Партнер рубрики Події

Тернополяни обурюються, що комун послуги подорожчали

Тернополяни обурюються, що комун послуги подорожчали
З 1 липня тарифи на комунпослуги зросли. Такій новині люди, звісно, не раді. Але одні відверто обурюються, то інші намагаються зрозуміти цей вчинок влади.

Опитані нами тернополяни намагалися оцінити ситуацію як із точки зору рядового споживача послуг, так і на загальнодержавному рівні.  

Галина Лісничук (38 р.), вчитель:

- Я готова платити більше, але за умови, що через рік, три, п'ять економічна ситуація в країні покращиться. У моєї сім'ї достаток середнього рівня і в принципі, якщо зекономити на тій самій каві у кафе, чи ще на чомусь, то цілком реально оплачувати рахунки за комунпослуги.

Відео дня

Андрій Цибульський (25 р.), приватний підприємець:

- З однієї сторони, збільшення тарифів - це правильне рішення. Бо держава за нас і так доплачувала. А тут ще й війна в країні, нові позики... Їх потрібно якось сплачувати потім. Тому, щоб ми нікому нічого не були винні та хочемо бути європейцями, потрібно сплачувати всю вартість послуг.

Володимир Гута (24 р.), тимчасово безробітний:

- Підвищити тарифи, влада то підвищила. А зарплати? Як людям із мінімальними зарплатами сплачувати рахунки? Тим більше, що якість комунпослуг не відповідає ціні. Можливо з економічної точки зору тарифи і потрібно було збільшувати, але ж якось і про людей потрібно думати.

Катерина Козак (31 р.), викладач:

- Я до підвищення цін ставлюсь негативно. Хоча на мою сім'ю суттєво це не вплинуло, але все ж. Краще б вони з олігархів більші податки стягували. Бо середня та мінімальна зарплата не збільшилась, а ціни ростуть на все. Як людям жити? Ще б та війна закінчилась і все нарешті було добре...

Михайло Вовк (41 р.), викладач:

- Подібне підняття тарифів тільки загострить і не без того складну ситуацію у державі. Ціни підняли, а якість виробництва та товарів, тих самих комунпослуг, такі ж, як і були. У мене вагітна жінка і так трішки фінансово складно, а ще нові ціни... Влада не думає про людей.

Тетяна Монастирська (31 р.), фінансовий аналітик:

- Ми розуміємо, що підняття цін було необхідною процедурою. Адже і так платимо менше ніж мали б, решту сплачує держава. Тільки ще б вони якість тих послуг покращили. Тому, що коли з крану тече вода температурою 28 градусів замість 38 і вона - іржава, то це ненормально.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    гыгыг, жрите, шо позаказывали
  • Anonymous

    ЗАДОВБАЛИ ЛЮДИ ЛЕДЬ І ТАК ВИЖИВАЮТЬ.ЧОГО ОЛІГАРХІВ НЕ ТРУСЯТЬ.....
  • Anonymous

    ЖЕК тоже хотів піднімати тарифи але Надал їм відрубав то бажання тільки ось питання чи надовго .Якщо ці бездарі піднімуть тарифи за ЖЕК то їх заставлю виконувати всю роботу ,а не тільки прибирання прибудинкової территорії .Зараз ті жеки поприватизовули всякі ділки і лупашать собі бабло з кожного майже по 100 грн ось і рахуйте скільки ті всі ділки заробляють і на яких машинах їздять ці"директора" ,а в наших будинках роблять тільки косметичні ремонти коли вже пора робити капітальні . Х.... їм ,а не підняття тарифів нехай навчаться чесно працювати .
  • Anonymous

    Будем говорити так ,що ми самі винні ,що за 20 років так званої незалежності наша країна нічого не зробила для зменьшення або повної відсутності залежності від російського газу . Чому держава не розробляла проекти по альтернативних джерелах енергій ? Чому наші технічні університети ніх... не розробили і не впровадили у життя, а тільки все описували теорією ? Чому порізали всі заводи котрі могли багато чого випускати і тим самим піднімати економіку ? . Чому ніхто не звертає увагу ,що 52% теплової енергії лише доходить до споживача ,а решта іде в землю . Чому до наших високопосадовців не доходить ,що теплокомуненерго це ярмо для держави бо там газу дох... спалють ,а толку мало . За 20 років ми вже давно могли всі будинки обладнати даховими котельнями ,сонячними колекторами ,з сміття могли добувати газ і тим сам вирішувати питання з сміттям , і люди були б при роботі . Зараз фактично час втрачено ,а я б навіть сказав ,що ми прос......ли дорогоціний час на всяку х.....ю тепер і маємо таку бідосю в країні .Ми тільки зараз зачухались ,а як економити коли в одне місце вкусило . Всьо важкі часи настали . Чесно кажучи всі ті їхні підвищення тарифів ні до чого доброго не призведе просто наші люди відмовляться від гарячої води котра зараз буде вартувати 21.86 грн і плюс 3 грн за відведення і перейдуть на звичайні бойлери ,або на нагрівання води в баняках ,або самі зроблять теплообміник на газову плиту і будуть мати гарячу воду .А то ,що зараз теплокомуненерго залупило в квитанціях їм ще то всьо боком вилізе .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up