«У кого більше свідків, той і правий»

«У кого більше свідків, той і правий»
Після бійки Назар весь був брудний та із синцем під оком. Свідки ж Віктора кажуть, що той хлопця не бив, а захищаючись, повалив його на землю

Бійка. Тернополянин Назар стверджує, що наприкінці січня його побили. Свідків, окрім двох жінок не було. Тепер же виявилось, що це він розпочав конфлікт і бійку. Знайшлись і свідки. Постраждалий – екс-правоохоронець, один зі свідків - також 

 

Через собаку на «Дружбі» ще у січні побились 26-річний та 48-річний тернополяни. Обидва написали заяви у поліцію. За заявою старшого із чоловіків справа уже пішла до суду, а справу за заявою молодшого закрили. Чоловік нещодавно оскаржив у суді постанову про закриття. Але «пригоди» для нього тільки починаються.

Як стверджує молодший із чоловіків - Назар, саме він є жертвою. Та тепер же його тягнуть до суду, як нападника. Виявилось, що старший тернополянин – пенсіонер МВС.

- Я із сусідкою вигулювали собак. У мене такса, у неї – йорк. Якщо ідемо на прогулянку, вже гуляємо разом, бо собачки граються, - розповідає 26-річний Назар Брусь. – Так було і 28 січня. Ми гуляли. Повз пройшов хлопчина, а моя такса почала гавкати. Я гукнув хлопчині, щоб не боявся. Той навіть не повернувся у мій бік. А ззаду йшов чоловік із жінкою — батьки того хлопчини. Чоловік відразу почав лаятись, мовляв, чого собака гавкає. Я сказав: «Мужик, заспокойся». Той підбіг, хотів собаку копнути, але промахнувся. Тоді зігнувся за камінцем.

Далі, за словами Назара, чоловік, лаючись, почав іти на нього. Тож хлопець витягнув уперед руки, аби уникнути удару. Нападник вдарив його у голову, і Назар, на мить втративши свідомість, впав. А далі, за словами молодого чоловіка, старший сів на нього і далі бив у голову.

Слова Назара підтверджує і сусідка Оксана Захарко. Жінка каже, що під час конфлікту кричала і просила відпустити хлопця.

- Той cин, мабуть, років 15 має. Високий. Він навіть на собаку не глянув, - каже вона. – Тому була дивною агресія його батька. Я злякалась. Кричала. В той день, як на зло, жодної душі, хоча там завжди ходять люди. Хтось з вікна виглянув. Побачила то все ще одна сусідка, що часом вигулює з нами собаку. Вибігла вона  в халаті, тапочках. Також кричала, просила відпустити дитину, - розповідає вона. – Аж після того всього він встав і пішов. Його дружина у той час стояла і спостерігала за всім збоку. Назар піднявся весь у болоті, синець під оком. 

Не хотіли приймати заяви
Прийшовши до тями, Назар зателефонував у поліцію. Коли приїхали патрульні, по рації одного з них пролунало, що черговий повідомляє про бійку у тому ж місці. А за кілька хвилин з’явився той же, за словами Назара, нападник - Віктор П. Його, до речі, як Назар, так і пані Оксана візуально знають, адже усі вони мешкають недалеко одне від одного.

Previous Next

- Поїхали ми зі свідками, із тим Віктором у відділок. Той ще дорогою сказав мені, щоб я не починав того всього, - продовжує Назар. – У відділку ми сиділи довго і нудно. Мене все не викликали. Віктор сидів, а потім встав і пішов усередину. Ще охоронець спитав його, куди той. Той відповів: «У туалет». Потім вийшов і пішов на вулицю. З вулиці зателефонував до своєї дружини, щоб вона виходила і більше я їх того дня не бачив. Усе це бачив і чув мій брат. Тоді я знервувався і почав шукати адвоката. І як тільки з’явився адвокат, тоді на нас відреагували.

Як пояснили тернополянам, усі слідчі були на виїзді, тому нікому з ними було працювати. І тільки після зняття «гвалту» адвокатом з’явився слідчий. Останній, до слова, весь час перебував у кабінеті неподалік. 

- Я кілька годин просидів у відділку, й аж тоді у мене прийняли заяву, - додає він. - Казали мені, що на реєстрацію у них є доба, то ще встигнуть.  Словом, поки реєстрували заяву і зняли побої, пішло чимало часу і нервів. Проте у свідків ніхто нічого не питав, лише записали дані.

Давати письмові пояснення того дня Назару уже не стало сил. Наступного дня його з дому забрала швидка – погіршився стан здоров'я. Адже у сутичці, як виявилось, отримав струс мозку. 

- З’ясувалось, що у Віктора П. є ще п’ятеро свідків, - продовжує Назар. – Один десь там бігав і бачив конфлікт, який нібито почав я. Друга пара з „БАМу” йшла у гості до друзів на „Дружбі”, але тих не було вдома, то вирішили прогулятись. І так далі. Дехто зі свідків стверджує, що тільки я бив старшого, а він мене намагався заспокоїти. І це притому, що мій нападник візуально більший і сильніший від мене. 
Сусідка Назара переконана, що свідків «придумали». Жінка каже, що нікого з тих людей там і близько не було.

- Ми п’ять разів ходили на мирову, - додає Назар. – Моя позиція така: хай повертає гроші за лікування і витрачені на адвоката, і все – ми розходимось. Його  позиція – нічого мені не збирається повертати, я просто маю забрати заяву.

Тепер – тільки суд
Закінчилась справа тим, що справу за заявою Назара закрили. Мовляв, у кого більше свідків, той і правий. Тепер хлопця судитимуть за напад на Віктора П. Як виявилось, хлопчина «зміг» поставити через теплу куртку синець на грудній клітці і голові.

- Була зима. Ми були в теплих куртках. Я кілька ударів отримав у руку. І у мене синців на руках не було, - додає Назар. – У нього ж, виявляється, залишились синці від ненасених мною ударів?

Відео дня


З матеріалів справи молодий чоловік дізнався, що його опонент - майор міліції.

За наданою Назарем інформацію ми змогли знайти інформацію про ще одного свідка – також колишнього правоохоронця. Окрім того, майже ніхто зі свідків не бачив ані жінки із собакою, ані сусідки, яка вибігла на крики.

- Справи за нашими заявами вів один же і той слідчий, - додає Назар. – Та виявилось, що мене двічі подавали в розшук, бо не могли знайти. І це притому, що я постійно перебував вдома. Окрім того, справу за моєю заявою фактично не розслідували. Того, щоб у моїй справі опитали моїх же свідків, ми добивались через суд. Добивались через суд і проведення експертизи документів з медзакладів. Тобто ми весь час захищались. Нещодавно оскаржили постанову про закриття провадження за моєю заявою.

Згадані у публікації моменти, на думку незалежних юристів, можуть свідчити про неправомірність дій правоохоронців. Мовляв, таке буває, коли справу треба якнайшвидше подати до суду. Тож іншого способу, як вказувати на усі ці моменти під час розслідування, не було. Тепер для того, щоб добитися справедливості, іншого способу, як доводити невинуватість хлопця у суді, нема. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Христина Єднаковська

    Я знаю цього молодого чоловіка дуже добре, це порядна і хороша людина яка не могла би собі дозволити такої ганебної поведінки, можу запевнити, що цей молодий чоловік не опуститися до такого рівня, він з класу людей вихованих і розсудливих. Те що сталося з ним сталося це просто жахливо, мені дуже шкода, це жахливо, що люди у нас такі жорстокі.
  • Анонім

    Навіть не знаю, кого я більше не люблю - псів чи мєнтів. Але мій нічний кошмар - це мєнт з собакою. Ні тим, ні іншим не місце серед порядних тернополян! :)
  • Анонім

    Кучеряво...
  • Віктор

    Ось з цього прикладу необхідно зробити висновок: вигулюйте свої собачок і собак у своїх квартирах.

    Анонім reply Віктор

    з цього прикладу необхідно зробити висновок: дати пезди мусору, шоб в реанімації сучара валялась..... і жінці його втулити.... + свідків непонятних, слідчих і остальне мусорське шобло яке закрило одну справу і проштовхує другу звільнити з роботи і під суд блядь!

keyboard_arrow_up