Партнер рубрики Події

Ультиматум керівництву ДАІ від активістів через інспекторів-хабарників

Ультиматум керівництву ДАІ від активістів через інспекторів-хабарників
Автомайданівці вже всі дані і докази передали керівнику Департаменту ДАІ в Київ, а в місцевого очільника вимагають звільнити вимагачів у погонах. Активісти обурені поверненню на тернопільські дороги хабарників із жезлами та погрожують пікетами і припиненням співпраці

Водію-тернополянину, який порушив правила і перетнув суцільну смугу, працівники ДАІ пропонували: або складаємо протокол та платиш штраф, або «рішаємо». Активісти тернопільського осередку ВО «Автомайдан» обурені поверненням хабарників в погонах на дороги області та вимагають у начальника обласної ДАІ негайно звільнити їх з роботи. В іншому разі погрожують пікетами, припиненням будь-якої співпраці та допомоги навіть тим працівникам ДАІ, які зараз воюють в зоні АТО.

Вибір – або платиш офіційний штраф, або вирішуємо питання без протоколу за окрему плату – запропонували працівники ДАІ тернопільському водієві. Це трапилось 25 листопада близько 16.00 на трасі Тернопіль-Підволочиськ, поблизу с. Ступки.

Водій погоджується, що правила порушив і готовий був понести покарання, але обурився поверненням на дороги області людей у погонах, які пропонують закрити очі на порушення за окрему плату. Тому чоловік звернувся до активістів тернопільського осередку ВО «Автомайдан». Також повідомив, що разом з ним затримали ще одного водія за подібне порушення, якого працівники ДАІ чомусь відпустили. Коли чоловік поцікавився, чому так – інспектори і йому одразу віддали документи, сіли до службового авто і поїхали.  

Відео дня
  • Ми виїхали на місце, яке вказав водій, - розповів голова ТО ВО «Автомайдан» Ігор Василів. – Працівники ДАІ за тих 10 хвилин вже переїхали і стояли при в’їзді в с. Романівка. Коли ми під’їхали до патрульного авто, ці ж працівники ДАІ вже зупинили вантажівку і «Рено».

Водії цих авто саме просили інспекторів повернути листок, на якому вони записали їх особисті дані. Інспектори відпирались, мовляв, нічого не записували. Однак, на руці одного з них активісти помітили напис шариковою ручкою. Це були дані автомобіля водія, який раніше поскаржився автомайданівцям, що у нього вимагали хабар.

  • Нас цікавить, на якій підставі інспектори ДАІ незаконно збирають особисті дані водіїв, - каже Ігор Василів. - Збирання інформації без згоди на те власника є незаконним.

Водії також повідомили активістам, що працівники ДАІ фотографували їх на місці зупинки на мобільні телефони і погрожували, що штрафи прийдуть разом з фото додому.

  • У інспекторів ДАІ вилучені два листка з особистими даними громадян – все було записано на обкладинці книжки протоколів, - повідомили автомайданівці.  - Фото цих записів у нас є. Однак, ми не публікуємо їх через захист персональних даних.

Окрім того, патрульне авто інспектори запаркували  з порушеннями, запевняють активісти.

  • Ми звертаємось до начальника обласної ДАІ Андрія Матрифайла з вимогою звільнити цих інспекторів і провести службове розслідування щодо працівників 2-го взводу батальйону ДПС, - заявив Ігор Василів. – Вважаємо, що ми маємо повне право це робити.

Активісти «Автомайдану» нагадують керівництву ДАІ, що саме вони повернули інспекторів на дороги після погромів та ночі гніву. Саме автомайданівці чергували разом з інспекторами протягом чотирьох місяців, адже хотіли змінити щось в державі. Саме активісти «Автомайдану» постійно допомагають працівникам ДАІ, які зараз в АТО.

  • Вимагаємо відновити круглі столи у ДАІ, які проводили одразу після Революції Гідності, - каже Ігор Василів. – Адже під час цих зустрічей активісти повідомляли керівництву ДАІ про подібні випадки і безлад, який собі дозволяють чинити його підлеглі.  

До речі, копії фото листків, де двоє інспекторів збирали особисті дані водіїв, активісти вже передали керівнику Департаменту ДАІ п. Сіренку.

  • Попереджаємо, якщо не будуть вжиті заходи щодо вищевказаних вимагачів у погонах, ми пікетуватимемо обласну ДАІ і припиняємо будь-яку співпрацю і допомогу навіть тим інспекторам, які зараз служать в АТО.

    Якою буде реакція на інцидент начальника обласної ДАІ Андрія Матрифайла - читайте згодом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • mobikkom

    Думаю по цьому факту буде подібна відписка,нічого не помінялося,ДАІшники дерли з людей останні гроші і зупинки не буде.Люструвати їх треба.Просто включіть Ю Т УБ і вся люстррація на відео.     Г А Н Ь Б А         А Ми їх утримуємо
  • Анонім

    там до того списку додати з Бережан Бойка,який на Покрову за 3 хвилини склав протокол і виніс постанову,а обласному ДАІ відповіли,що так ударно працюють гайці
  • Анонім

    "Браво" пану обласному очільнику ДАІ!! Риба гниє з голови!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up