Партнер рубрики Події

В зоні АТО загинув тернополянин Віктор Гурняк

В зоні АТО загинув тернополянин Віктор Гурняк
Вранці 19 жовтня у бою біля Бахмутки та Смілої загинула Неймовірна Людина – тернополянин Віктор Гурняк. Усі, хто знав цього Героя, не можуть повірити в це нещастя... В Тернопіль його тіло мають привезти у вівторок, 21 жовтня. Попрощатися з Віктором - можна буде в катедрі - орієнтовно о 13 год.

Світлий, щирий, добрий, чесний, справжній лише таким був Віктор Гурняк. Без перебільшення, він запам’ятається, як один із кращих серед нас...

- Мені важко про це говорити, не хочу згадувати деталей, - сказав за декілька годин після загибелі Віктора тернополянин Сергій, який воює в "Айдарі". - Ми привезли Віктора в Щастя. Звідси повеземо в Тернопіль.

Наразі побратими Віктора оформлюють документи і готуються сьогодні, 20 жовтня, вирушати зі Сходу до нашого міста. В Тернопіль вони приїдуть у вівторок. 
Орієнтовний графік прощання з Віктором, як кажуть пластуни, такий:

Вівторок, 21 жовтня
07.00 – приїзд на Збаразьке КПП, морг., бальзамування. Тернопіль
11.00 – прощання вдома. Тернопіль.
13.00 – прощання в Катедрі. Тернопіль.
18.00 – виїзд на Львів.
22.00 – церква на Варшавській, приїзд і перебування до ранку.

Середа, 22 жовтня
11.00 – церква Петра і Павла. Похорон.
13.00 – поховання на Личаківському кладовищі. Львів.
 

Відео дня

Віктор Гурняк у складі батальйону «Айдар» вивозив поранених бійців з місця бойових дій і загинув внаслідок обстрілу ворогом, повідомляє Пластовий портал.

Сам Віктор довший час був волонтером та возив допомогу на передову. Згодом вирішив піти добровольцем у батальйон «Айдар».

Довідка: 

Ст. пл. скоб. Віктор Гурняк народився в 1987 році. Родом з села Городниця  Гусятинського району на Тернопільщині. Навчався в 27 загальноосвітній школі в Тернополі, згодом в Технічному коледжі Тернопільського Державного Технічного Університету (тепер Тернопільський національний технічний університет). Працював в щоденній газеті «20 Хвилин» та був редактором пластового часопису «Цвіт України». Брав участь в проектах Інституту Політичної Освіти та Міжнародного Республіканського Інституту. 

Очолював в Тернополі Молодіжну громадську організацію «Фундація Регіональних Ініціатив» та був прес-секретарем партія «ПОРА» в Тернопільській області. Працював фотокореспондентом інформаційного агентства УНІАН, фотографував для міжнародної інформаційної агенції REUTERS. Спільно з друзями заснував фотоагенству LUFA. У 2014 році приєднався до команди інтернет-проекту INSIDER.

Разом з дружиною Іриною виховував доньку.

Протягом останніх місяців Віктор забезпечував необхідним спорядженням бійців «Айдару» та інших батальйонів, збираючи кошти і закуповуючи необхідні речі, самостійно доправляв допомогу в зону АТО, допомагав із транспортуванням вантажів.

До Пласту Віктор Гурняк вступив у 14 років. Належав до гуртка «Сірі вовки», що входив до куреня ч. 29 ім. Юрія Старосольського. В 2004 році є одним із співзасновників, і перший курінний куреня ч. 77 ім. Івана Гавдиди. Згодом став членом 15 Куреня УСП «Орден Залізної Остроги» ім. Святослава Завойовника. Виховував юнацький гурток «Орли». Був заступником з виховної роботи станичного та окружного проводу. Керував інформаційною ділянкою в Тернопільському Пласті. Організатор багатьох акцій та комендант Крайового табору «Легіон-11». 

Редакція сайту te.20minut.ua висловлює співчуття рідним і близьким загиблого. Герої не вмирають!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Павло

    Герої не вмирають!!!
  • Піпко Наталія

    не знала його особисто, але від того не менш боляче... знову йдуть від нас найкращі, найгарніші, найсміливіші....спочивай з миром.....
  • Галушкина Галина

    перемирие....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • yolkin7

    Один Бог це все може зупинити......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up