Віце-консул США розповіла, як правильно подати заявку на "Зелену карту"

Віце-консул США розповіла, як правильно подати заявку на "Зелену карту"
  • Реєстрація для участі у програмі “Зелена карта” розпочнеться у вівторок, 4 жовтня і закінчиться 7 листопада 2016 року. 
  • Заявку варто подавати самостійно, не користуючись послугами посередників.

Для програми “Зелена карта” зовсім не має значення ваш сімейний стан чи є у вас родичі в США, у всіх однакові шанси на участь. Торік на “Зелену карту” подало більше 9 млн українців, з яких відібрали майже 4 000. Україна займає 4 місце за кількістю переможців “Зеленої карта” , більшість з них вихідці з Західної України: 20% зі Львова, 17% з Івано-Франківська та 39% з Тернополя. Брати участь у програмі можуть абсолютно усі, окрім тих громадян, у яких пожиттєва заборона вʼїзду у США. 


- Участь у програмі є досить простою, - каже віце-консул США Валері Рід. - Не має значення ні вік, ні сімейний стан. Просто потрібно мати повну закінчену середню освіту. І взагалі сама подача заявки, по-перше, є безкоштовною, а по-друге, дуже простою. 
Проте є декілька нюансів, через які вашу заявку можуть відхилити.


- Вам потрібно обовʼязково вказати свого чоловіка чи дружину, якщо ви заміжня чи одружений, - пояснює віце-консул. - А також усіх своїх дітей віком до 21 року. Якщо під час співбесіди ми зʼясуємо, що ви приховали інформацію про чоловіка чи дружину, то вашу заявку буде дискваліфіковано.
Також є важливим момент з фотографією - вона має бути зроблена не пізніше, ніж 6 місяців тому. 
- Тобто, якщо ви подаєтесь уже два роки підряд, то переконайтесь, будь ласка, що на цю подачу у вас буде свіже фото, й інформація відповідає вашому теперішньому стану, - додає пані Валері. - І дуже важливим є те, що ви можете подати лише одну заявку. Якщо пара у шлюбі, то звісно, що окремо може подавати заявку і чоловік, і дружина. Але одна заявка з однієї людини на рік. 

Відео дня


Після подачі заявки потрібно зберегти та роздрукувати номер заявки. Завдяки ньому ви зможете перевірити свій статус. Зробити це можна у режимі онлайн на сайті dvlottery.state.gov.

- Ви подаєте заявку восени і про результати дізнаєтесь навесні, - каже віце-консул. - І від весни до наступного вересня у вас є рік, щоб зібрати усі необхідні документи і заповнити усі форми. Хотілось б, щоб як тільки ви дізнались про свою перемогу, одразу почали займатись підготовкою до співбесіди і якнайшвидше проходили медогляд. 

 

Вартість потрібного для “Зеленої карти” медогляду наразі становить 215 доларів з людини незалежно від віку. З документів потрібно мати оригінал свідоцтва про народження, свідоцтво про шлюб, про розлучення, військовий квиток, внутрішній (український - прим. ред) та закордонний паспорти. 
- Переможцю у програмі потрібно також подати документи про освіту, - продовжує пані Валері. - Також потрібні довідки про несудимість з України і з тієї країни, де людина проживала рік та більше, якщо проживала. 
І якщо людина колись міняла прізвище, зазвичай це стосується жінок, то потрібна довідка про зміну прізвища, або усі ці прізвища повинні бути вказані у довідці про несудимість. 


- Стосовно співбесіди: якщо через поважну причину ви не змогли на неї прийти, то її можна перенести, але програма закінчується 30 вересня, у цьому випадку 2017 року, і не потрібно затягувати з цим до кінця, - наголошує пані Валері. 
Загалом “Зелена карта” дає можливість на постійне проживання в США, але, де ви будете жити і працювати, повністю залежить від вас.
- Часто під сам співбесіди ми запитуємо, які у них плани на подальше життя в США і зазвичай вони відповідають, що планують перший час залишатись з друзями або родичами і визначитись з тим, що їм робити далі, - каже пані Валері. - Чи їм йти отримувати нову освіту, шукати роботу. Зазвичай цим людям є до кого їхати. Або хоча б зупинитись на перший час.
Стосовно питань на співбесіді, то набору готових питань у консульстві немає. 
- Ми даємо питання людині виходячи з тієї інформації, яка є у його заявці, - пояснює віце-консул. - Наприклад, якщо ми бачимо, що до нас прийшла пара, яка одружилась практично за день до співбесіди, ми можемо попросити у них докази стосунків. Щоб переконатись, що ці стосунки є справжніми, а не лише для еміграції в США. 
Брати участь у програмі потрібно самостійно, не звертаючись за допомогою до різних агентств чи посередників, рекомендує віце-консул США Валері Рід. Адже реєстрація у програмі є абсолютно безкоштовною і платити за це не потрібно. Лише у разі виграшу і вашій згоді продовжувати процес, потрібно буде оплатити візовий збір, медогляд і витрати, повʼязані з виготовлення певних документів.
- Нам відомі такі випадки, коли третя особа або посередники вимагають гроші за реєстраційний номер, без якого потім людина не можна звернутись по міграційну візу за програмою, - каже пані Валері. - Більше того, є випадки, коли посередники замовляють доставку паспортів з візою на своє імʼя, що також створює певні незручності для людей. 
Але якщо ви стали жертвою шахрайства, тобто без вашого відома подали заявку за вас і вимагають гроші за реєстраційний номер, то варто звернутись за допомогою у консульство. Для цього потрібно описати свою ситуацію на електронну скриньку [email protected] і попросити, щоб повідомили реєстраційний номер. 

До слова, програма запрацювала у 1995 році. Вона була ініційована конгресом для того, щоб заохотити потік мігрантів з усіх країн світу. Але у програмі не можуть брати участь вихідці з тих країн, яких і так досить багато у США, наприклад, з Мексики. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • тойво

    треба йти робити фото)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up