У Тернополі працівники "Теплокомуненерго" пікетували міськраду

У Тернополі працівники "Теплокомуненерго" пікетували міськраду
Близько двох сотень працівників КП "Теплокомуненерго" вийшли на пікет у вівторок, 20 жовтня, о 8.00. Мітингувальники вимагають свою зарплату.

Люди не отримували заробітну плату від липня цього року, лише вчора їм на картки кинули зарплату за перший місяць. Керівництво підприємства обіцяло, що до четверга вся заборгованість буде таким чином погашена - щодня виплачуватимуть зарплату за один місяць. Однак працівники в такі обіцянки не вірять.

 - А що буде потім? Виплатять нам зараз ці зарплати, а з листопада знову будуть борги перед нами? - бідкається працівник підприємства пан Степан. - Як почати опалювальний сезон, коли ми, тепловики, не отримували зарплати за останні місяці? З листопада знову почнуться борги. Тож ми плануємо піти під міську раду і вимагати своїх грошей.

Однак йти нікуди не довелося - влада міста сама прийшла на збори тепловиків. Заступник міського голови Владислав Стемковський, який зараз виконує обов'язки Сергія Надала, запевнив працівників, що заборгованості не буде. Адже якщо за літні і частину осінніх місяців зарплату їм мали виплачувати із повернення ПДВ, то з листопада кошти на це підуть вже із платежів тернополян за опалювальний сезон.

Відео дня

 - Ми взяли позику в тернопільського підприємства "Креаторбуд", ці кошти підуть на погашення заборгованості по зарплаті за ці чотири місяці, - пояснює пан Стековський. - Вчора мільйон гривень вже витратили на зарплати, те саме зробимо і сьогодні, і так до четверга, щоб до кінця тижня ніяких боргів вже не було.

Такі позики із поверненням є звичайною практикою, переконує директор тернопільського КП "Теплокомуненерго" Андрій Чумак. Ці кредити є безвідсотковими. Вони дозволяють погасити борги, доки не надійдуть поступлення від держави. Загальний борг підприємства зараз близько шести мільйонів гривень, з них 4,8 - це зарплати.

Previous Next

Однак ніякі обіцянки тепловиків не переконали. після зборів та розмов із начальством, вони вирушили до міської ради. Там вимагали, аби мер міста вийшов до них.

Як пояснили в міській раді, мера на місці не було, крім того, він зараз у відпустці, адже готується до виборів. 

Після пікету під міською радою тепловики вирушили ще й під податкову, аби вимагати своєчасної виплати тих коштів, які мали піти на їхні зарплати.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • marijka

    трубу вквартирі ремонтує жек  звертайсьте туди

    Івасик Телесик reply marijka

    Теж було так подумав. Але представник тепломереж підтвердив, що і труби, і батареї в квартирі повинні латати саме вони.
  • Anonymous

    вода з гарячого крана холодна тиче, а опалення включили 11 жовтня, тоді як раз було дуже холодно, люди тут причому, що вам зарплати не дають..

    Анонім reply Anonymous

    сам зрозумів що написав?
  • Івасик Телесик

    Вже третій день мені латають трубу в квартирі. Відключили опалення і забили великий болт. Телефони тупо не беруть, або скидають. Дякую вам велике "теплокомуненерго". Могли хоча б трубочку підняти і повідомити що у нас страйк, так то і так, майстра направимо тоді то і тоді... Вибачте що мерзнете і чепаєте воду... Але ж нє, тупо будем ігнорити користувачів, які вам і відраховуюють грошики на зарплату. А те що вам їх не платять дякуйте владі, людей за що мордувати?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up