Тернополяни йдуть у поліцію, бо хочуть змін

Тернополяни йдуть у поліцію, бо хочуть змін
Щодня у "Перемогу" приходить 30-40 бажаючих тернополян і заповняють анкети, щоб потрапити до нової поліції. Серед них і чоловіки, і жінки. Йдуть у поліцію, бо вірять, що зможуть щось змінити у місті, вірять у краще життя.

- Хочу працювати у поліції, - каже 28-річний тернополянин Богдан Москалик. - Я хотів ще після армії піти у міліцію, але тоді хотіли хабар, щоб я вчився і після того поступав у міліцію. А на даний час візьмуть, то візьмуть, а ні, то ні. 

Чоловік каже, що серед його знайомих теж було декілька бажаючих піти у поліцію, щоправда жінок серед них немає. Але чи подали вони заявку тернополянин не знає. 

Інший тернополянин - 25-річний Андрій (прізвище редакції відоме. - прим. ред), прийшов заповнити анкету разом з дружиною. Проте у поліцію хоче лише чоловік, а дружина каже, що поліція це не жіноча справа.

Відео дня

- Я раніше працював водієм, - розповідає Андрій, - йду у поліцію, бо хочу покращити життя людей у області, брати участь у реформуванні. Хочу, щоб значно зменшився рівень корупції та й зарплата приманює.  Дружина підтримує мій вибір, думаю, що все вдасться. 

З дружиною пана Андрія щодо того, що робота у поліції суто для чоловіків не погоджується тернополянка Тетяна (прізвише редакції відоме - прим. ред). Жінка працює консультантом, але завжди мріяла працювати у міліції. Тому вважає, що поліція це хороший спосіб втілити свою мрію у життя.

- Жінки цілком на рівні з чоловіками можуть працювати у поліції, - говорить Тетяна. - Але звісно, що є ще різні жінки. Комусь краще ходити на звичнішу роботу чи вдома варити борщ, прибирати. А є жінки з амбіціями, яким подобається і така робота, як у поліції. У кожного свій вибір. 

31-річний підприємець Володимир Гураш теж вважає, що у поліції можуть служити як чоловіки, так і жінки. Сам ж Володимир йде у поліцію, бо хоче зробити Тернопіль кращим. 

- Вірю, що нова поліція зможе це зробити, - каже чоловік. - Моя сім'я мене підтримала і поставилась з розумінням. І серед моїх друзів є такі, які теж йдуть у поліцію. 

До слова, заявки від тернополян на поступлення у поліцію триватимуть до 4 листопада. Бажаючі можуть заповнити анкету з понеділка до п'ятниці з 9.00 до 18.00 у "Перемозі" або онлайн на сайті МВС. Після подачі заявки обробляють на сайті Міністерства внутрішніх справ і приходить відповідь про час та місце проходження тесту. Відмова у проходженні тесту може бути лише у тому випадку, якщо у анкеті вказати невірну інформацію. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • David Starr

    Язик не повертається їх "поліцейськими" називати, скоріше "хлопчики-парковщики". У центрі стоять, пишуть протоколи, за якусь фігню: як не поворот не з тої смуги то став не так ) З такими результатами краще б було просто нормально реформувати старе ДАЇ, толку б було більше, бо хотіли "як краще", а вийшло "як завжди".
  • Анонім

    Беруть всіх бажаючих )))) незвертаючи уваги на освіту і психіку ані на фізичну підготовку кандидатів !!!!! І цьому зброду видадуть ЗБРОЮ !!!
  • Анонім

    Як можна набрати людей в поліцію з вулиці, по оголошенні??? Давайте всіх лікарів в Тернополі  також замінемо на  нових, щоб викорінити і в них корупцію? Як така ідея?

    Не розумію логіки як може людина з вулиці з невідомим минулим, стати ментом. Нашо тоді деякі люди поступали в академїї і вчились по 5-6 років щоб здобути цю професію, якщо можна подати анкету і зразу стати - КОПОМ без корупції))))))

    Анонім reply Анонім

    Колись в США в шерифи взагалі брали того, хто найкраще стріляв і управлявся з конем:)

    А якщо серйозно, то робота полісмена це все таки робота. В приватні лікарні теж шукають кадри через інтернет і оголошення, це нормальна практика. То чому б не закликати навчатися і служити в поліції через оголошення, що тут поганого?

    Але це не відміняє необхідність освіти і кваліфікації. І нову патрульну поліцію теж навчають, хоч наразі і не роками. Наразі це кількамісячні курси. Бо таки міняти треба щось вже і зараз - стара міліція була корумпована і скурвлена до ручки. Те що вони навчалися в академії декілька років нажаль аж ніяк не показник. Адже насправді всім колишнім співробітникам дали можливість пройти переатестацію і влитися в ряди переформованої служби. Але купа з них банально провалюється на елементарних тестах зі знання законів і фізо, бо ж роками перед тим нічорта не робили. Тільки зшибали хабарі та випасали животи. Дипломи куплялися за гроші. То якого милого такі "кадри" тримати? Краще вже поміняти на свіжеспечених і мотивованих випускників курсів, ті бодай хоч якусь роботу робити будуть, а з часом і набуттям досвіду - робитимуть дедалі краще.

    Ті ж, хто справді роботою займався та зберіг попри весь бардак і гниль свою кваліфікацію - легко пройшли переатестацію і працюють собі далі. І отрмують нарешті зарплату, яка дозволяє жити без збивання хабарів.
  • Эдуард Дубоделов

    На фото в заголовку претендент?Молодий,но сало висить,він як кавюк номер 2,можливо схудне,певне що ні.Бидло,яке не за зміни у державі,та суспільстві,рве сраку аби зарплатню отримати,вже тільки у Київі,розтрощили більш ніж 100 авто.Платимо ми податки,ну потім будем платили за кредити-зараз вУкраїні править........Вальцман,Бокай,Огли.Потім винні буде простий Іванко,Марійка!!!

    Анонім reply Эдуард Дубоделов

    Часто буваю в Києві. Знаючи який там трафік і як там їздять, на таку кількість поліцейських машин декілька аварій в місяць це дуже небагато. Ви дописувачу забуваєте, що в тих аваріях, які закидають новій поліції, далеко не завжди поліція винна. Багато випадків де їх таранили ззаду чи збоку, або з зустрічної полоси, виїхавши за подвійну полосу.

    Доречі, стара міліція теж частенько в аваріях бувала, просто вони ніколи не хотіли робися винними, навіть якщо їздили п'яні і таранили всіх підряд то шантажами та погрозами змушували відмовлятися постраждалих від скарг. Окрім того, машини вони ремонтували та заправляли за свій (а точніше наш) кошт, за ті хабарі які назбирували під час дежурства. Окрім того, стара міліція їздила мало, в основному ховалися десь по кущиках з радаром.

    Вмієте їздити краще, знаєте як краще боротися зі злочинністю, мажорами на дорогах та корупцією? То йдіть в поліцію, покажіть нам клас! Бо говорити завжди легше аніж щось зробити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up