В Тернополі жінки і матері бійців батальйону "Збруч" перекрили дорогу

В Тернополі жінки і матері бійців батальйону "Збруч" перекрили дорогу
"Поверніть нам наших чоловіків" вимагали дружини бійців батальйону "Збруч". Чоловіки уже рік відслужили і мають бути демобілізовані, як цього вимагає закон. Проте бійців не відпускають додому.

Аби привернути увагу до цієї проблеми, кілька десятків дружин, матерів, сестер бійців зібралися на пікет у Тернополі вранці, 17 березня. Жінки з'їхалися до Тернополя з різних районів області. Спершу вони зібралися біля Надставної церкви, а потім з плакатами колоною вирушили через дамбу Ставу до нерегульованого пішохідного переходу навпроти зупинки "готель "Галичина". Люди перекрили перехід, ходячи по ньому туди сюди. Деякі жінки говорили, що ходитимуть тут доти, доки не відпустять їхніх чоловіків.

До слова, в батальйоні "Збруч" служить понад 130 бійців. Тепер він є частиною 128-ї гірсько-піхотної бригади. Їх мобілізували у березні 2014 р., тобто рік тому.

Previous Next

- Мого чоловіка призвали 18 березня 2014 року, - розповідає дружина бійця Неля Іваніцька з села Тютьків Теребовлянського району. - У нас дві донечки 12-ти років і 6-ти років, які дуже сумують за татом. Чоловік був у відпустці лише раз, наприкінці жовтня. Потім обіцяли ще одну, але вже чотири місяці ми його не бачили. Зараз 40-річний Юрій – чоловік Нелі служить під Маріуполем, куди перевели батальйон "Збруч" з Херсонщини.
На щастя, коли сталася трагедія з бійцями з батальйону "Збруч" у селі Червоний Чабан, чоловік був на чергуванні дальше від цього місця.

Відео дня

- Ми просимо відпустити наших чоловіків, хочемо достукатися до сердець командирів, щоб вони нас зрозуміли, щоб знайшли заміну нашим хлопцям і відпустили їх додому, - каже Неля Іваніцька. -  Адже вони вже виконали свій обов’язок перед країною та відслужили рік. Мій чоловік не ухилявся від мобілізації, він пішов захищати країну. І ним можна лише пишатися.

Жінка додає, що один пікет на захист бійців батальйону "Збруч" їх рідні вже організували 14 березня у Тернополі. Тоді до них вийшли представники обласної влади і пообіцяли, що хлопців відпустять упродовж трьох днів, але обіцянки так і не виконують.

До слова, поки тривало перекриття дороги, рух транспорту був заблокований. Авто та маршрутки, які хотіли проїхати через дамбу просто розверталися назад і шукали собі інші шляхи об'їзду. Відтак, пасажири, які збиралися добратися з "Дружби" до Центру маршруткою чи тролейбусом зробити цього не змогли. Багато людей просто йшли пішки. До слова, рух транспорту з Центру на Дружбу перекрили працівники ДАІ біля Надставної церкви. Аби таким чином уникнути заторів на дамбі Ставу.

коментар військового комісара

Ситуацію щодо демобілізації бійців з батальйону "Збруч" прокоментував під час брифінгу 16 березня обласний військовий комісар Володимир Катинський.

- Демобілізація "Збруча" буде тоді, коли керівництво сектору віддасть наказ на звільнення військовослужбовців, - каже він. - Безпосередньо в батальйоні все готово для звільнення, більше я нічого сказати не можу.

Комісар також зауважив, що за бійцями залишаться їхні місця роботи, на якій вони працювали до служби.

- Я думаю, що ми не дамо, щоб їх звільнили з роботи, - каже він. -  Це питання поставив на нараді і голова обладміністрації, і я так само буду це діло контролювати, наскільки зможу. Якщо будуть такі прецеденти, хай звертаються, в тому числі і до мене. І ми будемо це поширювати. 

До слова, станом на 15.30 перекриття дороги ще тривало. Мешканці "Дружби", яким потрібно було до Центру, йшли через дамбу пішки. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Смішно і грішно, у сусідньому пості користувачі з піною у рота кричать, що не підуть в АТО. Дівчата, у вас є можливість поспілкуватись із тими, хто косить... Просто плюйте в лице тим ссикунам, які косять від повісток...
  • Anonymous

    Ага.Буде хтось рвати жили за людей,яких попруть з роботи,бо рік збереження соцгарантій минув.Скотиняки...

    П.С.:Теж йшла пішки з Дружби,але людей чудово розумію
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up