У Тернополі на виклик приїхали п'яні медики швидкої, стверджують люди (ОНОВЛЕНО)


У Тернополі на виклик приїхали п'яні медики швидкої, стверджують люди (ОНОВЛЕНО)
У халатності звинувачують тернополяни бригаду медиків швидкої допомоги, яка 8 липня виїжджала на вул.Пушкіна,5. Мало того, що їхали довго, то ще й прибули п'яні на виклик, стверджують люди. Начальник швидкої каже, що чоловік помер на місці. А міліція вже перевіряє дії медиків.

Подія трапилася 8 липня близько 19.30. Чоловік виходив із магазину, впав і сильно травмувався, почала текти кров. Люди пишуть, що викликали швидку дуже довго, від 19.32. Читачі повідомляли про подію на сайт 20minut.ua. Далі дослівно: "19-58 приїхала машина і тут почався повни П...... Виходять два пяних в дупу "лікаря", один ледь іде, ноги підводять, старший мовчить, щоб себе не дуже продавати. Решту побачите на відео. По не перевірених його не довезли. Міліція, яка потім також приїхала обіцяла розібратися з швидкою. Не можу змиритися з тим, що до будь-кого з нас можуть приїхати отакі помічники і Ваша доля буде вирішена ...."

Сусіди і знайомі чоловіка розповіли кореспонденту 20minut.ua, що той чоловік - 45-річний Геннадій Лушпинський - від втрати крові помер.

 - Це - мій постійний клієнт, завжди купував томатний сік. Як і вчора, - розповідає продавець магазину “Сонячний”, біля якого і сталася трагедія, пані Анна. - От на банку того томатного соку він і впав. Через те скло і порізався. Я не знаю, чи він був п'яним, не помітила, зрештою, хіба то вже важливо? То його особиста справа, яким він був, а от те, що п'яними приїхали медики... Це як взагалі можна пояснити? Ми йому допомогти ніяк вже не могли. Якби то поріз артерії чи вени. А то ж глибока рана, в якій застряг шматок скла, розміром з півдолоні. Як там можна допомогти? То ми його просто перевернули на бік, щоб скло не влазило в тіло глибше. Воно потім випало з рани. От на дорозі ще видно сліди від крові і соку, які ще не змили до кінця вчорашній і нинішній дощ...

Відео дня

Те, що чоловік посеред дороги стікає кров'ю, побачили майже одразу.

 - Ми зразу ж викликали швидку, - розповідає далі Анна. - Але їхали вони 25 хвилин. Приїхали п'янючі, навіть говорити не могли. Ще й наїхали каталкою на тіло. То ми почали сваритися, що як так можна робити? Адже людина кров'ю стікає. А вони навіть нічого не відповідали. Просто мовчки поклали тіло на каталку і повезли до машини. Але й там про першу допомогу навіть не йшлося. Ми наполягалаи, щоб вони зробили хоч щось. А нам дорікнули, що ми їм заважаємо! Ми викликали міліцію, хотіли навіть машину швидкої затримати, щоб міліція глянула, в якому вони стані. Але потім вирішили, що чоловікові ще можна допомогти, а наші дії закінчаться плачевно... То щоб не мати на совісті, таки відпустили. Міліція приїхала за 40 хвилин після того, як ми побачили чоловіка на дорозі. Швидкої вони вже не застали...

Однак чоловік таки помер дорогою до лікарні, стверджує його знайома пані Юлія.

 - Я Геннадія багато років знаю, - каже жінка. - Знала навіть його маму. У нього сім'ї немає. Лише кіт і собака. То зараз тварини виють в опечатаній міліцією квартирі. Не знаю навіть, хто його ховатиме, бо в нього нікого немає... Сусіди казали, що попіклуються про це, але хто їм дасть тіло?

45-річний тернополянин працював на “Ватрі”, в ливарному цеху, розповіла пані Юлія.

 - Жив сам, сам про себе піклувався, як міг. Дуже добрим був, - каже жінка. - Чи випити любив – то не нам судити. Знаю, що вчора таки випившим був, бо бачила, як його попід руку вів знайомий. Може, щось святкували... Буквально минулого тижня Геннадій привіз мені два відра порічок з дачі. То це хіба погана людина? І отак сталося... Наскільки я знаю, то медики зі швидкої вже написали заяви на звільнення. Найбільше обурює, що вони ж не знали, на який виклик їдуть... Могли би приїхати і до малої дитини в такому стані...

коментар швидкої

Допомогти постраждалому медики вже не могли, стверджує директор Тернопільського міського комунального закладу «Станція швидкої медичної допомоги» Михайло Джус.

 - За словами лікаря, у чоловіка була пошкоджена крупна судина, це складний випадок, при якому реанімаційні заходи треба проводити протягом найближчих 4-5 хвилин, поки триває клінічна смерть, - каже пан Джус. - Наші ж медики приїхали через 15 – про це є відповідні записи в журналі. Тобто, допомогти лікарі вже не могли. Їм залишилося лише констатувати смерть, тому реанімацію і не проводили, як їм дорікають очевидці ситуації. Щодо неадекватної поведінки працівників швидкої, то була проведена експертиза, яка показала, що фельдшер і справді знаходився в стані легкого алкогольного сп'яніння. Лікар же пройшов дві експертизи, які показали нульові показники. Тобто, лікар випившим не був. Просто це вже був 11 виклик за той день, а ще спека, до того ж у людини є сімейні проблеми – все це разом і виглядало на відео, як неадекватна поведінка.

Допомогти постраждалому насправді не змогли би і свідки події, оскільки рана була занадто складною, стверджує пан Джус.

- Якби мова йшла не про пошкоджену крупну судину, а просто про поріз, то варто було би робити непрямий масаж серця та штучне дихання. Тут же дані заходи не допомогли би все рівно. Очевидно, могла бути пошкодженою навіть аорта. В Києві такі випадки може й є операбельними, але, на жаль, не в нас. Тож лікарі могли лише консттатувати смерть і відвезти тіло подалі від озлоблених людей.

Фельдшера ж бригади звільнять вже сьогодні, розповів пан Джус.

 - Лікар же отримає догану, оскільки він є керівником бригади, і не мав права допускати до роботи людину з алкоголем в крові, - продовжує пан Джус. - Також покарають керівників підрозділів на швидкій. далі триватиме слідство.

На подію 8 липня на Пушкіна,5 виїжджали і міліціонери. Правоохоронці перевірили медиків на вміст алкоголю в крові. Працівникам швидкої довелося двічі у різних закладах проходити медкомісії - у Тернополі та Збаражі. Після проведення експертиз, дійшли висновку, що п'яним був лише один медик з бригади. Подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 115 ККУ – умисне вбивство та 140 - неналежне виконання професійних обов’язків лікарями. Триває слідство. 

Тим часом в Інтернеті тернополяни висловлюють різні точки зору щодо дій медиків. наприклад і таку:

Довго думала чи писати даний пост, але судячи зі швидкості розповюдження, можу сказати одне хтось хотів "кіна" від самог...

Posted by Наталя Гресько on 9 липня 2015 р.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (110)
  • Анонім

    Лікарі ше толком з машини не вийшли як ті габлюди вже оприділили шо вони пяні. Отакий наш народ, а всі бля хочемо в Європу! Люди добрі, Європа то не файні дороги і дешева жратва, Європа то самі люди! А сюдячи по відео то ми бидло! І до тої Європи нам ше огого. За кордоном люди би позбігалися відразу шоб допомогти тій бідній людині, а не позбігалися шоб покричати, поскакати як в цирку. Ліпше би чмо одне з другим машину в сусідів взяло відвезли би скоріше його в лікарню. Але де ж то, ніхто рук не хотів пачкати!

    Зато бля оператор блатний був, який то всьо знімав на відео.

    Бідні ті лікарі, та зграя бабок налетіла на них то шо вони мали робити. Навіть якшо вони були пяні, то не бачу нічого такого шоб перешкоджати їм працювати і робити якесь шоу з того!
  • Анонім

    Переглянувши вдесяте це злощасне відео, нарешті стало зрозуміло, в чому проблема. Люди в натовпі спостерігали всю трагедію від початку - коли той чоловік впав і почав стікати кров'ю. В натовпі ще не зрозуміли, що вже все скінчилося і людина від крововтрати померла. Не маючи уяви про дійсний стан постраждалого, не розуміючи, що у нього була травма, несумісна з життям, і ніяким затисканням рани чоловіка не можливо було врятувати, - люди "зациклилися" на одній думці: - приїде швидка і буде рятувати хворого. Повторюю - люди не думали про те, що людина вже мертва і чекали від лікарів, що ті будуть зараз надавати допомогу. Тому й шоковані всі були, коли дії медиків розвивалися зовсім по іншому сценарію. Прибувши на місце виклику,  лікарі побачили ТРУП загиблого чоловіка і діяли відповідно. А що відразу без рукавичок - то може в них дійсно на кінець зміни закінчилися рукавички, от і не одягнули відразу.
  • Анонім

    как всегда, медиков наказать и уволить. А когда кто нибудь бригаду СМП поюбьет то общественности насрать, как и МВД, а потом люди хотят к себе другого отношения. Не говоря уже о том о каком супер качестве мед помощи можно говорить когда люди работают за 1300. Работают в экстремальных условиях с пустыми сумками и в аварийных машинах, выполняют грязную работу и далеко не по профилю, и пьяный погибший не подлежит осуждению а вот выпивший фельдшер враг народа, а может погибшему ну нужно было нажираться и падать?
  • Korotkevich Pavel

    мОЙ ОТВЕТ В ЮТУБЕ  НА ПРЕДОСТВЛЕННОЕ ВИДЕО.. ИЗВИНИТЕ.. НАКИПЕЛО...ВИДЕО уважаемый,к троллям готовящих в ленинградской области России я не отношусь, так как и к тем к которых готовят и на просторах Украинского нета... просто я пользуюсь головным мозгом и чего . уважаемый( разумеется не "ватник") рекомендую и Вам... Относящаяся к вашим коментам видео, затронуло меня как медика, работающего на службе "Скорой медицинской помощи" в течении 26 лет на реанимационной бригаде... Конечно, не все правильно сделала бригада КСП( можно все понять н учитывать банальный человеческий фактор под названием " з... ли" или по по- культурному просто усталость... и даже от постоянного общения с неадекватного и " патриотичного" общения с ТОЛПОЙ, которая везде всегда одинакова... . Я разумеется понимаю, что травма ( как пишется на многих ресурсах) была несовместима с жизнью))) , но позвольте не поверить... толпа, в котророй , возможно были и Вы?, кроме истерик должна иметь умного неистерящего ЛИДЕРА, который может просто отранясь от истерик просто оказывать помощь( поворот на бок , кстати, правильное действие, но и уметь оказывать сердечно- легочную реанимацию... К сожалению, в нашей стране. несовершенна служба Скорой помощи и доезды только на бумаге и в отчетах... , но почему народ нехочет учится элементарным навыкам первой помощи и методам сердечно- легочной реанимации??? есть курсы, но все ленятся и ничего не хотят, полагаясь на некого волшебника с о Скорой...по поводу нетрезвости.. не верю и все... перчатки фельдшер не мог одеть так как его и бригаду трахали целый день и просто руки влажные.. и нервы от неадекватной толпы.. конечно - есть ошибки.. но они просто забрали ТРУП от глаз неадекватной толпы и правильно сделали.. Смерть не бывает только виной медиков она лежит в основе безразличного общества в целоМ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up