Партнер рубрики Події

Від похмілля рятуються таблетками і травами

Боротись із похміллям можна як аптечними ліками – якщо вистачить сили дійти та купити, так і народними способами – традицій та способів тут, хоч греблю гати. Проте у кожному окремому випадку слід шукати «свій» рецепт.


Так, наприклад, покращувати здоров’я вранці після святкування  можна усілякими таблетками та порошками. Так, найчастіше у аптеках  пропонують «Медихронал», «Алька-Прим», «Алка Зельцер», «Сорбекс».

- Буває по-різному, одні клієнти приходять і просять конкретно якийсь препарат, а інші просять поради, - розповідає провізор Світлана (прізвища не вказала – прим. ред.). – Тож і пропонуємо різні засоби. Одні з них  знімають загальні симптоми  похмільного синдрому, інші мають додаткову дію, бо містять глюкозу тощо. 


Так, «Медихронал»  - це порошковий напій. Ціна двох пакетів – орієнтовно 21 грн.  Засіб знижує симптоми гострої алкогольної інтоксикації.  Такі ліки як «Алька-Прим», «Алка Зельцер», якими рятуються від похмільного синдрому - це шипучі таблетки. Коштує одна така таблетка – орієнтовно чотири гривні. І їх зазвичай купують поштучно. 


- При нудоті після святкування варто пити сорбенти, - продовжує пані Світлана. – Це звичайне чорне вугілля.  З’явився недавно і спеціальний  «Сорбекс». У ньому, окрім вугілля, ще усілякі вітаміни, бактерії. У кожній саше по дві гранули. 

Коштують ці чудо-ліки від післясвяткових  симптомів і не так дешево. Так, одна пачка цього засобу коштує орієнтовно біля 100 грн.

- Але ти людям, які мають хронічні захворювання кишково-шлункового тракту, хоча їм не варто взагалі пити, слід ще порадитись з лікарем щодо прийому будь-якого засобу, - додає провізор.   

Відео дня



Допомагає ромашка і м’ята
Якщо ж у дію таблеток ви не вірите, мовляв, вони знімають тільки легкі симптоми і допомогти можуть тільки іноземцям – ті мало п’ють, то можна скористатись народними підказками. Приміром, навіть не спеціаліст порадить вам гарно виспатись. Тому що під час сну активізуються процеси, які впливають на відновлення організму. Якщо ж заснути не можливо, можна спробувати й інші методи.

- Якщо нудить після святкування, то я рятуюсь чаями з трав, - каже тернополяни Ігор Закидальський. – Це ромашка, м’ятка. Вони заспокоюють бурю у шлунку. Якщо стан не такий критичний, то може допомогти розсіл – огірковий, помідорний. Від головного болю я вживаю знеболююче. Але найкращий спосіб - добре поспати, а після сну – поїсти супчику, бульйону. І тоді життя повертається. 


Також радять багато тернополян покращувати здоров’я після п’янки фруктами – вони допоможуть нормалізувати процеси у шлунку. Однак, якщо на фрукти навіть подивитися не можете, слід шукати інші методи.  


Закордоном рятуються водою
Так, чимало є таких, хто рятується від похмілля …алкоголем. Так, дехто лікується звичайним пивом, безалкогольним живим пивом чи 100-150 грамами горілки. Такий метод має швидкий ефект, але, як говорять фахівці, він лишень відтягує наслідки.
- Іноді після святкування не йдеться про похмілля, а швидше про отруєння з усіма його наслідками, - каже тернополянин Олексій (прізвища не вказав – прим. ред.). – Тут уже не до сміху. Знаю, що варто пити багато негазованої води, підсоленої рідини, вугілля. Але найкраще порадитись з медиками. 

До слова, є свої методи лікування від похмілля і закордоном. Щоправда, їхнє похмілля, як розповідають українці, нагадують легкі варіанти.

- У Німеччині не п’ють так, як у нас, - розповідає тернополянка Віра. – Якщо п’ють, то пиво, відтак похмілля у них буває рідко. На ранок після гулянки вони можуть похмелитись чимсь слабеньким чи просто п’ють воду. 

Схожі методи «лікування» і у Норвегії, США. Жителі цих країн просто п’ють таблетки від головного болю, якщо переборщили ввечері, і воду. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Хімочка Сергій

    Magnezija v pomi4+piracetam
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up