Партнер рубрики Події

Тернополяни обурюються нахабству будівельників на Симоненка

Тернополяни обурюються нахабству будівельників на Симоненка
Недалеко від церкви Петра на "Алясці" навколо будови встановлюють новий паркан. Він - набагато більший попереднього. Про це у редакцію 20minut.ua повідомив читач Сергій.

"- Справа в тому, що за адресою вулиці Симоненка,1, вже декілька років стоїть не задіяний двоповерховий будинок, - повідомив пан Сергій. - Ця будівля була обгороджена дерев'яним парканом, який розвалювався і ремонтувався робочими. Так от, сьогодні почали робити новий металевий паркан. А проблема в тому, що тепер паркан захоплює значно більшу площу ніж дерев'яний. А разом з тією площею захоплюються і декілька багаторічних дерев, які неодмінно будуть зрубані."

Кореспондент 20minut.ua зранку у п'ятницю, 24 липня, побувала на місці будови. Дерев'яний паркан там справді заміняють на металевий, який встановлюють за межами попередньо відгородженої ділянки. 

Працівники на місці події стверджують, що ані про замовника, ні чому новий паркан займає більшу площу, не знають.

Відео дня

- Нас найняли зробити роботу, а хто власник і що до чого - поняття не маємо, - кажуть працівники. - Нас дуже часто питають, чому паркан став більшим. Чесно, ми не знаємо. Нам сказали зробити - ми робимо.  

Previous Next

В міськуправлінні містобудування, архітектури та кадастру повідомили, що документів на розширення даної ділянки нікому не видавали.

- Я знаю, про яку ділянку йде мова - ніяких документів ми не видавали, - стверджує начальник цього управління Василь Бесага. - Це потрібно звертатись у відділ земельних ресурсів. Вони мають сказати, якої площі земельну ділянку вони видали під це будівництво.

Власники ділянки запевняють, що межі обгородженої території розширені згідно документів, які оформлені за законом. 

- Стосовно того, що "вилізли" не на свою територію, то межі були розширені за договором оренди, - повідомив власник будови Дмитро Малик. - На даний момент робиться благоустрій території. Металевий паркан є тимчасовим і встановлений для будівельних робіт. Оскільки дерев'яний паркан було знищено невідомими. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    А чим саме заважає паркан? Із всіх реплік , таки аргументованої відповіді не написано. Тільки те, що незаконно захопили територію? Так прочитавши інформацію, яку висвітлили тут, виявляється, що не така вона вже захоплена ?

    Так , можливо, нашим журналістам потрібно більш сумлінно підходити до своїх обов"язків, а не розповсюджувати не перевірену інформацію, мотивуючи це тим, що у відділі земельних ресурсів ніхто не відповідав!
  • Анонім

    Нема, напевно, вже про  що писати... Як був дзюравий паркан і туда ходили  гімнярі по мінімуму курити і бомжі пити - ніхто не писав - а як загороджують нормально, щоб ніхто туда не лазив - то вже статтю накатали. Роздувають з нічого цілу статтю для кількості!

    Микола Унгурян reply Анонім

    так якщо хотіли просто замінити паркан то навіщо захопили ще території?

    Анонім reply Микола Унгурян

    Вам,шановний Микола,постом вище власник того чворака радив почитати закон який все пояснює-назва закону(Бидло воно і в африці бидло)

    Анонім reply Анонім

    А чим саме заважає паркан? Із всіх реплік , таки аргументованої відповіді не написано. Тільки те, що незаконно захопили територію? Так прочитавши інформацію, яку висвітлили тут, виявляється, що не така вона вже захоплена ?



    Так , можливо, нашим журналістам потрібно більш сумлінно підходити до своїх обов"язків, а не розповсюджувати не перевірену інформацію, мотивуючи це тим, що у відділі земельних ресурсів ніхто не відповідав!

    Анонім reply Анонім

    Звертатись до людини "БИДЛО"? На пустому місці...?!

    Паркан високий?

    Та район хочуть розвивати, багато нових будинків, а немає нормальних магазинів, закладів, де можна якісно і за нормальні ціни  поїсти, із дітьми прогулятись, відпочити.

    Ви піднімаєте скандал, бо сонце буде закривати будинок  ? Ну то дивіться далі, на пияків і наркоманів , які там збираються!

    Навіть не виникає питання, чому у людей така реакція! Культури і поваги трішки б навчились!

    Анонім reply Анонім

    Симоненка 1 3підїзд-заступлено світло 1,2,3 поверху(люди живуть як в підвалі)-не на пустому місці я бидло назвав бидлом-і не чо тут про розвиток і цінову політику чесати

    Малик Тарас reply Анонім

    Нашим людям не догодиш, немає забору ходять в жек, є забор вже жаліються що залізли на чужу тереторію. А для автора цієї статі, я б порадив зайти на сайт кадастрових реєстрів та глянути на межі цієї будови

    Анонім reply Малик Тарас

    Ой нездалі наші люди,ой нездалі... Хтів хлоп поправити "забор", а вони йому не дают і ше в газету пишут.

    А хочете послухати трохи правдивішу байку? Ну то слухайте...

    Було це в одній країні, де земельку не продають і не купляють, а "рішають". І люди там ділилися на тих, хто вмів рішати, і тих, хто не вмів. І ось одна сім’я тих,що вміють, нахапала трохи земельки, набудувала на тих земельках магазинів і так пхала біду помаленьку. Але один магазин щось їм не вдалося довершити. Збудований він був під вікнами великого будинку з дуже маленьким двором, в якому дві машини розминутися не можуть. а діти граються на бетонних плитах, бо іншого місця нема. І приходилося людям, що жили в тому будинку роками любуватися "окрасою" ландшафту з побитими вікнами і поваленим плотом, що стояла, як чиряк на одному місці  Думали-думали тато Малик Д.з мамою Малик О., що з тим чиряком робити, і "рішили" подарувати його своєму синові Малику Т.Д. (на фото вгорі). Але синові магазину і земельки виявилося замало, захотів він ще 11 сотих. "Нема питань!", сказали депутати ТМР і "порішали":

    Рішення сесії Тернопільської міської ради від

    28.04.156/59/116 В.Л.Кібляр

    Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,11га для обслуговування подарованого незавершеного будівництва будівлі магазину та під будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення за адресою вул. Симоненка гр.Малику Т.Д.

    Розглянувши звернення гр.Малика Тараса Дмитровича, керуючись ст.12,120,123 Земельного кодексу України, враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, з питань містобудування, міська рада ВИРІШИЛА:

    1.Затвердити гр.Малику Тарасу Дмитровичу (ід. номер_____) проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,11га для обслуговування подарованого незавершеного будівництва будівлі магазину та під будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення за адресою вул. Симоненка. __.

    Припинити фізичній особі-підприємцю Малику Дмитру Васильовичу (ід. номер____) право користування на земельну ділянку площею 0,6га, надану для обслуговування будівлі магазину за адресою вул. Симоненка, враховуючи згоду землекористувача.

    3.Договір оренди землі, укладений між Тернопільською міською радою та фізичною особою-підприємцем Маликом Дмитром Васильовичем, зареєстрований у Тернопільській регіональній філії державного підприємства «Центр державного земельного кадастру», про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 24.06.2009 року за №040966100245, та додаток до договору оренди землі, зареєстрований у Тернопільській регіональній філії державного підприємства «Центр державного земельного кадастру», про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 20.05.2011 року за №611010004000249 – вважати такими, що втратили чинність.

    4.Надати гр.Малику Тарасу Дмитровичу (ід. номер _____) в оренду терміном на десять років земельну ділянку (кад. номер 6110100000:04:006:0003) площею 0,11 га для обслуговування подарованого незавершеного будівництва будівлі магазину та під будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення за адресою вул. Симоненка.

    5.Зобов’язати гр.Малика Тараса Дмитровича в двомісячний термін провести державну реєстрацію права користування на земельну ділянку. 5.1.Після проведення державної реєстрації речового права на земельну ділянку, віднести земельну ділянку, зазначену в п.4, до земель житлової та громадської забудови.

    P.S. Тепер знаєте чому акти ТМР називаються "рішеннями"?

           Байка моя сумна, але прадивіша від байки влади про 0,06  га в Тернополі для учасників АТО. А може, Малик Т.Д. двічі учасник АТО? Тоді беру свої слова назад, а ТМР має ще додати йому 1 сотку.

    Малик Тарас reply Малик Тарас

    А також прочитати цей закон http://uazakon.ru/ukr/tsku/277/default.htm

    Анонім reply Малик Тарас

    оооо то ти і є власник того хліва(саме ти а не Ви)звертатися на Ви до такої людини.яка не зважає на думку мешканців прилеглих будинків(перед будівництвом сарая збиралися підписи проти)таки будує халупу.яка закриває людям сонячне світло.потім забиває на все болт(і в сараї множаться алкаші наркомани.діти товчуть вікна-вообщем розводиться повний срач) а тепер тикає якимись законами....тарасе скажу прямо-ти бидло(я дуже радий що з твого сараю покрали радіатори)                   вдячний сусід

    Анонім reply Анонім

    для кілбкості.шановний.у нас хіба дерева зрізають і будують де попало
  • Анонім

    А те, що на вул Героїв Крут триває скандальне будівництво нікому не мішає?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up