Партнер рубрики Події

Тернополянин хоче шити маскувальні костюми для АТО. Шукає волонтерів

Тернополянин хоче шити маскувальні костюми для АТО. Шукає волонтерів
Маскувальні костюми для бійців АТО планує виготовляти у Тернополі волонтер Андрій Пальчик.

Перший такий костюм він уже пошив. А тепер шукає волонтерів для більш масового виробництва.

Загалом Андрій хоче сформувати у місті волонтерський корпус, адже у Тернополі діє багато складів, які збирають допомогу для АТО. І  їм завжди потрібні додаткові руки.

- Роботи насправді багато, - це і робота на складі, збір коштів, закупівля обладнання, робота в соцмережах, розклеювання оголошень, робота з підприємцями, - каже Андрій.

Відео дня

А власне, перший маскувальний костюм Андрій вже виготовив. Маскувальні шапку, куртку та штани шиють з тканини оливкового кольору на яку нашивають довгі нитки мішковини, а також траву та листя, пояснює він.  

- Костюм виходить волохатий і чудово маскується у полі чи лісі, - каже Андрій Пальчик. – Я планую навчити волонтерів, як виготовляти такі костюми, а після цього налагодити процес виробництва. Можливо, згодом ми шитимемо і розвантажувальні жилети.

Маскувальний костюм коштує 1000-1200 грн, тоді як виготовити його можна за 200 грн, додає волонтер.  Такі костюми потрібні для диверсійних операцій та снайперів. Для них невидимість є захистом.

Довідка

Зголошуватися волонтерами для роботи на складі або для пошиття маскувальник костюмах можна за телефонами гарячих ліній – 097-065 - 10 – 01, 097- 065 - 10 – 04.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up