Партнер рубрики Події

Тернополяни обурені виловом собак у Зарваниці

Тернополяни обурені виловом собак у Зарваниці
Поїхавши у Марійський духовний комплекс у Зарваниці тернополяни стали свідками, як на території Духовного центру виловлюють собак. Пояснювати, для чого ловлять безпритульних тварин адміністрація центру відмовилась і небайдужим тернополянам, і редакції 20minut.ua.

У Зарваницю тернополяни поїхали 9 вересня, щоб помолитись. Однак стали свідками неприємного інциденту, який трапився неподалік джерела св. Анни. Подружжя побачило трьох собак і дивно одягненого чоловіка, який намагався спіймати тварин. 

- Ті собаки адекватні були, ні на кого не кидались, абсолютно неагресивні, - каже тернополянка Тетяна (прізвище редакції відоме - прим. ред.). - На чоловікові була чорна маска, а в руках палиця з петлею. Ми подумали, що може для щеплення ловлять тварин, але чоловік нічого пояснювати не хотів і на контакт не йшов.

Після семи хвилин розпитувань чоловік сказав, що такий наказ йому дав адміністратор Духовного центру Ігор. 

Відео дня

- Адміністратор Ігор теж не дав конкретної відповіді і сказав, що подібних вказівок не давав і не знає чоловіка, який вказав на нього, - розповідає жінка. - І взагалі призначений на посаду адміністратора Марійського духовного комплексу лише зранку. Він посилався на єпархію, що, мовляв, це не до нього такими питаннями. На місці нам розповіли, що біля комплексу багато безпритульних тварин, які кидають на людей. Але ми таких собак не бачили.

Тернополяни згадали про ГО "Ноїв ковчег" і відвезли одну собаку туди.

- Поки ми поїхали в магазин, щоб купити щось поїсти тваринам і повернулись назад до Духовного центру, то собаки порозбігались, - каже пані Тетяна. - Зловили одну собаку на виїзді з центру, забрали в авто і привезли у "Ноїв ковчег". 

Розповіли проситуацію керівникам "Ноєвого ковчегу", ті вирішили розібратись в чому справа. Працівники громадської організації наступного дня поїхали у Зарваницю. 

- Ми телефонували у Духовний центр ввечері перед тим, як поїхати туди і питали, чи нічого там не зроблять з тими собаками, - каже засновниця ГО "Ноїв ковчег" Ірина Тареєва. - Нам пообіцяли, що собак до наступного дня не чіпатимуть. Але чомусь коли ми приїхали на місце, то собак не побачили. Чи вони розбіглись, чи що.. На місці я побачила священнослужителя у рясі і впізнала у ньому того чоловіка, який був у масці та окулярах. 

На запитання, для чого виловлюють собак, жінці відповіді теж не дали. 

- Кажуть, що там зграї собак, які кидаються на людей, але ми обійшли всю територію, все село і не побачили ніяких скажених собак, - каже пані Ірина. - Я залишила їм номер телефону, запропонувала допомогу, щоб стерилізувати тварин. Але їм якось так байдуже було... Стверджувати, що собак у Зарваниці вбивають, я не можу, бо не бачила цього. Але питання тоді, для чого їх виловлюють?

Журналіст 20minut.ua звернулась за коментарем у бюро УГКЦ із питань екології. Працівники бюро від Духовного центру отримали ось так відповідь: "На даний час адміністрація МДЦ Зарваниця не надає коментарів щодо вказаного випадку до з'ясування ситуації".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    Хто без гріха, хай кине камінь... А чому всі мовчать, коли вбивають дітей в лоні матері? Де статті, де звернення, де скарги? Так виглядає, що життя собаки має більшу вартість за життя людини. За час незалежності було зроблено біля 40 мільйонів абортів, а це ціла нація. В першу чергу потрібно навчитися цінувати життя, як дар Божий і цього вчити дітей, тоді і собаки будуть цілі
  • marijka

    Добре роблять, що відловлюють. Подивіться що в Тернополі робиться з тими  безпритульними собаками і попри всі "старання" стерилізації їх не меншає, а тільки більшає.
  • Клон

    Для Анонім 12.09.2015 15:49

    Гуманність (лат. humanus — людяний) — любов, увага до людини, повага до людської особистості; добре ставлення до всього живого. Система установок особистості стосовно людини, групи людей, живої істоти, обумовлена ​​моральними нормами і цінностями, представлена ​​у свідомості переживаннями жалю і реалізована у спілкуванні і діяльності в актах сприяння чи допомоги.

    Як можна стверджувати, що гуманніше буде присипити???

    Розберись в термінах
  • Anonymous

    народ тупий I темний..тому претензii примiтивнi.я особисто був присутнiй в Зарваницi в церквi коли туда зайшла бродяча собака.якi безнадiйно тупi люди навколо.тому таке у вас життя.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up