У Центрі Тернополя чорніє від сажі (ОНОВЛЕНО)

Центр Тернополя покрило сажею. ЇЇ можна бачити на Театральному майдані, кружляє в районі катедри. Про це в редакцію 20minut.ua повідомив 9 березня близько 14.00 тернополянин Андрій. Чоловік цікавиться, чи в місті нічого не горіло. Адже схоже, що в повітрі літають продукти горіння.

- На вулиці чудово погода, на прогулянку вийшло багато людей, а дихнути нічим, - каже чоловік. 


"Про те, що нам посипають голову попелом, жартували тернополяни, які зібралися біля пам'ятника Тарасові Шевченку для читання його віршів.

- Мабуть, в когось незаконно встановлений камін вдома, - припускає тернополянин Сергій. - Через витяжку могло отой папір, яким розпалювали, викинути назовні.

Не то сажа, не то попіл іноді сягає розмірів до 20 сантиметрів. Побачити його можна на всіх центральних вулицях, розповіли тернополяни."

 Як повідомив керівник прес-центру обласного управління ДСНС Сергій Данілін, ситуацію зараз з’ясовують. 

- До нас надійшло багато повідомлень від тернополян з цього приводу. Також люди звертаються зі скаргами на довідку міськради 1580, - каже він. - Наразі невідомо, що сталося. На місце вже відправили пожежний караул. Вони будуть з'ясовувати, що трапилося. 

Згодом в управлінні ДСНС України в Тернопільській області відзвітували: 9 березня на Тернопільщині 12 разів гасили пожежу, переважно суху траву. Зокрема, тричі горіла трава на вул. Будного о 14.16, 15.17 на цій же вулиці поблизу готелю «Глобус» на площі 1,5 , а також о 16.57 на цій вулиці в районі Петриківського перехрестя.
Схожа пожежа була і на вул. Західній та в Підгородньому біля кладовища. А на Микулинецькій – біля авторинку – горіло сміття.

Відео дня

Також того дня двічі горіла трава в Борщівському та Теребовлянському районах, по разу в Кременці та на Бережанщині.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    Ви поїдьте по селах. Ідіоти палять траву на обочинах в полях. А потім скаржаться, що нема чим дихати.
  • marijka

    Вчора за озером десь в районі Білої було видно сильний дим, можливо горіли якісь камиші, от вітер і розніс попіл.
  • Назар Корчевський

    Горить між ватрою і цукровисм болото, попіл несе в центр

    Голос reply Назар Корчевський

    Не болото горить, а очерет.

    igor golovko reply Голос

    Горіло в районі автобазару ближче до ріки. В одному місці вверх здіймався пристойний чорний дим типу як горять шини і це було десь по часі після першої години. В повітрі також було достатньо сажі. Але правда - вздовж ріки по обидва береги очерет і трава таки добре вигоріли але це було явно не сьогодні.
  • Анонім

    Дружба і Біла тоже в попелі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up