У Рибоохороні – скандал із сітками і похоронним вінком

У Рибоохороні – скандал із сітками і похоронним вінком
Вінок Андрій Об'єщик прикріпив на стіні у кабінеті начальника в знак «подяки» за високу оцінку ним своєї роботи
Громадські активісти спільно із військовими звернулись до Тернопільрибоохорони за браконьєрськими сітками, необхідними для плетення маскувальних сіток. Однак таких там не змогли надати. Ба більше – питання до керівництва рибоохорони щодо сіток виникло й у самих рибоохоронців.

Як результат, громадські активісти викликали слідчо-оперативну групу. То ж де зберігається вилучене браконьєрське знаряддя лову і чи взагалі воно ще є, з’ясовуватимуть правоохоронці. Такий інцидент трапився, у середу, 29 квітня. 

Сітки – у вольєрі для собак
- Ми з військовослужбовцями приїхали до «Тернопільрибоохорони» попросити сітки, які можна забрати для потреб АТО, для плетення маскувальних сіток,  - каже громадський активіст Руслан Ангел. -   В рибоохороні спочатку в.о. начальника Сергій Сеник повідомив, що такі є. Потім прийшла юристка і сказала, що цих сіток нема. Звісно у нас виникли питання, оскільки ми точно знали, що вони тут мають бути. Але юрист  у всьому звинуватила виконавчу службу.



Громадські активісти звернулись за роз’ясненням у виконавчу. Працівники тієї, за словами пана Ангела, приїхали на місце та повідомили  - до них жодних браконьєрських знарядь не надходило. Тож активісти попросили керівництво показати документи, згідно з якими браконьєрське знаряддя рибоохорона передавала. Виявилось, що рішення суду по матеріалах, де йшлось якраз про необхідні для АТО сітки, вже давним-давно протерміновані і з невідомих причин у виконавчу передані не були. 
- Тому викликали слідчо-оперативну групу, підозрюючи, що на сьогодні, керівник, який виконує обов’язки начальника, задіяний у корупційній схемі на рахунок цих сіток, і можливо й інших речей, - додає пан Ангел. - Приїхала слідчо-оперативна група і ми знайшли у вольєрі для собак  необліковані сітки! 

Відео дня


Склади, де за словами в.о. начальника й перебувають потрібні матеріали, активістам так і не відкрили. Сам пан Сеник  ситуацію коментував журналістам скупо. 

- Громадські активісти разом приїхали за сітками, - каже пан Сеник. - Потрібні їм і справді є. Але нема людини, відповідальної за склади. А чому вони викликали міліцію – я  не знаю. Питайте у них. 

Керівництво – з претензіями
Чимало питань було до пана Сеника й у начальника відділу охорони водних біоресурсів в Тернопільській області та громадського активіста Андрія Об'єщика. Оскільки він уже віддавав на потреби військових у Логістичний центр матеріали, які можна використати для плетення маскувальних сіток. Про це ми писали у статті «Громадські активісти товстолобиків відвезли у Дичків, а сітки – в Логістичний центр».

- За те, що ми відвезли рибу  безпритульним псам, а сітки віддали на потреби військових, керівництво розпочало  щодо мене службове розслідування, - каже Андрій Об’єщик. – Мовляв, ми не мали права віддавати. І звернулись до начальства із такими скаргами колишні працівники рибоохорони. Тим, вочевидь, не подобається те, що  ми, ті хто  змінив їх у 2012 році, на компроміси з браконьєрами не йдемо. 


Результати службової перевірки щодо передачі сіток на АТО мали озвучити того ж дня, 29 квітня.  Утім, навіть ознайомлювати пана Об’єщика з результатами розслідування, у присутності активістів та військових, пан Сеник не хотів. Ті ж акти,  які  приніс, не стосувались передачі сіток у Логістичний центр. Але їхній зміст також обурив як самого пана Об’єщика, присутніх громадських активістів, так і колег-інспекторів. 

- На АТО підходять сітки  з  капроновою ниткою, - продовжує  Андрій Об’єщик. - По протоколах, які складались, там де було вилучені таке знаряддя лову, то два випадки були з капроновою ниткою. Сітки були здані на склад. За процедурою, після рішення суду, сітки мали бути передані виконавчій службі. Далі – мала бути утилізація. А цього, виявляється, не було. То де вони? Вони взагалі є? 

Чому закриті склади
Виникли питання у громадських активістів та Андрія Об’єщика і щодо сіток, знайдених слідчо-оперативною групою у вольєрі.  

- Це сітки вилучені,  виявлені торік під час нересту  у Касперівцях, - додає Ангел Руслан. – Половини з них - немає, можливо вони у складі, а можливо відсутні. Зберігатись вони повинні були в опломбованих, опечатаних мішках. А цього не було. 
Як зазначили активісти, у складах, які керівництво рибоохорони не захотіло відкрити, мали б бути і інші вилучені заборонені знаряддя лову. Приміром, електровудки. Чи є вони, також невідомо. 

- Судячи з тієї купи у вольєрі, половини сіток нема, - каже Андрій Об’єщик. – Це ті ж, які ми торік,  під час рейду разом з телевізійниками та активістами, зняли у Касперівцях. Причому, не стало частини  десь недавно. 

Щоправда, певні міркування щодо того, куди діваються сітки таки є. Так, за словами пана Об’єщика, є люди, які розповіли інспекторам, що вони купували у Тернопільрибоохорони згадуване знаряддя лову. У кого саме, щоправда, не уточнили.

Вручив начальнику похоронний вінок
Після відмови  Сергія Сеника ознайомити Андрія Об’єщика із результатами службового розслідування, той вніс у кабінет начальника похоронний вінок. Квіти прикріпив на стіні в знак «подяки»  начальством  за високу оцінку своєї роботи. 

- В мене велика відраза до керівництва, яке так  чинить, - каже пан Об’єщик. – Бо, практично з 2012 року 70 %  роботи лежало на мені. З моєї ініціативи робилось  чимало по боротьбі з браконьєрами, і показники були чималі. Фактично у 2012 році прийшли усі нові, без досвіду інспектори. Але працювали краще, ніж старі і «досвідчені». 

Також пан Об’єщик має запитання і до юридичного відділу Тернопільрибоохорони. Мовляв, той не дуже й намагався притягнути спійманих браконьєрів до відповідальності.

- У такому колективі працювати   наміру не маю, - додає пан Об’єщик. –   Я і далі з громадськими активістами  робитимемо те, що й робили -  боротимемось з браконьєрами,  порушниками у сфері екології, надрокористування. Але не хочу, щоб це було моєю роботою. Я сам звідти піду. Хіба тут повністю зміниться ставлення  до роботи, і саме керівництво. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Лісовичок Їжачок

    Неможливо дивитись на цей цирк і позор. Чому до цього часу мовчав, Андрійко? Ти ж разом із «громадськістю», яка складалась із кількох пиячків, прославляв рибінспекцію, висосував з пальця неймовірні показники роботи. А коли за результатами службового розслідування тобі дають шпіца в зад, то ти вирішив обкакати всю службу і людей, з якими працював. Напевно шкода грошей, які давав за прихід в рибінспекцію, бо не мав ні спеціальної освіти ні знань, та і не здобув за час роботи. Низько і противно! І запам’ятай, ніхто ні на краплю за тобою шкодувати не буде, бо ти своїми причудами приносив на роботу тільки сморід, мусор і проблеми, а твоя безглузда  болтовня та власний піар  тільки компроментували рибінспекцію. А цей вінок треба було натягнути собі на шию, вийти на площу  і привселюдно попросити пробачення за свою дурість і некомпетентність. Якщо в. о. начальника рибоохорони задіяний у корупційній схемі із сітками, то ти, Андрійку, будучи державним службовцем, знаючи про це, в першу чергу повинен офіційно повідомити правоохоронні органи. А так виходить, що ти співучасник. А ознаки корупції у  в. о. начальника рибоохорони будуть дійсно тоді, коли він не передасть результати службового розслідування щодо тебе до правоохоронних органів. Іди з богом, муляр-штукатур, і молись, щоб тобі не впаяли корупцію.

    Анонім reply Лісовичок Їжачок

    Якби у вас був хоча б один доказ вашої писанини , їжачку. А так ображеним лишається тільки те, що с..ти в коментарях.
  • Анонім

    Якщо чесно набрид вже цей чорний піар цих святих осіб - Обєщика та Ангела.



    Обєщик сам добре знає куди він подів ці сітки проте на допомогу кличе дружка по беззаконню. Хтось в рибінспекції не хоче грати по його -незаконних правилах ось і помсту придумав.



    P.S. - Ганьба! вам журналісти, що справжніх бандитів прикриваєте і людям очі замилюєте...



    Повірте не порядок та закон в інтересах цих бандюг... Та нас з Вами - простих громадян, далеко вони бачили...



    Хто насправді Андрій Обєщик - злочинець чи начальник відділу водних біоресурсів? - http://te.org.ua/news/khto_naspravdi_andrij_obeshhik_nachalnik_viddilu_vodnikh_bioresursiv_chi_zlochinec/2015-03-11-9871

    Анонім reply Анонім

    О, Івачів ніяк не заспокоїться. Сам написав, сам лайкнув.

    Анонім reply Анонім

    Пригрозити забув Андрійку....
  • Анонім

    помаленьку, потихеньку випхаємо з посад нечесних людей, потім прорідимо ряди серед тих, хто прийде на їх місця і так до повного порядку і доберемся, так в Грузії робили, тому їхні експерти зараз в україні і працюють. Все нормально, хай бояться пси своїх гріхів
  • Анонім

    цікаво, шо у них там в складах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up