Партнер рубрики Події

У Тернополі тарифи на проїзд у маршрутках підняли до 3 грн


У Тернополі тарифи на проїзд у маршрутках підняли до 3 грн
Проїзд у тернопільських маршрутках подорожчає уже з 1 березня. Звичайний тариф для дорослих буде 3 грн за поїздку,а у соціальних - 2,50 грн. Для школярів проїзд коштуватиме половину, тобто 1,50 грн у звичайних маршрутках і 1,25 грн у соціальних.

Відповідне рішення прийняли на засідання виконкому в обідню пору у вівторок, 17 лютого.

- Ціна на дизельне пальне росте шаленими темпами. Уже сьогодні воно коштує більше 22 гривень. Тому виконавчий комітет вирішив підняти тарифи, щоб не згубити даний вид транспорту, - каже начальник управління транспорту Ігор Мединський. - Хоча перевізники просили підвищити тарифи до 4 гривень, але виконком зважав не тільки на розрахунки, але і на платоспроможність пасажирів нашого міста.
Отже, з березня тернополяни за проїзд у звичайних маршрутках платитимуть 3 грн, а у соціальних - 2,50 грн. Для учнів загальноосвітніх шкіл проїзд у звичайних маршрутках буде - 1,50, у соціальних - 1,25. Для пенсіонерів в жодному виді транспорту нічого не змінилось. 

За словами Ігор Мединського, 20 автобусів зняли з маршруту і перевізники розірвали угоди. 

Відео дня

- Це - 15 автобусів, які ми скоротили ще раніше рішенням виконкому, і ще 5, які були у резерві, - каже Ігор Мединський. - Наразі на маршрутній мережі є 211 автобусів, а було 226. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (34)
  • Микола Унгурян

    звичайно що підвищення тарифів це погано для громадян, але ж і на ціни на паливо подивіться.

    Тарифи розраховувались при ціні на дизель 10-11 грн, зараз 20-23 грн.

    Звісно що варто було б і спочатку незалежний аудит првоести - а може вистачиило б зрізати "маржу" власнику маршрута.
  • Осадчук Ирина

    Я лікар стоматолог, поставила пломби фотополімерні по 100 гр  не по 300 якінші, бо реально люди грошей не мають і нічого ,маю дохід, тільки не 100 чи 500 відсотків, а 20))) тому думаю по гривні за проізд не так страшно, людьми будьте і не наживайтеся один на одному, міняйтеся люди і всім легше жити буде

    Анонім reply Осадчук Ирина

    а видалити залишок зуба скільки вартує?

    Осадчук Ирина reply Анонім

    Напишіть мені а контакт, а то вигдядае як реклама, стаття не про зуби а про ціни на проізд, я просто привела приклад, що можна заробляти не наживаючись на людях)))))
  • Анонім

    Всім хто стогне за підвищення - згуртуйтеся і відкрийте маршрут по 1 грн, докажіть всім і не нийте. Візьміть калькулятор і порахуйте.
  • Анонім

    Чого ви всі так стогнете, купіть автобус і зробіть маршрут по 1 грн. І всі тернополяни будуть вам вдячні!!!!!! Візьміть калькулятор і порахуйте, а то кожен тягне в свою сторону,щоб тільки собі було добре. ПО 10 коп за проізд не хочете????????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up