Тернополянки продають домашні ласощі, щоб допомогти бійцям АТО

Тернополянки продають домашні ласощі, щоб допомогти бійцям АТО
Солодкий ярмарок влаштували тернопільські волонтерки в фойє “Березолю” 26 листопада ввечері. На ньому зібрали 1150 грн. Такі ж ярмарки будуть проводити і надалі, зокрема, в неділю, 30 листопада, з 12 до 14 год. у ТРЦ "Подоляни."

Виручені на ярмарку гроші підуть на закупівлю продуктів для виготовлення наборів сухого борщу та узвару воїнам у зону АТО.

- Вирішили пекти імбирне печиво, бо чоловік сказав, що воно помічне при застуді, - розповідає одна із організаторок ярмарки Вікторія Лень. - Ще у нас тут є шоколадне печиво та кексики із прапорцями України, є печиво, яке пік син однієї із наших волонтерок, 10-річний Віталик Ракович. Він взагалі нам багато в чому допомагає.
Продавали солодощі за 5-10 грн. За декілька годин господині реалызували половину привезеної випічки. Спочатку вагалися, яку ціну вибирати. Вирішили продавати хоча б за собівартістю продуктів, використаних для приготування ласощів.

Волонтерки дуже радіють, що купували солодощі не лише люди, які прийшли того вечора на фінал КВН у “Березіль”. Адже дехто приїздив з інших мікрорайонів міста.

Відео дня

- Були дівчатка, які спеціально приїхали із БАМу, бо прочитали в соцмережах, що тут буде така акція, - радісно говорить пані Лень.
Рецепти печива дівчата шукали в Інтернеті, але вибирали таке, яке можна довго зберігати. Адже спочатку пекли ці смаколики для хлопців в зоні АТО, передаючи разом із сухими борщами та узваром. А тепер вирішили за допомогою перевірених рецептів зібрати ще грошей на овочі для тих самих наборів сухого борщу.

 - Дуже багато людей допомагають продуктами, за що ми їм вдячні. Але для наборів борщу ще потрібні приправи, пасти та інше, - каже Вікторія. – А ми не хочемо просто просити грошей на добру справу... От і вирішили, що напечемо смаколиків, а отримані за них гроші підуть на потреби наших військових.

 

Ірина НЕБЕСНА, 098-950-56-57

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up