Партнер рубрики Події

Тернополянка скаржиться, що в їхньому під'їзді, як у свинюшнику

Тернополянка скаржиться, що в їхньому під'їзді, як у свинюшнику
На бруд у під'їздах скаржиться жителька вул. Курбаса, 9 Любов Галонська. За словами жінки, вже рік у будинку ніхто не прибирає.

Куди не піду - скрізь сміття. Свині й ті краще живуть, - обурено говорить вона. - Я постійно оббиваю пороги жеку, але результату немає. Заходимо в будинок, як у печеру. У під'їзді — повно бруду. На підлозі розкидані папірці, на стелях висять “антени” з павутиння. Лампочки взагалі ніхто ніколи не міняє, увечері в будинку — суцільна темрява. Коли на вулиці дощ, зі стелі ліфта капає вода. Не дай Боже, проводка замкне.

Спочатку жінка пробувала домовитися з працівниками жеку по-доброму. Але розмови ні до чого не привели. Тернополянка вирішила писати скарги. Після того технічний працівник таки прийшла в їхній під'їзд. Та, як говорить пані Любов, тільки робила видимість, що щось робить.

- Розводить ганчіркою бруд по підлозі, і на тому миття закінчується, - додає співрозмовниця. - У будинку навіть немає окремого водовідведення для прибиральниці. Вона просить воду у людей. Нам не шкода води, але дивно: за що ми платимо гроші?

Відео дня
> У підвал жінка взагалі боїться заходити. Каже, що там стоїть вода, а на вході висить тільки одна лампочка-жаринка. Тож відправляє на “розвідку” чоловіка.

- Одного разу він послизнувся на тій каші й ледь ногу не вивернув, - каже вона. - Я плачу за послуги жеку 70 гривень на місць. Але, судячи з їхньої роботи, платити немає за що.

У жеку “Вікторія М”, який обслуговує цей будинок, кажуть, що під'їзди прибирають регулярно, відповідно із затвердженим графіком.

- Вологе прибирання робимо тричі на тиждень - у понеділок, середу і п'ятницю, - пояснює майстер дільниці Любов Довбуш. - Миття підлоги проводимо раз на місяць, із 25 до 30 числа.  Ми не винні в тому, що люди багато смітять. До того ж, на одному сходовому майданчику розташовані шість квартир. Зрештою, і бруду більше наносять.

Працівник жеку стверджує, що жінка, яка звернулася зі скаргами, постійно всім незадоволена. Вона шукає привід, за що можна вчепитися.

- Ця мешканка тривалий час мала заборгованість за надані комунальним підприємством послуги, - говорить пані Довбуш. - Як тільки ми надсилали їй попередження про сплату боргу, вона бігла скаржитися.

У підвалах, за словами працівниці жеку, води немає. Місць тому там прорвала каналізація. Але аварійна служба водоканалу ліквідувала поломку. Про те, що в ліфті протікає вода, майстер уперше чує. Жодної скарги від мешканців вона не отримувала. До того ж жінка розповіла, що минулого року перестелили покрівлю на будинку. Лампи, як переконує Любов Довбуш, на першому поверсі міняють постійно. А на другому-дев'ятому поверхах заміну роблять за заявами мешканців.

Скарги тернополянки “RІА плюс” переадресувала в міське управління житлово-комунального господарства. Там пообіцяли розібратися в ситуації.

 

Наталія БУРЛАКУ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    доки не зміниться совковий підхід - плати і мовчи - нічого путнього не буде. жеки на даний час - приватні структури. платитит їм потрібно тільки за те, що вони роблять. не виконують роботу, не надають послуги - не платимо.
  • Anonymous

    Дійсно: яка обурлива для ЖЕКу ситуація - жінка мала заборгованість через те, що не платила за ненадані послуги, а після того, як на неї за це наїхали - пішла скаржитися! Ненормальна якась! У працівників ЖЕКу особлива логіка мислення)
  • Anonymous

    В таких випадках "невдоволених" називають придурками (або іншими ...подібними словами). А коли мовчати - то все ГАРАЗД. Всі "задоволені", влада і ЖЕКи - супер. Основне ПЛАТІТЬ, люди добрі, комунпослуги і не ставте лишніх питань.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up