Партнер рубрики Події

У Тернополі пікетують проти забудови ринку на "Алясці" (ОНОВЛЕНО)

У Тернополі пікетують проти забудови ринку на "Алясці" (ОНОВЛЕНО)
На пікет проти будівництва зібралися вранці у п'ятницю, 14 серпня, тернополяни в мікрорайоні "Аляска". Вони - проти забудови частини тамтешнього ринку.

Кілька десятків тернополян - учасників пікету - ходять по пішохідному переході туди-сюди із плакатами.

На тому ж переході сталася пригода з маршруткою. Люди стверджують, що вона збила людину, але потерпілого немає. Наразі міліція з'ясовує обставини. 

Коментар ДАІ

Відео дня

- Поступила інформація, що автобус наїхав на пішохода – на місце виїхав наряд. Факт наїзду не підтвердився. На місці інспектори з’ясували, що ніби якийсь чоловік вдарив кулаком по автобусу. Правоохоронці на місці, аби забезпечити правопорядок, повідомив інспектор сектору кадрового забезпечення та профілактичної роботи обласної ДАІ Микола  Ігнатченко. 

Півтори години з 8 до 9.30 ранку п’ятниці тривав пікет підприємців міського ринку, що на Володимира Великого. На початку акції кілька десятків підприємців ринку та громадські активісти з плакатами ходили по пішохідному переходу, протестуючи таким чином проти забудови ринку. Десь через півгодини трапився інцидент з маршруткою, і люди продовжували свою акцію на тротуарі біля ринку уже без плакатів.

- Люди протестують, люди хочуть привернути увагу, бо вони тут по 15-20 років працюють, а їх виганяють з ринку, - зазначила підприємець ринку Наталія Ковтун. - Через тиждень ми записані на прийом до Надала, надіємося, він нас прийме. Ми будемо боротися за свої робочі місця. Ми бачимо, що щось відбувається. Там чи там копають ямки, ми запитуємо робочих, а вони нічого ні відповідають, мовляв, нам сказали. А вчора вже шифер розбирали з павільйону. Нам нічого не говорять і нічого не пропонують, директор до нас не приїжджає. Ми не хочемо втратити свої робочі місця.

Реакції на свій виступ люди не побачили – представників адміністрації ринку на місці пікету не було. Скарги людей змушений був слухати заступник начальника міської міліції Андрій Фірман, який був на місці через оформлення ДТП. Перед пішохідним переходом стояла 18 маршрутка з побитим лобовим склом і працівники міліції оформлювали ДТП.

Водій маршрутки стверджує, що скло кулаками побили протестувальники. Натомість люди мають іншу думку. Одні стверджують, що скло вже було побите і люди скло не били, інші говорять, що водій ледь не наїхав на одного з пішоходів, який йшов на роботу. Він і вдарив по склу. Треті стверджували, що водій таки збив якогось чоловіка. Проте потерпілого на місці не було.

Як повідомив Андрій Фірман, повідомлення про дану подію внесено до журналу  єдиного обліку. На даний час проводиться перевірка. На місці інциденту працює слідчо-оперативна група.

Ближче до 10 ранку люди пішли на свої робочі місця, а тим часом на ринку робочі продовжували розбирати шифер з критого павільйону.

Коментар міської ради:

Тернопільська міська рада не надавала жодних дозволів на зведення багатоповерхового будинку із торговим комплексом на цій території.

Згідно із дозвільними документами, там запланована реконструкція існуючих приміщень та облаштування додаткових торгових рядів. Існуючі приміщення лише осучаснять для покращення умов для підприємців та покупців.

Таким чином, призначення ринку, як і його подальша діяльність на цій ділянці залишається незмінною та навіть збільшиться додатковими торговими рядами.

Звертаємося до тернополян не піддаватись на провокації від так званих «громадських активістів», які намагаються скомпрометувати діяльність Тернопільської міської ради та поширюють недостовірну інформацію. З будь-яких незрозумілих питань щодо діяльності органу місцевого самоврядування звертайтеся особисто у міську раду або за телефоном 15-80.

До слова, сьогодні представники міськради зустрінуться з підприємцями ринку для роз’яснення даної ситуації. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (41)
  • тойво

    колись і ринкам прийде кінець.
  • Анонім

    Хай собі в села той срач переносять. Там кошмар на тому базарі робиться, сморід страшний, бидлам всюди. А рагулі з БАМу вже надоїли. Та ви не одні в міті живете, будуйте за містом, де не курсує транспорт і ходіть собі туди. А то ніде такого цирку не має в місті, тільки там стихійний ринок, а як дощі починаються, то там взагалі не пройти... Село якесь рогате...

    Анонім reply Анонім

    Не подобається - сам на "виход" : живи за містом, там, де за твоєю ж пропозицією не ходить транспорт і харчуйся простроченими салатами з супермаркетів! Такі коментарі 100 % пишуть гімнярі, які немають дітей, та й самі вбільшості живуть на кошти батьків

    Анонім reply Анонім

    100 %, підтримую
  • Олег Фостяк

    На цьому стенді мають бути розміщені основні показники, а основними показниками ринків є кількість торгових місць. За кількістю торгових місць одразу можна визначити чи достатня площа земельної ділянки, тому замовник та влада можуть надати все крім основного показника потужності, або будуть хитрити, забувати, помилятись але не дадуть. До речі торгові ряди це не назва об'єкту а назва обладнання як столи, крісла, холодильне обладнання. Чи чули ви коли-небудь щоб проектували холодильник з мансардою чи столи з кріслами з гаражами? А торгові ряди з мансардою можна... За приблизним розрахунком для торгового центру на залізничному вокзалі по його потужності ще потрібно більше гектара землі тобто майже увесь привокзальний майдан слід долучити при чому уже законно.
  • Микола Унгурян

    якщо б Тернопільська міська рада працювала на громаду і діяла відкрито то звісно що люди можливо б повірили в "реконструкцію" ринку. Але влада як завжди бреше.

    Крім того, якщо вже видали містобудівні умови на реконструкцію ринку, і вже розроблений проект і отримано дозвіл на ведення будівельних робіт, то мав би бути вивішений інформаційний стенд з повною назвою об"єкта будівництва, розробником преокту, генпідрядником, технаглядом і т.д., де мала б бути інформація що там будуть робити і хто буде робити.

    Тому швидше всього що влада тишком-нишком віддала ще один ласий шмат землі любим друзям.



    п.с. Хоча ринок там дійсно потребує впорядкування.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up