У Тернополі штурмували міську раду (ОНОВЛЕНО)

У Тернополі штурмували міську раду (ОНОВЛЕНО)
Біля міськради в Тернополі від ранку 25 квітня гаряче: там зібралося близько сотні городян. Вони хотіли потрапити на сесію, але їх не впускала охорона. Після третьої спроби - о 9.15 год - люди таки вибили двері в мерію. Хол закидали шинами.

На пікеті були представники різних громадських організацій. Вони, зокрема, виступали проти незаконної забудови міста та роздачі земельних ділянок наліво-направо та інше. Спочатку люди просто висловлювали своє обурення через проблеми міста та скандували гасла, а потім кілька людей почали ламатись усередину мерії.
Хроніка подій: 

10.56 - Люди гукають Надалу "Ганьба" та думали вкотре потрапити у міськраду. 
Усередині мерії - із десяток правоохоронців. Дехто - у бронежилетах та із пістолетами.

10.46 Надал пішов до пікетувальників. Сесію продовжує секретар Ігор Турський. А мер коротко розповів громаді  про створення депутатської комісії щодо вирішення питань, які озвучували активісти у сесійній pалі та пішов. Люди залишилися незадоволеними його виступом.

Відео дня
>

10.22 - Близько години представники від громадськості виступають у сесійній залі мерії. Одні піднімають земельні питання (протиправна забудова землі та роздача земельних ділянок), інші - питання фінансування підприємств міськради, МШЕД тощо. 
Тим часом під стінами мерії перебувають близько 200 активістів. Люди очікують, що до них вийде Сергій Надал. Перед входом до будівлі - міліцейський кордон.

9.15. Пікетувальники зайшли в середину мерії. Там зараз чути сльозогінним газом, почалася штовханина, передає журналіст 20minut.ua з місці подій.

8.45. Близько сотні людей зібралися біля міської ради. Там наш журналіст побачив представників УНА-УНСО, Правого сектору, Самооборони Майдану та інших організацій. Є також люди в балаклавах. Кажуть, що вони - не провокатори та не сепаратисти. Розмовляють українською.
Люди періодично скандують "Ганьба" і пропонують своїх представників відрядити на сесію. Але їх не впускають у мерію. Центральний вхід охороняє міліція та автомайданівці. Останні кажуть, що підтримують не Надала і компанію, а хочуть "захистити цей будинок".
Біля в'їзду у задній двір мерії є козаки. Там вони нікого не впускають і не випускають.

Нагадаємо, саме сьогодні о 9 год мала початись сесія міської ради. Переважна більшість із цих питань сесії - земельні.
Представники громади оголошували, що влаштують для мера і депутатів коридор ганьби - ще з 8 год ранку. Натомість мер вчора на прес-конференції заявив, що біля міськради на п'ятницю готують провокації і що вони їх не допустять.
Люди з плакатами почали збиратися біля міськади і справді від ранку. Але депутати на сесію спокійно проходили.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (78)
  • Anonymous

    Землю роздають на ліво і на право, а ті люди які живуть по гортожитках і вже купа років (20-25 років) стоять на державній черзі нічого не отримують. Де справедливість, віддаєте землю під забудову то виділяйте щось і людям?
  • Anonymous

    Гандуревич ти Надаловський не замилюй очі громаді Путіном,бери автомат та звиздуй воювати,чи із Міськ ради дупу не висуниш????
  • Anonymous

    Ти про Путіна Думаєш,а у нас у Тернополі другий Янукович,поки люди на майдані кров проливали цей піндос Надал землю деребанив і парки,а ви про Путвна думаєте ,поки скот Надал багатіє і закатує місто у бетон!просніться і хто не думає про місто то беріть свого сраного Надала та його свору та разом звиздуйте воювати із Путіном!Спочатку потрібно під носом навести порядок,а не слухати тих Надаловських піндосів,які притупляють громадську пильність Путіном,щою збагачуватися,Подивіться на що перетворилися парки???і яка їх стала площа???Де майданівські гроші????мабуть у будинку Чашки????За Україну нехай політики дбають які прийшли до влади по костях Небесної сотні!А ВИдорогі громадяни наведіть порядок у себе під носом,а не із москалями боріться просираючи своє!
  • Anonymous

    піндоси Ви Надалоські
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up