якщо хтось не зможе прийти на забіг, щоб зміг долучитися, переказавши кошти на картку проекту, - зазначила Ната Бенч. – Щоб незалежно від того, чи буде 200 учасників, як минулого разу, чи менше, а зібраних коштів таким чином буде зібрано більше.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    1.6 км неспішним кроком  можна пройти за 15хв.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up