Партнер рубрики Події

В Тернополі відкрили дендрарій

В Тернополі відкрили дендрарій
Дендрарій (міні-сквер) з десятками видів рослин, з цікавим ландшафтним оформленням та лавочками для відвідувачів облаштували на території школи-колегіуму Патріарха Йосифа Сліпого (школа №12 на Юності).

Дендрарій займає близько 12 сотих та налічує сотні, зокрема й екзотичних, рослин. Приміром в центрі ландшафтного об’єкту посадили рослину Гінкго білоба. Ця рослина тривалий період вважалась вимерлою, занесена до червоної книги світу і живе більше тисячі років.
Цікаво що дендрарій облаштували без затрат бюджетних коштів. Ініціатива народилась в керівництва школи, громадської організації «Екоальянс», кафедри геоекології ТНПУ. Рослини безоплатно надали лісгоспи та розсадники, техніку та грунт будівельники, кошти на матеріали дали підприємці та доброчинці, а роботи виконували школярі, працівники школи, громадські активісти, студенти, мешканці довколишніх будинків. Дендрарій ще не завершений на 100%. Виконали основні роботи. В задумах його творців порепаний асфальт замінити дрібною галькою чи подібним матеріалом. Крім того, можливо, з’явиться більше лавочок та декоративних елементів. Проте основна робота зроблена, а тому тернополяни можуть приходити та відпочивати.
 - Дендрарій створили і для школярів, аби могли там час проводити та рослини доглядати і для тернополян аби мали куди прийти і культурно відпочити, - каже депутат міської ради від округу де знаходиться школа Андрій Шкула. - Але відпочинок, наголошую, культурний. Це школа, тому про дозвілля з алкоголем чи шумні розваги варто забути. За територією дивляться працівники школи, а також відеокамери. Сподіваюсь таких ситуацій як в Центрі, коли хтось викопував на дачу висаджені рідкісні рослини, біля школи не буде. Це дійсно гарне місце для відпочинку де можна посидіти, помилуватись рослинами і ландшафтом, провести час з дітьми.
Створювати подібні місцини, переконаний депутат, під силу чи не в кожному дворі. Вони будуть не такими масштабними, але як показав досвід школи - головне бажанння та ідея, а все решта буде. Ото ж радимо завітати в школу-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого (школа №12 на Юності).

 


Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Башта Олександр

    Убогість думок породжує убогість репортажів, які тому і не підписуються автором.

    А "рослина яка вважалась" то дерево, яке росте з успіхом в наших широтах, гарний екземпляр можна побачити в ботанічному саду м. Кременець.

    Цікаво, просто для приколу , це вже скільки разів на цьому одному "дендрарії" піариться журналіст Шкула у своєму ж змі ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами Від читача 09:57 Ефективна співпраця на допомогу людям 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up