Партнер рубрики Події

У тернопільському кафе ремонтують дах над чашками та тарілками клієнтів

У тернопільському кафе ремонтують дах над чашками та тарілками клієнтів
Тернополяни скаржаться на кафе, яке впускає клієнтів і продовжує обслуговувати незважаючи на ремонтні роботи. Відвідини цього закладу громадського харчування може обернутись плачевно для відпочивальників, кажуть вони.


- В кафе «Корона» йде ремонт, - каже тернополянин Юрій. -  Все іскрить і сиплеться. На голови може щось запросто впасти, а відвідувачів пускають… Хтось думає про безпеку клієнтів?

Чи справді  годують та ремонтують водночас, перевірили й ми – поїхали, замовили кафу, поспілкувались. Ситуація така:  біля входу у кафе стоїть металева конструкція для будівельних робіт, її клієнти щасливо оминають і потрапляють на територію кафе. Кількох відвідувачів застали на літньому майданчику. З останнього якраз зривали бляху. 



Тож і стукіт, і грюкіт, і зварювання з переривами – усе в комплексі з обідом. Замовлення робиш ще під накриттям, а вже доїдаєш-допиваєш під «чистим небом». Клієнти ж реагують по-різному: хтось обурюється, хтось шукає куточок, де не так грюкає, а хтось навіть не зважає.

- Я не буду тут сідати! Ти що – подивись, зараз щось  на голову ще скинуть, - говорить один із нових відвідувачів  до дружини. – Я ще такого не бачив…
Пара розвертається і йде.  Невдовзі приходить нова клієнтка. Сідає. Через грюкіт роззирається по сторонам і за кілька хвилин каже, що йде відмовлятись від замовлення.

Ми ж розраховуємось за замовлення та просимо офіціанта покликати адміністратора. Та з’явилась за хвилин п’ять.

 Представитись жінка відмовилась, мовляв, вона там не головна, є власники, то хай і пояснюють. Однак власників не виявилось, вони «тільки що вийшли». Ми ж попросили зателефонувати їм і покликати у заклад.


- Власник наш хворий. Прийдіть в понеділок. Раніше ніяк, - пояснює після дзвінка адміністратор. – Ну, ми ж нікого сюди силою не заводимо. Якщо людям некомфортно, то вони просто не будуть сідати. В нас ідуть поки що підготовчі роботи. А з понеділка ми вже не працюємо, закриваємось на ремонт. Це тільки сьогодні (9 вересня - прим. ред.) працюють трохи гучніше, в попередні дні було не так.

Коли ж почались «підготовчі» роботи, чіткої відповіді ми так і не отримали. Також адміністратор запевнила, що скарг від клієнтів не отримували і пригод ніяких не ставалось. 

Чи може  заклад працювати під час ремонту, ми поцікавились в Інспекції захисту прав споживачів. Там ситуації звісно здивувались, мовляв логічно, що на цей період заклад має бути закритим.

Відео дня


- Однак, виходить так, що скаржитись нам клієнт може у тому випадку, якщо йому в тарілку щось впаде, - кажуть спеціалісти Інспекції. – Це вже буде порушення   правил обслуговування. Але  саме по захисту прав споживачів щодо роботи в період ремонту нічого нема. Прописано тільки, що в закладах громадського харчування необхідно здійснювати ремонт не рідше одного разу на рік – все. Але не визначено, коли, як  і у який спосіб.  Це само-собою зрозуміло, що на час ремонту слід закривати. Можливо є щось у санстанції щодо порушення санітарних норм.

Про логіку у закритті закладу  на період ремонту говорять в Держархбудінспекції. Однак наголошують, що однозначно стверджувати про наявність якогось порушення можна тільки візиту їхніх інспекторів на об’єкт. Для цього обурені тернополяни повинні звернутись до них із скаргою. 

 
Довідка: 
Інспекції захисту прав споживачів  52-32-16
Держархбудінспекція - 52-80-69

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Ніяк не нажеруться тими грошима, готові ризикувати життям людей щоб набити свої кишені. Цікаво хто ж власник даного кафе ?!
  • Анонім

    я щось не розумію претензій відвідувачів. а що перед тим як заходити не видно ,що йдуть ремонтні роботи. , що не зрозуміло що відпочити спокійно не можливо. в чім проблема. що аж статтю писати. не захотьде. таких закладів в Тернополі безліч. для чого з мухи робити слона. ще мені одна проблема.

    Анонім reply Анонім

    Каше потрібно було закрити перед проведенням ремонтних робіт. Це грубе порушення. Що Вам не зрозуміло ?

    Анонім reply Анонім

    а розум включати відвідувачі не пробують перед тим як заходити в такі заклади,де йдуть ремонті роботи. перш за все потрібно самому думати про свою безпеку. те що там може щось полетіти не лише в тарілку ,а і на голову і видно і чути ще  здалеко.

    Анонім reply Анонім

    Як вам поснити, що зараз ми не говоримо про відвідувачів які ризикують своїм здоровям. Ми говоримо про власника закладу, який грубо порушує Закони України ..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up